Trixie'nin Mutluluk Rehberi

Mutluluk

Dean R. Koontz
Mütevazı bir yüreğe ölümün verdiği ders için, hayatınızda kaybınızla yaşamanıza yardım edecek başkaları olduğu için, onlarla paylaştınız kahkahalar için, dünyanın gülmemizi sağlayan güzellikleri için ve bu güzelliği görmemizi mümkün kılan sessiz yürek için minnet duyun.
Sayfa 159 - İnkilap Yayınları·Kitabı okudu
Eğer acıyı ve kaybı hiç tatmadiysaniz, hiç üzüntü yasamadiysaniz şefkati nasıl öğrenebilirsiniz ki?
Kalbiniz her gün hayatın getirdiği hediyeler için duyduğunuz minnetle doluyorsa mutluluğun eşiğine gelmişsiniz demektir. Bu denli derin ve sürekli duyulan minnet etrafınıza da sıçrar.
Sayfa 152 - İnkilap Yayınları·Kitabı okudu
İnsanların bir şeylere bakıp görmesi neden bu kadar zor? Bunun bir nedeni arzu. İnsanlar çoğunlukla isteyecekleri bir sonraki şeyi düşünüyorlar. Her zaman bir dahakine ne isteyeceğinizi düşünürseniz gelecekte yaşarsınız, asla şimdiki zamanda değil.
Sayfa 39 - İnkilap Yayınları·Kitabı okudu
Köpeklerin yapmaktan hoşlandıkları bir başka şey de sırtüstü çimlere yatıp yıldızları seyretmektir. Evrenin ne kadar büyük olduğunu, kendilerinin ne kadar küçük olduğunu düşünmektir. Zamanın ne kadar uzun olduğunu, hayatında ne kadar kısa olduğunu düşünmektir. Bu, kendinizi iyi hissettirir çünkü dünyayı değiştiremeyeceğinizi, yalnızca kendi köşenizi aydınlatabileceğinizi fark etmenizi sağlar.
Sayfa 119 - İnkilap Yayınları·Kitabı okudu
Aziz Francis bilge biriymiş. Avutulmayı beklemek yerine başkalarını avutmak gerektiğini, sevilmeyi beklemek yerine sevmek gerektiğini, anlaşılmayı beklemek yerine anlamak gerektiğini söylemiş.
Sayfa 118 - İnkilap Yayınları·Kitabı okudu