Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Muhtasar İbn-i Kesir Tefsiri

İbn Kesir

Muhtasar İbn-i Kesir Tefsiri Gönderileri

Muhtasar İbn-i Kesir Tefsiri kitaplarını, Muhtasar İbn-i Kesir Tefsiri sözleri ve alıntılarını, Muhtasar İbn-i Kesir Tefsiri yazarlarını, Muhtasar İbn-i Kesir Tefsiri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Gazze’yi kurtar, siyonistlerden öcünü al ya Rabb…
…Biz, suç işleyenlerden öç aldık. Çünkü mü´minlere yardım etmek üstümüze bir haktır.
İbn Abbas -radıyallahu anh-, "Hamule büyük develer, Ferş ise küçük develerdir" demiştir. Mücahid de böyle demiştir. Ali b. Ebi Talha, İbn Mes'ud -radıyallahu anh- 'tan şöyle nakleder: "Hamule" deve, at, katır, merkep ve üzerinde yük taşınılan her hayvan, "Ferş" ise koyundur." İmam Taberî de bunu tercih etmiştir. Sanıyorum ona "Ferş" (sergi) denmesi yere yakın olmasından dolayıdır. Rebî' b. Enes, Hasan-ı Basri, Dahhâk, Katâde ve başkaları, "Hamule deve ve inek, Ferş ise koyundur" demişlerdir. Süddî, "Hamule devedir. Ferş ise sütten kesilmiş develer, danalar ve koyunlardır" demiştir.
Sayfa 27 - 3. cilt / En’âm Sûresi: 141-142. ayetKitabı okuyor
Reklam
“Fakat israf etmeyin; çünkü Allah israf edenleri sevmez." Bunun "Bahşetmede aşırıya kaçarak normalin üstünde vermeyin" mânâsına geldiği söylenmiştir.
Sayfa 26 - 3. cilt, En’âm Sûresi: 141-142. ayet.Kitabı okuyor
Allah’ın kalbini imanla dirilttiği, hidayet ettiği Mümin için verdiği misal:
Ölü iken dirilttiğimiz ve kendisine insanlar arasında yürüyebileceği bir ışık verdiğimiz kimse, karanlıklar içinde kalıp ondan hiç çıkamayacak durumdaki kimse gibi olur mu! Işıktan kasıt, Avfi ile İbn Ebi Talha'nın İbn Abbas -radıyallahu anh-'tan rivayet ettikleri gibi, Kur'an'dır. Süddî ise "İslâm'dır" demiştir. İkisi de doğrudur.
Sayfa 7 - 3. cilt / En’âm Sûresi: 122. ayetKitabı okuyor
“Doğrusu) size Rabbiniz tarafından basiretler verilmiştir.” Basiretler'den kasıt Kur'an'ın içerdiği ve Hz. Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem-'in getirdiği deliller ve hüccetlerdir.
Sayfa 624 - 2.cilt / En’âm Sûresi: 106-107. âyetKitabı okuyor
Allahtan korunun!
Düşündüğünü yaratan: Allah... Cüzi iraden ile düşündüğünü senin için yaratıyor. “O her an bir şen’dedir” diyor ayette.. Düşündüklerimiz,İstediklerimiz,olmasını istediğimiz şeylere “Fiili dua” denir.. Allahtan bilinçli bir istençle istemeseniz de bunlar “dua” olarak kabul edilirler... İyi de olsa kötü de olsa, hayırlı da olsa, hayırsızda olsa! Bunları düşünerek, olmasını istemeniz dua yerine geçer Ve “sizin için” yaratılır... ALİ İMRAN 200. Ayet: “Ya eyyühelleziyne amenusbiru ve sabiru ve rabitu vettekullahe lealleküm tuflihun.” Ey iman edenler (içinde bulunduğunuz zorluklara) dayanın, birbirinizle dayanıklılıkta yarışın, düşmana karşı hazır ve bütünlük içinde olun ve Allah’tan korunun ki kurtuluşa eresiniz. Buradaki “Allah’tan korunun” uyarısının anlamı şu olabilir: Allah sizden açığa çıkan fikir veya fiillerin her an sonucunu yarattığı içindir ki hoşlanmayacağınız şeylerle karşılaşmak istemiyorsanız, onları oluşturan davranış ve düşüncelerden uzak durarak özünüzdeki “hasiyb” mekanizmasına karşı korunun. En doğrusunu Allah bilir.
Muhtasar İbn-i Kesir Tefsiri
Muhtasar İbn-i Kesir Tefsiri
Reklam
Az ve Öz
“Andolsun, sizi ilk defa yarattığımız gibi teker teker bize geldiniz. Size verdiğimiz dünyalık nimetleri de arkanızda bıraktınız.” | En’âm, 94
Sayfa 614 - 2. cilt / En’âm Sûresi: 93-94. ayetKitabı okuyor
Sonra insanlar gerçek sahipleri olan Allah'a döndürülürler. Bilesiniz ki, hüküm yalnız O'nundur ve O hesap görenlerin en çabuğudur. | En’âm, 62
Sayfa 585 - 2. cilt / En'âm Sûresi: 60-62. âyetKitabı okuyor
Hasan-ı Basri şöyle demiştir: Allah (c.c) kimin rızkını genişletir de o kendisinin ayak kaydırıcı bir sınava tâbi tutulduğunu görmezse o sağlıklı bir bakışa sahip değildir. Kimin rızkını daraltır da o bununla maslahatının gözetildiğini görmezse o da doğru bir bakışa sahip değildir.
Sayfa 574 - 2.cilt / En’âm Sûresi: 46-49. ayetKitabı okuyor
İmam Taberî der ki: Yüce Allah şöyle buyuruyor: Bilin ki ey insanlar, göklerdeki ve yerdeki şeyleri bilen, gizli ve açık hiçbir hareket ve davranışınızdan bihaber olmayan, karşılığını vermek üzere sizin için onları teker teker kaydeden Rabbiniz; kendisine isyan eden ve dik kafalılık yapanlara karşı ve onların bu günahlarını cezalandırmada sert ve katıdır. Aynı zamanda kendisine itaat eden, tevbe edip dönen kimselerin de kusurlarını örtücüdür, onları deşifre etmeyi bırakır. Dönüp tevbe ettikten sonra yapmış oldukları günahların cezasını vermeyip merhamet eder.
Sayfa 522 - 2. cilt / Mâide Sûresi: 96-99. ayetKitabı okuyor
358 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.