Bir Diskdünya Romanı #4

112 kişi
Neil Gaiman ve hocası
2021 100. kitabı
Okunma: 22 Kasım 2021 23:33
Neil Gaimanın kitaplarını ve çizgi romanlarını okuyanlar bilir Neil Gaiman çok güzel bir evren tasarlar her defasında ve bunu derin karakterler ile destekler ama iş bu karakterleri bir olay örgüsüne sokmaya gelince çok başarılı olduğunu söyleyemem. Sandman çizgi romanını okuyanlar be kastettiğimi az çok anlarlar diye umuyorum. Terry Pratchett ise bu harika evren ve karakterleri hak ettikleri olay örgüsüne kavuşturuyor. Kitap bize ölümün asistanı olan karakterimiz mort (fransızca ölüm demek) ile ölümün başından geçen olayları anlatıyor. Kitapta ölümün arayışı ve psikolojisi çok güzel işleniyor aynı şekilde mort’un doğru olanı yaptığını düşünerek başına aldığı belayı çözme çabası ve bu çabası sırasında giderek benliğini kaybedişi gibi konular harika anlatılmış özetle Neil Gaiman’ın eksik olduğu kısımları kaptmış harika bir eser özellikle Sandman tarzı eserlerden hoşlanıyorsanız şiddetle tavsiye ederim
Mort
2020 4. kitabı
Kitapta daha çok kara mizah var gibiydi ama fena değildi. Güldüğüm kısımlar vardı. Böyle bir film gibiydi iyi hayal ettim aklımda. Yazarın yazım tarzı çok farklıydı.
MortTerry Pratchett · İthaki Yayınları · 2000261 okunma
Her çiçeğin bir mevsimi, her kitabın bir zamanı vardır. Haziranın tadını yeni hikâyelerle çıkarın.
2015 99. kitabı
Hah ^^ bu kitabı okurken sürekli gülüp durduğumu hatırlıyorum. Yazar ölümü mizahla birleştirip karşımıza sunmuş, okuması zevkli ve akıcı giden tarzda, eğlenceli bir kitap.
2017 11. kitabı
Diskdünya Kitapları özellikle ilk 50 sayfa yavaş yavas ilerler. Eğer ilk 50 sayfayı kitabı bırakmadan kazasız belasız okursanız sizi hareketli ve ironik bir kitap karşılar ve sonunda sıradaki kitaba olan açtığınız ortaya çıkar. Mort bu tarzda ilerler ve seride sevilen karakterlerden olan ÖLÜM'ü ise derinlemesine tanırız...Keyifli okumalar
2024 9. kitabı
Okunma: 18 Şubat 2024 10:16
Diskdünya serisinin dördüncü, Ölüm Romanları'nın ilk kitabı Mort; yazarın etkili ve mizahi anlatımı, büyülü atmosferi, kişilerarası etkileşimlere göndermeleri,duyguları ve insan dünyasını algılama şekli ile kahkahalar yaratan Ölüm karakteri ile çok keyif alarak okuduğum, bir solukta biten bir kitap oldu. Yazarın üslubu, absürtlüğü dengede tutarak,mizahi yönü öne çıkan yaratıcı ve çarpıcı bir ifade şekli kullanması Diskdünya serisini benim için çekici hale getiren unsurlardan. Mortimer, evrenin yaratılışının ardındaki mantığı anlamaya çalışan,çevresine göre düşünme yeteneği ile öne çıkan bir gençtir. Bu sebeple babası çiftlikte onun için uygun bir iş olmadığı düşüncesi ile, genç çırakların çeşitli meslek gruplarına seçildiği kasaba meydanına gitmeye karar verir. Herkesin çıraklarını seçtiği, Mortimer'in beklemeye devam ettiği bir anda; atı Binky ve ürpertici sureti ile Ölüm çıkagelir.Ölüm Mort'a çıraklık teklif eder. Varoluşsal bir kriz yaşayan Ölüm, insan dünyası ile ilgili merak ettiği unsurlara anlam verme çabasındayken,Ölüm'ün çırağı olmayı kabul eden Mort; evreni tehlikeye atacak, gerçekliği parçalayacak büyük bir hata yapar. Biz de renkli karakterlerin hikayeye konuk olduğu bu büyülü atmosfere tanık oluruz. #bilimkurgukitapkulübü şubat ayı okuması olan Mort'u fazi ile birlikte okuduk. Kaplumbağa Atuin'in sırtındaki 4 filin taşıdığı Diskdünya 'da; en keyifli ve etkili karakterlerden biri olan Ölüm'ün hikayesini merkeze alan Ölüm romanlarına böylece keyifli bir giriş yapmış olduk.İlk kitapta tanıtılan sihirbaz Rincewind 'ı de gördüğümüz bu kitap ve Diskdünya serisi önerimdir.
MortTerry Pratchett · Delidolu Yayınları · 2015261 okunma