Murdle, Vol. 1

Haziran 2023
Griffin Published
İngilizce

2025 46. kitabı
Eğlenceli bir bulmaca kitabı. Cinayetleri doğru çözdükçe daha çok keyif aldım. Her sayfada farklı bir cinayeti çözüyoruz. Kitabın başında nasıl çözüldüğünü ve mantığını gösteriyor. Tüyolar kısmında da ipucu var, yani takıldığımız zaman tüyolara bakabiliyoruz. İçinde 100 adet bulmaca var. Bulmacalar basitten zora doğru ilerliyor. Kitabın arkasında da cevapları var. Ekleme : bulmacalar zorlaştıkça çözmekte zorlaşıyor ve belli bir süre sonra sıkmaya başlıyor. Tüyolar kısmı da belli bir süre sonra yeterli gelmiyor. Yine de boş vakit değerlendirmek için birebir.
Murdle, Vol. 1G. T. Karber · Griffin Published · 20237 okunma
2026 8. kitabı
Okunma: 10 Mart 2026 13:07
Arkadaşlarla birlikte yazın eğlenerek çözmek için aldığımız Murdle'ın ilk ciddi bitti. Gizem çözme üstadı dedektif Logico'nun başına gelen vakalar " Başlangıç ", "Okült Ortamlar", "Çetin Ceviz" ve "İmkânsız" bölüm başlıklarıyla kolaydan zora doğru toplamda yüz cinayet öyküsünü içeriyor. İllüstrasyonlar, ipucu ve sembollerle vakaları çözmek için kalem kağıt gerekiyor. Zorlandığınızda veya sonuçları kontrol etmek için açıklamalı bir çözümler bölümü de konulmuş son kısma. Locigo' ya göre Çıkarım Üniversitesi'nden mezun olabildim mi bilmiyorum ama uzun aralar vermemek gerektiğini anladım bu tür kitaplarda. Bir süre sonra dikkatiniz dağılıyor. Yine de çoğu vakayı çözmekten keyif aldım. Ebeveynleri yargıç ve avukat olan yazar eğitimini matematik ve edebiyat alanında tamamladıktan sonra hukuktan uzak duramamış. Hollywood Gizem Topluluğu 'nun Genel Sekreteri olarak Los Angeles bölgesinde onlarca " Katil kim?" oyunları düzenlemiş. Logico karakterini yakın dostu bir avukat için yaratırken onun eleştirileri ve geri bildirimleriyle türünün ilk örneği olan bu kitap serisi ortaya çıkmış.
Puan vermedi··
Bu kitap bir "cinayet çözme bulmacası"dır. Cinayet çözme oyunlarını ya da bulmaca çözmeyi sevenlerin zaman geçirmeleri için çok ideal olduğunu düşünüyorum.
2025 24. kitabı
Okunma: 28 Temmuz 2025 21:43
Başlangıçta mantığı kavranılmakta biraz zorlanılsa da sonrasında monotonlaşan, ara ara zorlayıcı bulmacaları haricinde ortalama düzeyde zaman öldürmek için yapılabilecek bir aktivite olabilir. Birkaç tane de yanlış çeviri ve orjinalde de yanlış olan bulmacalar mevcuttu. Orjinaline ya da forumlara bakılmasa sinirlendirebilecek bir faktör :(

G. T. KarberYazar · 0 kitap
Greg T. Karber, Murdle cinayet gizemi bulmaca kitapları serisinin ve bu seriye ait web sitesinin yazarı olarak tanınan Amerikalı bir yazardır.