The DNF Series #10

Nectar

J.D. Midnight
Gertrude'un telefonu çaldı. Okurken Gertrude'un parmakları titredi. Üç kez okudu, sonra emin olmak için dördüncü kez okudu, telefonunun ekranını kapattı ve zalimce bir hata olması ihtimaline karşı yeniden açtı. "Akşam yemeği. Yarın. Akşam 7'de. İkinci el elbiseni giy."
Olivia durakladı, sonra başını Gertrude'a doğru eğdi. "Sana ne söyledi?" "Sanırım benimle flört etti." Bu bir şakaydı ama Gertrude çok sonraları bu konuşmayı hatırlayacak ve ne kadar haklı olduğunu ve işlerin ne kadar tuhaflaşmak üzere olduğunu görüp şaşıracaktı.
Woodrow Barret aracından inerek serin sonbahar havasına adım attı. Onu fark etti. Masalardan birinin üzerinde oturmuş, dizlerinin üzerinde cep telefonuyla sigara içen bir kadına doğru yürüdü. Ekranında bir futbol maçı oynuyordu. Onu tanıdı.
Ellerine baktı. "Sıkılmıştım ve sen bir meydan okumasın. Seni kazanabilecek miyim görmek istedim. İşe yarıyor mu?" Birazcık. "Hayır." "Hiç mi?" "Çok iticisin." "Sen de öylesin." Kollarını kavuşturdu ve ona ters ters baktı. O da ters ters baktı. Aynadaki görüntüler masanın üzerinde birbirlerine hançer fırlatıyordu.
Gertrude çocukken "dour" kelimesini görmüş ve onunla bir yakınlık geliştirmişti. kişiliğinin geniş kalkanına bakıyordu. Kelime, sayfaları su dolu, belli belirsiz küf ve çürük kokan, tozlu, yeşil kadife bir kitapla gelmişti. On bir yaşındaydı ve tanımı ("tavır ya da görünüş olarak acımasızca sert, haşin ya da kasvetli") uygun görünüyordu. Bu, benim, diye karar vermişti. Ve böylece hayatının, onu bir kimlik olarak sağlamlaştıran bir evresine girdi.
Kitapçıya gitmek yerine şoföre bir adres verdi ve evine götürüldüler. Adam arabadan indi ve ona kapıyı açtı. Kaldırımda kısa bir süre kucaklaştılar ve kadın evi işaret etti. Sarkık verandası, eğik çatısı ve kirli dış cephe kaplaması. Garaj yolunda araba yoktu ve avluda otlar ve yabani otlar birbirine karışmıştı. "İşte diğer yarısı böyle yaşıyor," dedi. Başka bir şey söylemedi; bu düz bir ifadeydi. Mesajı aldı. Başka bir dünyada, belki de söylediği gibi ona empati öğretecek zamanı vardı. Belki de onun kim olduğunu sonsuza dek değiştiren şiddetli bir aşk yaşamaya başladılar. Şirketi dağıldı, sürekli değiştiğini kanıtlamaya çalışırken bir hayırseverlik ve yardımseverlik yığını haline geldi. Ama bu dünya değildi. Sessizce vedalaştılar ve hayatlarına geri döndüler.