Akılalmaz Yanılgı

2021
Dark İstanbul

2022 26. kitabı
Okunma: 02 Haziran 2022 00:00
Kitabı iki günde bitirdim fakat yorum yazmaya fırsatım olmadı. Eserin yazarı senarist ve bu ilk kitabı. Okurken sıkılmadan sayfaları çevirip gözünüzde canlandırabiliyorsunuz. Kitabın konusu insan psikolojisi. İnsan beyninin kendini nasıl kapattığına, gördüğü ve zihninde oluşturduğu dünyanın birbirine ne kadar zıt olabileceğine iyi bir örnek. Eserin ismi de ilgi çekici. Nerfoziş! Şizofren hastalığının tersten yazılışı. Konusu da tam olarak bu... Kitabın ana karakteri Yakup başlangıcını yarattığı travmanın sonucunu acı bir şekilde öder ve hayatındaki hiç bir şey artık eskisi gibi olmayacaktır. Yaşadığı kaybından dolayı suçladığı kişi ise en yakınlarından biridir. Vicdanını temizlemek adına bakımını üstlendiği babasının hastalığını sorgulamak için evde yaşanan olayları çözmekte zorlanır. Yakın arkadaşı Erhan ile konuları konuşmaya çalışır ama kendi akıl sağlığı buna izin vermez. Psikiyatr profesörü olan Nesrin Güven ise inandığı tezi onun üzerinde uygulamaya başlar. Şizofren hastalarında görülen semptomlardan muzdarip olan Nesrin onun hastalığına Nefroziş adını vermekte haklı mıdır? Bir insan beynini gördüğü varlıklara, olaylara ne kadar kapatabilir? Eğer insan psikolojisi ilginizi çekiyorsa bu kitaba şans vermenizi tavsiye ederim.
Psikoloji
NerfozişSamir Hamzaoğulları · Dark İstanbul · 202126 okunma

Samir HamzaoğullarıYazar · 1 kitap
Senarist-Yazar Samir Hamzaoğulları, 1990 yılında Kadıköy’de dünyaya geldi. İlkokul eğitimini Pendik’te, ortaokul ve lise eğitimini ise Lüleburgaz’da tamamladı. Uludağ Üniversitesi Ekonometri Bölümü’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nü kazandı. Üniversite yıllarında sinemaya merak salan Samir Hamzaoğulları, İspanya ve Uzakdoğu sinemasından etkilenerek film senaryoları yazmaya başladı. Bir spor sitesinde yazarlık yapmanın yanı sıra uzun metraj film senaryoları, çizgi roman senaryoları, kısa öyküler ve roman çalışmalarını sürdürmektedir.