Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Müziğin Etkisindeki Beyin

Daniel J. Levitin

Müziğin Etkisindeki Beyin Gönderileri

Müziğin Etkisindeki Beyin kitaplarını, Müziğin Etkisindeki Beyin sözleri ve alıntılarını, Müziğin Etkisindeki Beyin yazarlarını, Müziğin Etkisindeki Beyin yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Kısacası, müzisyenler belirli bir tecrübe, bilgi ve yetkinlik seviyesine geldiklerinde yeni bir şarkıyı nota nota öğrenmezler. Daha önce bildikleri şarkıları gözden geçirip standart şemadan sapışlara dikkat ederler o kadar."
Bağlama, kopuz, cura gibi enstrümanların karasal iklim kimliği taşıması
''Hepimiz, içinde doğduğumuz kültürün dilsel ve müzikal farklılıklarını öğrenebilecek doğal bir kapasiteye sahibiz ve bu kültürün müziğiyle olan tecrübemiz sinirsel yollarımızı öylesine şekillendirir ki nihayetinde onun müzikal geleneğine has bir dizi kuralı içselleştiririz.''
Reklam
Neyse ki bu sendrom google mikrofon ile aşıldı
"Müzik algılama ve müzik hafızasının temelinde bulunan ortak sinir mekanizmaları, şarkının nasıl aklımıza takıldığını açıklamaya yardımcı olabilir. Bilim insanları bu duruma earworm, yani kulağakaçan derler, Almancadaki Ohrwurm kelimesinden gelir; biz basitçe, akla takılan şarkı sendromu diyebiliriz."
"Newton ışığın renksiz olduğunu ve dolayısıyla rengin beynimizin içinde oluştuğunu belirten ilk kişiydi. Dalgalar renksizdir demişti. Onun zamanından bu yana, ışık dalgalarının farklı titreşim frekansıyla nitelendiğini, bu dalgaların bakan kişinin retinasına çarptığında nörokimyasal zincirleme etkiler yarattığını ve bunun sonucu olarak renk dediğimiz içsel, zihinsel imgenin meydana geldiğini öğrendik."
"Beynimizin sağ tarafının sanat ve müziği, sol tarafının dil ve matematiği işlediğine dair eski ve sığ görüşün aksine, ben ve meslektaşlarımın laboratuvarımızda yaptığımız yakın zamanlı araştırmaların sonuçları, müziğin beynin tümüne etki ettiğini gösteriyor."
52 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.