Gölgesiz Bir Kadın

1994
Marka Yayınları

2020 21. kitabı
Okunma: 24 Ekim 2020 13:50
Her ne kadar hikaye üç farklı kadının üzerine kurulu gözükse de bence dört farklı kadın ve dört farklı hayat vardı. Nedense baş kahraman Nihal' den ziyade komiserin karısı, kendisinden daha az bahsedilmesi ne ragmen daha çok ilgimi çekti. Kitapta kurgu çok güzel ilerlemişti. Ama sanırım kafamda sorular bırakan sonları sevmiyorum, daha güçlü bir sonu olabilecek bir hikaye olduğunu düşünüyorum.
NihalPiraye Şengel · Marka Yayınları · 200824 okunma
2023 31. kitabı
Okunma: 28 Nisan 2023 22:27
Kitap uzun zamandır okuduğum en keyifli ve akıcı kitaptı. Her paragrafta bol bol sorgulatıcı cümleler bulunuyordu ki çoğu zaman duraksayıp soluklanarak kendim de bu satırları düşündüm. Betimlemeleri de göze ve akla hitap ediyordu her şey gözümde canlandı. Hikayenin işlenişi de çok beğendim. Konudan sapmadan ama dediğim gibi düşündüren ve sorgulatan cümleler eklenerek olay akışı sağlanmış. Okurken hiç sıkılmadım. Herkesin okuması gerektiğini düşündüğüm bir kitap, ben mutlaka tekrar okuyacağım.
1000k
Gölgesiz Bir KadınPiraye Şengel · Varlık Yayınları · 199424 okunma

Piraye ŞengelYazar · 7 kitap
1956 yılında doğdu. Sanat Olayı, Varlık, Cönk gibi sanat dergilerinde çalıştı. Aynı yıllarda TRT için drama senaryosu, belgesel ve metin yazarlığı yaptı. 1994’te Varlık Yayınları’ndan "Gölgesiz Bir Kadın" adlı romanı yayımlandı. Daha sonra özel televizyon kanallarında drama yazarlığı yaptı. 1998’de Papirus Yayınları’ndan Masumiyeti Özlemiştim adlı öykü kitabı; 2003 yılında "Pusulasız Yolcu" adlı romanı Epsilon Yayınları’ndan yayımlandı. Şengel’in "Hayat Tutulması" (2005), "Ayçöreği" (2006) isimli romanları Altın Kitaplar aracılığıyla okurla buluştu.