Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yeniden Diriliş ve Kurtuluş İçin

Ne Yapmalı?

Oktay Sinanoğlu

Ne Yapmalı? Gönderileri

Ne Yapmalı? kitaplarını, Ne Yapmalı? sözleri ve alıntılarını, Ne Yapmalı? yazarlarını, Ne Yapmalı? yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Zor işler
Zor işlerin, Çetin işlerin meyvesi daha tatlı olur
Gen
Kültür genleri, ırk genlerinden daha önemlidir
Reklam
Mustafa Kemal Atatürk:
Ülkesinin yüksek istiklâlini korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı dillerin boyunduruğundan kurtarmalıdır.
Sayfa 211 - Bilim+GönülKitabı okudu
Eğitim Sistemsizliği
Birkaç lise müdürüyle konuşmuştum: "ÖSYM'ye başvuruyoruz. Şu sınavlarda lise müfredatıyla ilgili sorular olsun da öğrenciler okula gelsin diyorlar." ÖSYM'nin cevabı: "Bize ne? O, Millî Eğitim Bakanlığı'nı ilgilendirir." MEB'ye başvurduklarında ise: "Biz bildiğimizi okuruz. ÖSYM bizi ilgilendirmez." Sonuç ne? Bir yığın israf, para ve zaman. Çocukların, gençlerin kendi meraklarını geliştirecek, bir şeyler okuyacak, düşünecek vakitleri kalmıyor. Eğitim, işte son elli yılda adım adım böyle sıfırlanıyor (yabancı danışmanlar sağ olsun!).
Sayfa 185 - Bilim+GönülKitabı okudu
"Büyük sorunlar küçük adımlarla çözülür"
Sayfa 171 - Bilim+GönülKitabı okudu
Küresel kıraliyetçi"nin birinci hedefi dünya çapında kollayıcı bir idarî düzene sahip ve milyarlarca insanı kapsayan dinlerdir. Çünkü böyle dinler, tek ülkenin dışında, bir çok ülkeyi içine alan bir direnme duvarı oluşturur, o ülkeler arasında dayanışmayı sağlar, düşmanın ince oyunlarına karşı halk kitlelerini mânen koruyabilirler.
Sayfa 157 - Bilim+GönülKitabı okudu
Reklam
Ülkenin öz evlâdı için, işçi olsun, meslek sahibi olsun, artık ne meslek hayatı, ne iş kalmıştır. Yabancı ülkede kölelik için muhacerete başvuranların sayısı artar.
Sayfa 153 - Bilim+GönülKitabı okudu
Zor işlerin, çetin işlerin meyvesi daha tatlı olur.
Sayfa 93 - Bilim+GönülKitabı okudu
Barajdan bahsediyorlar, set yâni, seçimdeki set, baraj oldu, ondan sonra çantalar da bagaj oldu, berberler kuaför oldu, hatta milletvekilleri de parlamenter oldular.
Sayfa 60 - Bilim+GönülKitabı okudu
Türkiye'de birinci sorun iktisadî değildir. Haysiyetsizlik ve aşağılık duygusudur
Sayfa 51 - Bilim+GönülKitabı okudu
Reklam
Hangi istiklâl ..?
mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine uygun yürütmek, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler ortaya çıktı. Oysa hangi istiklâl vardır ki yabancıların nasihatleriyle, yabancıların plânlarıyla yükselebilsin? Tarih böyle bir olay kaydetmemiştir.
Sayfa 138 - Bilim+GönülKitabı okudu
Gümrük Birliği anlaşmasını araştır!?
Üçüncü ülkelerle, örneğin komşularımızla ticaret yapmamız bile AB'nin iznine tâbi. Gümrük Birliği anlaşması izin vermiyor. İnsan kendi elini kolunu bu kadar bağlayabilir.
Sayfa 134 - Bilim+GönülKitabı okudu
SİYASETİ GEÇİM KAYNAĞI OLMAKTAN ÇIKARMAK İÇİN..
Elli yıldır, ama özellikle son yirmi yılda, sahte demokrasi ile seçmenin, seçilenin siyaseti nasıl bir geçim, ya da “çöplenme" kaynağı gibi görmeye alıştırıldığımdan bahsetmiştik. Birçoğu hiçbir zihni veya fizikî üretim yapmayan, tayin edilmiş adaylar, siyaseti bir geçim, hatta esaslı bir gelir kaynağı olarak görüyor.
Sayfa 117 - Bilim+GönülKitabı okudu
İkinci yöntemi yaşıyor olabilir miyiz ?!
Bir ülkeyi soymanın birkaç "küresel" yöntemi var: biri bankaları özelleştirip (yahut düzgün özeline el koyup) hortumlatmak. Bir diğeri kurları dalgalanmaya bırakıp etkilemek ve birden milletin elindeki paranın değerini (ve kişi başına geliri) yarıya indirmek. Bu yöntemin matematiksel kuramını bulup uluslararası "Physica A" dergisinde yayınlamış Avrupalı bir kuramsal fizikçi bile var.
Sayfa 109 - Bilim+GönülKitabı okudu
Türk Devleti’nin birinci görevi; diliyle, tarihiyle, sanatı ve abideleri ile dünyaya ışık tutmuş insanlık anlayışıyla, Türk adını, varlığını korumak ve ilelebet yaşatmaktır”.
351 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.