Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Namazın Hayati Özellikleri

Süleyman Arif Emre

Namazın Hayati Özellikleri Gönderileri

Namazın Hayati Özellikleri kitaplarını, Namazın Hayati Özellikleri sözleri ve alıntılarını, Namazın Hayati Özellikleri yazarlarını, Namazın Hayati Özellikleri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kişinin kalp ile bedenini birlikte hazır bulundurmadığı namazına Cenab-ı Hak iltifat etmez. İhya-u Ulum, 1. cild shf, 509)
Şekil neticede vasıtadır ,gâye namazın mânalar aleminde onu kılanı kendi vus'una göre miraca eriştirbilmesidir
Reklam
Sanat dahi sanatkarın vus'u nisbetinde Cenab-ı Hakk'ın güzelliğinden elde edebildiği bir zevk hâlinin tesbit edilmesi ve onun insanlığın istifadesine sunulması olayıdır.
Sayfa 88 - MGV YayınlarıKitabı okudu
Kur'an-ı Kerim'in her âyeti, hadis-i şerifler ve ayrıca Allah'ın her kula bahsettiği akıl, mantık-muhakeme ve tarihteki ibret alınacak hâdiseler varken bir kul olarak bunların yardımıyla biz kendimize doğru yolu bulur, o yolda ilerleriz demiyoruz. Bütün bunlara ilâveten yine de Cenab-ı Hakk'ın hidâyetini istiyoruz.
Sayfa 78 - MGV YayınlarıKitabı okudu
Bütün mahlûkat nâmına tâzimde ve teşbihte bulunmak, rahmeti temsil ettiği her varlığa dağıtmak... İşte mîrâcın sırlarının insanda tecellîsi. İşte insanın gerçek hüvviyetiyle kendisini tanıması, kendini, nefsini bilmesi veya insan-ı kâmil mertebelerine, layık olduğu, liyakat kesbettiği oranda yükselmesi olayı...
Sayfa 59 - MGV YayınlarıKitabı okudu
Kıbleden yüz çevirmek nasıl namazı bozarsa, kalb yüzünü Allah-ü Teâlâ'dan çevirip başka şeyler düşünmek de namazın ruhunu (hakikatini) bozar.
Sayfa 33 - MGV YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Namaz ister tek kişi olarak ister cemaatle eda edilmiş olsun, Kâbe'ye yönelmiş olmakla insin, cinnin, melaikenin ve bütün varlığa katılmakta olduğu bir manevî ibâdet iklimine girmiş olması, insanların, Cemaat-ı Kübrâ içerisinde kendinden geçmesine, katresini deryaya salıvermesine imkân bahşedecek bir lütuftur.
Sayfa 32 - MGV YayınlarıKitabı okudu
Tâbir caizse Allah sebeplerin ve varlıkların kıblesi durumundadır.
Sayfa 31 - MGV YayınlarıKitabı okudu
Cemaatte var olan rahmeti, bir ağacın meyvelerine benzetirsek namaz bu ağacın köküdür.
Sayfa 17 - MGV YayınlarıKitabı okudu
"Namaz dinin direği" demek, namazın bir ağacın iman kökünden fışkıran fidanın gövdesi olması demektir. Bu fidan gövdesi güçlenmeli, yükselmeli ki daha fazlaca dalları taşıyabilsin, yaprakları, meyveleri çiçekleri daha verimli ve daha bereketli olabilsin.
Sayfa 16 - MGV YayınlarıKitabı okudu
45 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.