Ekim 2025
Polemik Yayınları

Yazar notudur
2025 17. kitabı
Nadir, benim içsel sorgularımın, zamanla şekillenen düşünce katmanlarının ve kişisel dönüşümümün bir yansıması olarak ortaya çıktı. Yazarken herhangi bir kesin mesaj verme çabasında olmadım. Aksine, okurun kendine ait sorularla baş başa kalmasını istedim. Bu kitap, sistem, bilinç ve kimlik temaları etrafında şekillense de aslında daha derinde bir "aramaya" odaklanıyor. Gerçek nedir? Zihin kime aittir? Ve biz, kim olduğumuzu gerçekten biliyor muyuz? Kurguyu oluştururken klasik bir olay örgüsünden ziyade, bilinç düzlemleri ve metaforlar aracılığıyla bir atmosfer yaratmaya çalıştım. Bu nedenle bazı bölümler doğrudan değil, dolaylı anlatımlarla ilerliyor. Herkes için kolay bir okuma olmayabilir ama sorgulamayı seven, sezgisel bir okuma deneyimi arayanlar için farklı bir tat bırakacağını umuyorum. Bu satırları yazan biri olarak, bu metnin artık benden çıkıp okurun dünyasında kendi karşılığını bulmasını diliyorum.
Duygu ve Düşünce
NadirAysun Ertural · Polemik Yayınları · 202510 okunma
2025 1. kitabı
İç dünyaya, kimliğe ve zihinsel karmaşaya odaklanan kitapları seven biri olarak Nadir’in kurgusunu oldukça ilginç buldum. Anlatım dili sade ama düşündürücü, özellikle bilinç ve sistem arasındaki ilişki metaforik bir dille aktarılmış. Karakterin yaşadığı çözülmeler, okuru bazı yerlerde durup sorgulamaya yöneltiyor. Bölümler arasında geçişler zaman zaman bilinç akışı hissi veriyor, bu da kitabı klasik bir roman gibi değil de daha deneyimsel bir metin gibi hissettiriyor. Gerçeklik algısının sorgulandığı bu tarz kurgulara ilgi duyan okurlar için yeni bir bakış sunabilir. Fazla uzatılmadan, yer yer şiirsel anlatımla ilerlemesi de artı bir nokta olmuş. Yavaş okunması gereken, bazı bölümleri sindirerek üzerine düşünmeyi gerektiren bir kitap olduğunu söyleyebilirim. NadirNadir
Bilim-Kurgu
NadirAysun Ertural · Polemik Yayınları · 202510 okunma

Aysun ErturalYazar · 0 kitap
1999 yılında Ankara’da doğdu. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık lisans mezunudur. Edebi üretimlerini bireyin iç dünyasına yönelmiş özgün bir bakış açısıyla kaleme almaktadır. Lise yıllarından bu yana yazma düşüncesini içinde taşıyan Ertural, uzun soluklu emeğinin ürünü olan Nadir adlı ilk kitabını 2025 yılında tamamladı. Yazarlık yolculuğunun önemli bir adımı olan bu eser, onun edebiyat serüvenindeki kararlılığını simgelerken; yeni metinler üretmek ve bu alanda ilerlemek için duyduğu heyecanı da güçlendirmektedir. Edebiyatı yalnızca bir kurgu aracı değil, zihinsel ve duygusal bir keşif alanı olarak gören Ertural, metinlerinde sıkça metaforik anlatım, içsel yolculuklar ve çoklu benlik temalarına yer verir. Özgün dili ve tematik yaklaşımıyla derinlikli sorgulamaları edebiyatla buluşturan yazar, eserlerinde düşündürmeyi ve hissettirmeyi amaçlamaktadır.