Evlerin, dağların, ırmakların ve maddenin her bir parçacığının bağımsız olarak var olduğu hususunda ısrar etmek, oldukça riskli bir görüş olmalı; zira bu hiçbir neden olmaksızın Tanrı'nın tamamen kullanışsız ve hiçbir amaca hizmet etmeyen sayısız şey yarattığını öne sürmek demektir.
Enerji verimliliği beyin gibi zeki bir organdan beklenir, ancak bu konuda başarılı olduğunu söylememiz mümkün değildir. Akıllı bir ev eşyası kullanılmadığında güç harcamazken beynimiz uyurken her zamankinden daha da aktif çalışmaktadır.
Epigenetik bize oksitosini sihirli kurşun olarak görme konusunda şüpheci olmayı, davranışsal ve duyuşsal bozuklukların tedavisinde kullanılmak üzere Ulusal Sağlık Servisi'ne intranazal oksitosin satmaya çalışan ilaç firmalarından çekinmeyi öğretiyor. Bu teknolojik çözümün zayıf noktası hastanın öyküsünü göz ardı etmesi
Beyin okumanın dış dünyadaki kanıtların yerini alacağına yönelik karşı konulmaz umut, insanların bilgisayarlar için söz konusu olmayan bir şekilde sakatlandığına ilişkin genel kanıyla ilintili.. Beyni konu alan kitaplar ve makaleler beynin yanılma payını, görgü tanıklarının ifadelerinin ne kadar saçma olduğunu dillerine dolamış durumda..
Bir kenenin ışık ve sese kapalı dünyasında çevresinden algılayabildiği sinyaller, sıcaklık ve vücut kokusuyla sınırlıdır... Hiçbir canlı, nesnel gerçekliğin kendisini deneyimleyemez.