Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Nuh'un Küresi

Hamza Yardımcıoğlu

Nuh'un Küresi Sözleri ve Alıntıları

Nuh'un Küresi sözleri ve alıntılarını, Nuh'un Küresi kitap alıntılarını, Nuh'un Küresi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İsra suresinin 70. ayetinde "Biz Ademoğullarını, yarattıklarımızın birçoğundan üstün kıldık" şeklinde bir ifade geçer. Bu ifadeden de yaratılmışlar arasında en üstün varlığın biz olmadığını anlarız. Dünyadaki hayvanlardan üstün olduğumuza göre, bizden üstün yaratıklar uzayda olabilir.
Sayfa 100
Günümüzdeki teknolojik üstünlük seviyesine insanoğlunun tarih boyunca sadece günümüzde ulaştığı sanılır. Bu çalışmamızda, insanların bütün dünyayı sular altında bırakan muazzam bir tufanda bile zarar görmeyecek kadar sağlam bir gemiyi inşa edebilecek teknolojik altyapıya 50.000 yıl öncesinde sahip olduğu kanaatine vardık.
Sayfa 79
Reklam
Araf suresinin 24. ve Bakara suresinin 36. ayetinde "Birbirinize düşman olarak inin" ifadesi ile Ademoğullarının ve onlarla beraber Cennet'ten kovulan Şeytan soyunun yeryüzüne indiğini görüyoruz. Bu ayetler genelde "insanların birbirlerine düşman olarak inmesi" şeklinde yorumlanır ama hitap Allah tarafından Adem'e, eşine ve Şeytan'a yapılmıştı.
Sayfa 37
Özetleyecek olursak; tufan sırasında yaşananlar arasında dünya genelinde volkanik patlamalar, yerden kaynayan suların fışkırması, depremler, tsunamiler, şiddetli yağan yağmurlar ve muhtemelen fırtınalar vardı.
Nuh tufanı insanlık tarihinin en büyük kırılma noktasıdır.
Sayfa 8
Böylece biz onu ve gemi ahalisini kurtardık ve onu âlemlere bir ayet kıldık. (Ankebut suresi, 15. ayet meali) Tufan'ın en büyük fiziki kanıtı olan gemiyi aramak konusunda bizleri cesaretlendiren, işte bu ayet olmuştur.
Sayfa 11
Reklam
Ad Kavminin Ülkesi (Ad-Land) - Atlantis
"Adland" deyince "Ad ülkesi" olur. İsmin sonundaki "is" eki de Yunanca'da bütün isimlerin sonuna "is" getirilmesi kuralından kaynaklanmaktadır. Kur'an'da korkunç bir fırtınayla helak edildiği anlatılan (Bkz. Ahkaf, 24) Ad kavmi gelir. Ad kavmi, Nuh kavminden sonra gelen kavimdir. "Atlantis" isminin anlamının Ad ülkesi olması ve bu kavmin de yok olmuş olması ilginçtir ve soru işaretlerine sebep olmaktadır.
Sayfa 113
(...) birçok kez Ağrı'da farklı araştırmacılar tarafından aramalar yapıldı ama her ne kadar bu insanlar bir şeyler bulduklarını zannetseler de hiçbir şey bulunamadı. (...) Yahudi ve Hıristiyanların gemiyi ısrarla Ağrı dağında aramalarının sebebi Tevrat'ta Tekvin Bap 8:4'te onun Ararat'ta olduğunun söylenmesidir. Ancak Tevrat'ta Ararat ile kastedilen Ağrı Dağı mıdır, yoksa başka bir yer midir?
Sayfa 154
Dağ büyüklüğündeki dalgalar içindeki hiçbir cismin ters dönmeden kalabilmesi mümkün değildir. Bize göre Hz. Nuh'un gemisinin dış kısmı ters dönüp duruyordu ama iç kısmı sabitti. Çünkü o iç içe geçmiş iki veya daha fazla küreden oluşuyordu.
Sayfa 167
Nitekim Tufan'ın durması da Hud suresinin 44. ayetinde belirtildiği gibi "Ey yer, suyunu yut! Ve et gök sende tut!" denilerek olmuştur. Aktardığımız gibi, dünyayı kaplayan su sadece gökten inmemiş, çok önemli ölçüde yerden de çıkmıştır.
Sayfa 118Kitabı okudu
Reklam
Japonya'da, Avrupa'da ve Karadeniz bölgesinde, denizin altında kalan ama deniz kıyılarına yakın yerlerde bulunan yerleşim izleri, şehir sütunları, caddeler gibi medeniyet izleri bulunmuştur. (...) Japonya'da Okinava açıklarında bulunan Yonaguni denizaltı şehri ve Hindistan'da kıyıdan 20 km açıkta bulunan Cambay denizaltı şehri, bunlara örnek verilebilir.
Sayfa 131
Jeologlar, 50 bin yıl veya daha önceki dönemlerde, bütün dünyayı sular altında bırakan bir tufana ilişkin jeolojik kayıtlara sahip değil. Mezopotamya bölgesinde, o dönemde yaşanmış volkanik aktivitelerin küresel bir tufana sebep olamayacağı yorumlanıyor. Fakat bizim araştırmamızda, bu volkanik aktiviteler Tufan'ın sebebi değil, sadece Tufan'a sebep olan küresel faktörün sonuçlarından biridir.
Sayfa 141
Gariptir ki hem saçma "efsaneler"deyip geçiştirdikleri bilgilerin,hem de günümüz biliminin bile yeni ulaştığı bilgilerin eski toplumlardan "alıntı "yapıldığı söyleniyor .Ve Allah'ın bu eski toplumlara resuller göndermiş olabileceği de ,akıllarının kenarından bile geçmiyor ...
Ayrıca Hz. Nuh'un, Nuh Suresi 15. Ayette kavmine şu şekilde seslenmesi de ilginç bir teknik kabiliyete dikkat çekiyor: "Görmediniz mi, Allah yedi göğü nasıl tabakalar halinde yaratmış!" Hz. Nuh'un "görmediniz mi?" deyişi, o kavmin uzayın bütün katmanlarını gözleme kabiliyetine sahip olduklarını gösteriyor. Öyle ki bizler bugün bile böyle bir astronomik gözlem yapabilecek düzeye bilimsel açıdan ulaşamadık. Uzayın en uzak köşelerini henüz keşfedebilmiş değiliz.
53 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.