The Expanse #5

İngilizce
Sıralamalar

2025 23. kitabı
Okunma: 15 Mayıs 2025 18:04
Biraz kitap övmeye geldim. Uzay operası tarzındaki Enginlik Serisi'ni (The Expanse) gerçekten çok seviyorum. 3. kitabın ardından İthaki uzunca bir süre seriye devam etmemişti. Tam ümidim tamamen bitmişken sürpriz bir şekilde serinin devam iki kitabını daha bastı. 4. kitap Cibola Yanıyor, seriyi biraz yavaşlatmıştı açıkçası. Ama 5. kitap İntikam Oyunları ile her şey yerinden oynuyor. Türe çok aşina olmayanlar için bu seriyi şöyle özetleyebilirim; Uzayda geçen Taht Oyunları. Politik güç çekişmeleri, taraflar, düşmanlıklar, aksiyon, entrika, gerilim, aşk, intikam... Güneş sisteminin ötesine daha geçemeyen, sınırlı kaynakları paylaşmak zorunda kalan Dünya, Mars ve Kuşak arasındaki sürekli değişen güç dengesini, bütün bu büyük olayların merkezinde ise bir uzay gemisi ve tayfasını okuyoruz. İntikam Oyunları, serinin başından beri hep ön planda olan Kaptan Holden'dan biraz uzaklaşıp tayfanın geri kalanını da odağına almış. Böylece sonunda onları daha yakından tanıma fırsatı buluyoruz. Ve şunu söyleyebilirim: Bu kitapla birlikte seride hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bilim kurgu ve özellikle space opera alt türünü sevenler için ise hala başlamadıysanız, gerçekten soluksuz okunan bir seriyi kaçırıyorsunuz. Benden söylemesi.
2025 3. kitabı
Okunma: 17 Ocak 2025 13:21
Yazarlarımız bu kez bize "macera tezgahından 4 al 1 öde" güzelliği yapmışlar. Rocinante mürettebatını Güneş Sistemi'nin 4 ayrı köşesine yollayıp 4 farklı macerayı sunarak oldukça sürükleyici bir Enginlik serüveni okuttular. Final çözümsüz kaldı , sanırım sonraki kitapta devamını okuyacağız. Kitap adı çevirisinde, serinin kitap adlarındaki mitolojik gönderme amacının bozulması üzücü olmuş. Daha önceki kitaplarda Leviathan, Caliban, Abaddon, Cibola isimlerini kullanmışken 5. kitapta Nemesis adını kullanmayıp İntikam ismini tercih etmeleri bir anlamda seriye saygısızlık olmuş. Bir umut belki sonraki baskılarda düzeltmeye gider İthaki, yoksa 9 kitaptaki 9 mitolojik gönderme düzeni bozulmuş olacak.
2025 10. kitabı
Enginlik serisi, ulaşabileceğimiz en iyi Türkçe'ye çevrilmiş bilimkurgu serilerinden biri. Serinin sonraki kitaplarının da Türkçe'ye çevrilmesini sabırsızlıkla bekliyoruz.
Bilim-Kurgu

James S. A. CoreyYazar · 0 kitap
James SA Corey, bilimkurgu dizisi The Expanse'in yazarları olan işbirlikçiler Daniel Abraham ve Ty Franck tarafından kullanılan takma addır. İlk ve son ad sırasıyla Abraham ve Franck'ın ikinci adlarından alınmıştır ve SA, Abraham'ın kızının baş harfleridir. Ad ayrıca 1970'lerin birçok uzay operası yazarını taklit etmek için tasarlanmıştır. Almanya'da kitapları ortadaki baş harfleri çıkarılmış James Corey adı altında yayınlanmaktadır.