Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Mustafa Kemal Paşa'nın Anadolu'ya Geçişi

Salim Koca

Mustafa Kemal Paşa'nın Anadolu'ya Geçişi Gönderileri

Mustafa Kemal Paşa'nın Anadolu'ya Geçişi kitaplarını, Mustafa Kemal Paşa'nın Anadolu'ya Geçişi sözleri ve alıntılarını, Mustafa Kemal Paşa'nın Anadolu'ya Geçişi yazarlarını, Mustafa Kemal Paşa'nın Anadolu'ya Geçişi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bandırma vapurunun kaptan ve personeli hariç olmak üzere, Samsun'a giden Mustafa Kemal Paşa'nın karargahının sayısının 23 olduğu hususunda şüphe yoktur. Ayrıca Mustafa Kemal Paşa'nın karargahında yer alan 23 kişinin yanı sıra gemide 25 er, bir binek otomobil ve 3 binek atı bulunmaktadır.
Sayfa 286Kitabı okudu
İngiliz Yüksek Komiserlerinden Sir John de Robeck'in siyasi yardımcısı olan Henry Luke de, Vahdettin için " Mustafa Kemal ve arkadaşlarından daha az gerçek vatansever değildir" demiştir.
Sayfa 266Kitabı okudu
Reklam
Fevzi Çakmak Paşa, Harbiye Nazırı iken, Türk İstiklal Savaşı'nın başlangıcında, Mustafa Kemal Paşa'ya sağladığı büyük destek ve yardımla, adeta İstanbul'da mukavemet hareketinin başı olmuştu.
Sayfa 256Kitabı okudu
İttihat ve Terakki'nin yeraltı teşkilatı ise Karakol Cemiyetidir. Karakol Cemiyeti, Milli mücadele yıllarında İstanbul'da kurulan ilk ve en önemli gruplardan biridir. Enver ve Talat paşaların direktifleri ile kurulmuştur.
Mustafa Kemal Paşa, muhtemelen Şubat 1908 tarihinde Hakkı l Baha) Pars'ın evinde, Kur'an ve tabanca üzerine yemin ederek İttihat ve Terakki cemiyetine girmiştir.
Rumeli'de İttihatçı olmayan tek subayı bulmak imkansız hale gelmişti.
Reklam
Osmanlı imparatorluğu'nu bölme ve bölüşme çalışmalarına ait yüzden fazla proje vardır.
365 syf.
·
Puan vermedi
E. Semih Yalçın - Salim Koca / Mustafa Kemal Paşa'nın Anadolu'ya Geçişi. Tarihimizde çok konuşulan, herkesin bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduğu, ama tam olarak aydınlatılamamış dönemlerden birisi de 1. Dünya savaşı sonrasında Anadolu'da başlayan milli mücadele hareketinin ortaya çıkış sürecidir. Pek çok tarihçinin bile, objektif olarak değerlendiremediği bu dönemi, iki önemli akademisyen resmi tarih, gayri resmi tarih, alternatif tarih, öteki tarih gibi değerlendirmelere takılmadan, bir tarihçi hassasiyeti ile üzerinde düşünülmesi gereken pek çok konuyu aydınlatmaya çalışmaktadırlar. Kitap: Önsöz ve Giriş'ten sonra, Mustafa Kemal Paşa'nın İttihatçılığının incelendiği birinci bölüm, Mütareke Döneminde Mustafa Kemal Paşa'nın İstanbul'daki Faaaliyetlerini anlatan ikinci bölüm, Mustafa Kemal Paşa'nın Anadolu'ya Geçmesine Debep Olan Amiller üzerinde durulduğu üçüncü bölüm, Mustafa Kemal Paşa'nın Anadolu'ya Geçişinde Rol Oynayan Devlet Erkanı'nın anlatıldığı dördüncü bölüm, Mustafa Kemal Paşa'nın Anadolu'ya Geçişinin incelendiği beşinci bölüm ile Sonuç, Bibliyografya ve Dizinden meydana gelmektedir. Akademik makalelerden meydana gelmesine rağmen herkesin okuyabileceği akıcı bir üslubu vardır. #Kitapşuuruinsanlıkşuurudur.
Mustafa Kemal Paşa'nın Anadolu'ya Geçişi
Mustafa Kemal Paşa'nın Anadolu'ya GeçişiSalim Koca · Berikan Yayınları · 20126 okunma
365 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
12 günde okudu
Günlerden 13 Kasım 1919.. Adana'dan İstanbul'a gelmiş, İtilaf Devletleri donanmasının İstanbul limanına demirlediği görünce, kendisini çok sinirlendiren bu manzarayı karşısında; “Geldikleri gibi giderler!!” demiştir. Mustafa Kemal Paşa henüz Ordu Komutanı iken 8 Kasım 1919'de Sadrazam Ahmet İzzet Paşa'ya gönderdiği telgraf metninde; ".... memleketin selameti için kabul ettiğim duruma uymaması durumunda içtihatlarıma bağlı hareket etmekten nefsimi alıkoymaya muktedir değilim.." demişti. Bu kitabı okuduğunuzda Mustafa Kemal Paşa'nın Anadoluya geçmesinin şeklinin, çok sayıdan kaynaklara dayandırılarak, sebep ve sonuçlarını bulabileceksiniz. Kanımca okurken büyük bir tatmin içerisinde bulunabileceğiniz muhteşem bir eser..
Mustafa Kemal Paşa'nın Anadolu'ya Geçişi
Mustafa Kemal Paşa'nın Anadolu'ya GeçişiSalim Koca · Berikan Yayınları · 20126 okunma