Isaac Newton'ın Biyografisi

Sıralamalar

Newton biyografisi
2022 1. kitabı
Okunma: 17 Ağustos 2022 19:17
İsaac Newton bize senelerce başına düşen elmayla anlatıldı.Hatırlamaya çalışıyorumda okulda hiç bu muhteşem bilim insanının üzerinde durmadılar.Newton öylesine değişik bir bilim adamıymış ki senelerdir kendisini anlayamamışım.Bu kitap İsaac Newton'u anlamanıza yardım edecek kesin eminim.Kitap bana göre altını çiziyorum bana göre biraz ağır içinde teknik bilgilerin yoğun olduğu bir kitap elimden geldiğince bilgileri öğrenerek okumaya çalışıyorum ve keşke matematikle aram biraz daha iyi olsa dediğim yerler çok oldu.Bu muhteşem bilim insanıyla ilgli bütün bilgileri bulabileceğiniz güzel bir biyografi.
NewtonRichard S. Westfall · Alfa Yayınevi · 201823 okunma
Isaac Newton'ın Biyografisi Üzerine
Puan vermedi·868 syf.·
2022 23. kitabı
Cosmos' un bölümünde çok çok kısa olarak anlatılan Sir Isaac Newton' ın hayatının eksiksiz bir biyografisi. 21 yaşında kendi kendine Öklid, Decartes, Galile okuyup, hatta hatalarını ve eksikleri bulup hesap yapmak üzerine daha gelişmiş formuller ve yöntemler bulmuş bir insan. Daha sonra da bulduğu yöntemler ve çağında yapılan gözlemler sayesinde kütleçekimin ve mekaniğin matematik yasalarını ortaya koymuş bir dahi. Tabi biraz kendi zekasının farkında olan aksi, kibirli, asosyal bir insan. İcat ettiği mekanikle günümüz alet ve makinelerini yapabildiğimiz minnet borçlu olduğumuz bir insan. Gerçekten de yazarın dediği gibi "İnsan yaşamını şekillendirmiş bir avuç dahiden biri" Bu biyografide şunlar var; Cosmos' da kısaca geçen Robert Hooke meselesinin detayları ve mektuplaşmaları, Günümüze ulaşan eskizleri sayesinde matematik, geometri ve mekanikte icat ettiği formulleri nasıl bulduğu, Kendisi için aldığı dini ve felsefi notlar, Dönemin matematik ve felsefecileriyle mektuplaşmaları, Principia için yaşadığı psikolojik yoğunluk ve Halley' le olan hikaye, Hayatının Principia' dan sonrası, Leibniz ile Kalkülüs konusunda öncelik tartışmaları. Bu biyografi sizi Newton' ın sıradışı bir insan olduğuna kesinlikle ikna eder. Felsefe ve bilim tarihine ilgi duyuyorsanız 850 sayfa uzun da olsa okursunuz.
Bilim
NewtonRichard S. Westfall · Alfa Yayınevi · 201823 okunma

Richard S. WestfallYazar · 3 kitap
ABD, Colorado doğumlu Prof. Richard S. Westfall (1924-1996), kendi kuşağının en önde giden Newton uzmanıdır. Yale Üniversitesinde "17. yüzyıl İngiltere'sinde Bilim ve Din" konusunda doktora çalışmasını tamamladıktan sonra, sırasıyla California Institute of Technology (1952-52), State University of Iowa (1953-57) ve Grinnell College'da (1957-63) çalışmış, Indiana Üniversitesi Bilim Tarihi ve Felsefesi kürsüsünden emekli olmuştur. Science and Religion in Seventeenth-Century England (1958, 1973), The Construction of Modern Science: Mechanism and Mechanics (1971), Force in Newton's Physic: the Science of Dynamics in the Seventeenth Century (1971), Never at Rest: A Biography of Isaac Newton (1993) başlıklı eserlerinin yanı sıra çok sayıda akademik makalesi bulunmaktadır.