Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Milletlere Işık Tutan İki Beyanname

Fethi Tevetoğlu

Milletlere Işık Tutan İki Beyanname Sözleri ve Alıntıları

Milletlere Işık Tutan İki Beyanname sözleri ve alıntılarını, Milletlere Işık Tutan İki Beyanname kitap alıntılarını, Milletlere Işık Tutan İki Beyanname en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Demokrasi, liberalizmin idealleri için bir vasıtadır : Şahıs ve mülk emniyeti, faydalanma hakkı insanın temel haklarıdır. Bunların sağlanması gerekir. Böylece, bütün vatandaşlara aynı kanunların uygulanması zarureti başgösterir.Bunun da neticesi, bu gibi kanunları yapmak, vücuda getirmek hakkıdır.
Türk İstiklal Savaşı topyekun Avrupa sömürgeciliğine karşı yapılmış ve kazanılmış ilk milli mücadeledir.
Reklam
Okumak,Zincirlerini Kırmaktır
Rousseau, kitabının birinci cildinde şunları söylemektedir: İnsan hür doğmuştur, fakat her yerde zincire vurulmuştur. Filan adam kendisini başkalarının efendisi sanır, fakat onlardan daha fazla köledir. Bu değişiklik nasıl olmuş ? Bilmiyorum; fakat bunu meşru bir hale sokan nedir ? Bu meseleyi halledebileceğimi sanıyorum.
Locke'nin sivil kuvvet diye adlandırdığı hükümet, her insanın canını ve malını korumak için vardığı anlaşmanın sonucudur.
Rousseau
Eğer kuvvetten ve onun neticesinden başka bir şeye itibar etmeseydim şöyle diyecektim: Bir kavim itaate mecbursa ve itaat ediyorsa iyi ediyor; boyunduruğunu sarsabiliyor ve sarsıyorsa daha iyi ediyor; çünkü o, hürriyetini elinden alandan aynı hakla istirdat ediyorsa ya onu ele geçirecek esaslara dayanıyor, yahut hürriyeti hiç kimse onun elinden alamayacaktır. Fakat sosyal nizamiyle mukaddes bir haktır ki, diğer bütün haklarını esasını teşkil eder. Bununla beraber bu hak tabiatten gelmez, öyle ise anlaşmalara dayanır.Bu anlaşmaların neler olduğunu bilmek lazımdır.
Amerika'ya Aşk Mektubu Yazamadığın Kalmış Fethi
Birleşik Amerika halkının, dünyanın neresinde bulunursa bulunsun, bütün milletlerin istek ve temayüllerine karşı sıcak bir anlayış ve sempati hissi beslemesine ve bütün dünya kavimleri ve milletleri arasında tabii ve mütekabil bir bağlılık bulunduğunu tanımasına müncer olduğunu...
Reklam
Dostluk ve yardımlaşmadan faydalanarak Türkiyeyi de bir Azerbaycan yapmak ve kolaylıkla boyundurukları altına almak, şüphesiz Bolşeviklerin asıl planları ve istekleriydi. Fakat Atatürk ve arkadaşları,Bolşevik taktiğinin, mücadele etmekte oldukları Avrupa emperyalistlerinin metodlarından farklı bulunmadığını ve bilhassa yeni Bolşevik politikasının da Çarlık emperyalizminden zerrece değişik bulunmadığını görmek ve anlamakta kusur etmemişlerdir.
Halk yerine millet kelimesini tercih ederim
Her devletin kanunlarında halkın özelliği göze çarpar.Bu da çevrenin, iklimin ve memleket özelliklerinin tesirleridir.Onun için Montesquieu,bu hususiyetlere, halk ruhunun ihtiyaçlarına, alışkanlıklarına uyulmasını, bunların gözden uzak tutulmamalarını istemiştir.
Manipülasyon
Din, onun,diğer insanlar üzerindeki nüfuzuna karşı koyabilmek için düşünce hürriyetini kıymetlendiren insanlara lazımdır diyerek milletini uyardı.
Harbin bütün ihtiyaçlarını insan teri karşılar ve akan kan ise yine onların kanıdır.
Reklam
Artık Bilimsel İlerleme Yoluna Atılmalıyız
Fransız ihtilalinin şartlarını hazırlayan ve Fransız Meclisi'nin ilan ettiği (İnsan ve Vatandaş Hakları Beyannamesi)'nin ruh ve fikir yapısını kuranlar, herkesten önce kendi filozof ve düşünürleri olmuştur.Bunların başında da : Montesquieu, Rousseau, Mirabeau ve Robespierre gelmektedirler.
Sömürgeciliğin birinci çağı, Avrupa sömürgeciliğidir.Ne gariptir ki, hak, hürriyet ve istiklal aşkı, bütün dünyaya küçük İngiltere adalarından yayıldığı gibi, hak ve hürriyetlerin kısıtlanmasına, sömürülmesine karşı ilk isyan bayrağı da emperyalist İngiltere Krallığı'na karşı açılmıştır.
Kimseye hesap verecek değiliz
Düşünce ve kanaatların serbestçe beyanı ve müdavelesi, insanın en değerli haklarındandır. Böylece, bütün vatandaşlar serbestçe konuşabilir, yazabilir, yazdıklarını bastırabilirler.
Siyasal İslamı Getiren Fethi Gibilerdir. İşte Kanıtı
Bugün yeryüzünde,insan haklarına ve demokrasiye candan inanan, yürekten bağlı ve bu sebeble de sömürgeciliğin düşmanı milletlerden ikisi, Amerikalılar ve Türklerdir. Bu iki milletin milli mücadelelerindeki iyman ve prensipler, Atatürkün kurduğu Türk dış politikasının gerçek demokrasiyi mihver bilen esaslarıyla Amerikanın bu yoldaki doktrinleri ve nihayet NATO'da ve KORE'de birleşen Amerikan-Türk idealizmi incelenip değerlendirilince, bu iki milletin en samimi ve en yakın dostlar oluşundaki sebeb ve gerçek anlaşılır.
Her ihtilalin iki gayesi vardır: Siyasi fikirleri değiştirmek ve yeni bir kuvvet muvazenesi vücuda getirmek.
17 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.