Yol Yolculuk Yolcu

2021
Server Yayınları

2024 3. kitabı
Okunma: 04 Şubat 2024 05:34
Miraç hadisesi ile ilgili benim için yeterli bilgileri içeren bir kitaptı. Miraç gecesinde neler olmuş, Peygamberimiz orada neler görmüş, bize neler emrolunmuş fazla detaya girmeden, anlaşılır bir dille anlatılmış. Miraç kandili gününde neler yapılabilir anlatılmış, çok güzel bir dua ile sonlandırılmış kitap.
Din
2023 28. kitabı
Okunma: 30 Kasım 2023 10:29
Rahmetli Dr.Mahmud Es'ad Coşan üstadın bu eserini ilk defa okudum.Kesinlikle istifade edilmesi gereken muazzam bir eser.Hadis-i Şerif ve ayetler ile desteklenmis , kaynaklara detaylica yer verilmis Miraç ve kıymeti efendimizin bu yolculuk esnasında yaşadıgı tum olaylari ,namaz ve kıymeti, zikrullah ve kıymeti bizlere bu güzel ibadetlerin katmış olduğu maneviyata detaylı bir şekilde yer verilmiş .Rabbim razı olsun hocamızdan efendimize komşu eylesin .Severek okuyacağınız çok notlar alacağınız ibadet konusunda çok istifade edeceğiniz bir eser kesinlikle tavsiye ediyorum .
2024 4. kitabı
İsra ve Miraç, iki ayrı mucizedir. İsra, "geceleyin seyahat etmek, gece seyahati yapmak" manasına geliyor. Peygamber Efendimiz (sav) Mekke-i Mükerreme'den, Mescid-i Aksa'ya kadar olan yeryüzü yolculuğuna İsra deniliyor. Miraç, " yükselmek, yükselmeyi sağlayan araç alet" manasına geliyor. Peygamber Efendimiz (sav), şahane güzellikteki bir araç ile Kudüs-i Şerif'ten yedi kat göklere Sidretü'l münteha'ya çıktı ve ulaştı. Allah Teala hazretlerne kavuşup, ondan emirler almasına Allah ile buluşmasına Miraç deniliyor. Sübhanallah çok muazzam bir sözdür : "Ya Rabbi, Senin her türlü noksandan uzak olduğunu biliyorum, öyle idrak ediyorum, her türlü kemalatin sahibisin. Her türlü mükemmelliği yaratan Sensin. Hiçbir noksanlık yok" demektir. Subhanallah gerçekten.. Cebrail (a.s) Efendimizin yanına gelmiş. Yol hazırlığı, manevi hazırlıklar başlamış. Efendimiz diyor, "birdenbire bana bir şey geldi ve gögsümü yardı, kalbimi çıkardı. Sonra içi iman dolu altın bir leğen getirildi. Benim kalbim zemzem suyu ile o iman dolu tasın içinde yıkandı. Yani orada bir manevi hal oluyor, kalbi içinde iman nuru doldurulduktan sonra tekrar yerleştiriliyor. Cebrail (a.s) bu işleri tamamladı. İçini nur doldurdu, feyiz doldurdu, rahmet suyuyla yıkadı. Sonra Efendimizin (sav) önüne bir binek getirildi, bir mahluk getirildi ki katırdan biraz küçükçe ama merkepten biraz daha büyükçe, beyaz renkli. Ona Burak deniliyordu. Cennetten Burak geldi. Görünüşü bakmaya doyulamayacak tatlı güzel bir yaratık Efendimizi (sav) önünde durdu. Cebrail (a.s) üzengisini tuttu, Peygamber Efendimiz(sav) üstüne bindi. Cebrail (a.s) kılavuzu olmuş, Peygember Efedimiz (sav) Burak'a binmiş ve Mescid-i Haram'dan yolculuk başlamış. Mescid-i Haram Kabenin olduğu mesciddir. O mübarek yerden Mescid-i Aksa'ya götürülür. Mescid-i
Mirac Kandili

Mahmud Es'ad CoşanYazar · 58 kitap
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Ahmetçe Köyü'nde doğdu. 1950'de Vezneciler İlkokulu'nu, 1956'da Vefa Lisesi'ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap-Fars Filolojisi'ne girdi. Arap Dili ve Edebiyatı, İran Dili ve Edebiyatı, Ortaçağ Tarihi ile Türk-İslam Sanatı sertifikaları aldı. Ankara'da 1960'ta Klasik-Dini Türkçe Metinler Kürsüsü'ndeki asistanlık sınavını birincilikle kazandı. Asistanlığının ilk yıllarında fakülte yayın kurulunda iki yıl sekreterlik görevinde bulundu. 1965 yılında '15. Yüzyıl Şairlerinden Hatiboğlu Muhammed ve Eserleri' konulu teziyle ilahiyat doktoru oldu. 1973 yılında ilahiyat doçenti unvanını aldı. Nisan 1973 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk-İslam Edebiyatı Kürsüsü öğretim üyeliğine atandı ve kürsü başkanlığını üstlendi. 1977-1980 yıllarında Sakarya Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi hocalığı yaptı. 1982 yılında, ilahiyat profesörü olan Coşan, yurtdışında misafir öğretim üyeliği görevlerinde bulundu. Server İletişim Tarafından Basılan Eserleri: İslâm Dergisi Başmakaleleri (Başmakaleler-1) Kadın ve Aile Dergisi Başmakaleleri (Başmakaleler-2) İlim Sanat ve Panzehir Dergileri Başmakaleleri (B.M.-3) İdeal Yol (Başmakaleler-4) Dilimiz ve Kültürümüz Tarihi ve Tasavvufi Şahsiyetler Mehmed Zahid Kotku (Rha) İstanbul'un Fethi ve Fatih Hatiboğlu Muhammed ve Eserleri Seha Neşriyat Tarafından Basılmış Eserleri: Matbaacı İbrâhîm-i Müteferrika ve Risâle-i İslâmiye (1982) Hacı Bektâş-ı Velî, Makalât Gayemiz (1987) İslâm Çağrısı (1990) Yeni Ufuklar (1992) Çocuklarla Başbaşa Başarının Prensipleri Türk Dili ve Kültürü İslâm'da Nefis Terbiyesi ve Tasavvufa Giriş (1992) Avustralya Sohbetleri-1 (1992) Avustralya Sohbetleri-2 (1994) Avustralya Sohbetleri-3 (1995) Avustralya Sohbetleri-4 (1996) Yeni Dönemde Yeni Görevler (1993) Haccın Fazîletleri ve İncelikleri (1994) Zaferin Yolu ve Şartları (1994) İslâm, Sevgi ve Tasavvuf (1994) Sosyal Çalışmalarda Organizasyon ve Başarı (1994) Güncel Meseleler-1 (1994) Güncel Meseleler-2 (1995) Hazret-i Ali Efendimiz'den Vecîzeler (1995) Hacı Bektâş-ı Velî (1995) Yunus Emre ve Tasavvuf (1995) Başarı Yolunda Sevginin Gücü (1995) İslâmî Çalışma ve Hizmetlerde Metot (1995) Sosyal Hizmetlerde Hanımlar (1995) Ramazan ve Takvâ Eğitimi (1996) Tebliğ ve İrşad Çalışmaları (1996) İslâm, Tasavvuf ve Hayat (1996) Haydi Hizmete!.. (1997) İslâm'da Eğitimin İncelikleri (1997) Tasavvuf Yolu Nedir? (1997) İmanın ve İslâm'ın Korunması-1 (1997) İmanın ve İslâm'ın Korunması-2 (1998) Allah'ın Gazabı ve Rızası (1997) Mi'rac Gecesi (1998) Doğru İnanç ve Güzel Kulluk (1998) Ramazan ve Güzel Ameller (1998)