İnsanlıkta din duygusu ve bilgisi, her türlü boş inançlardan sıyrılarak gerçek bilim ve teknik ışığıyla arınıp olgunlaşıncaya değin, din oyunu oyuncularına her yerde rastlanacaktır.
Sayfa 294
Gerçekleri bilen, gönlünde ve özünde, ruhsal ve kutsal tatlardan başka tat bulunmayan kişiler için, ne denli yüksek olursa olsun, oturulacak makamların hiçbir değeri yoktur.
Sayfa 271 - ya gönlümüzdeki makamın...
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim
Tam bağımsızlık demek, kuşkusuz siyaset, maliye, iktisat, adalet, askerlik, kültür... gibi her alanda tam bağımsızlık ve tam özgürlük demektir. Bu saydıklarımın herhangi birinde bağımsızlıktan yoksunluk, ulusun ve ülkenin gerçek anlamıyla bütün bağımsızlığından yoksunluğu demektir.
Sayfa 251
Bir yıkıma uğramadan önce, onu önleme ve ona karşı savunma önlemlerini düşünmek gerekir. Yıkıma uğradıktan sonra yanıp yakılmanın yararı yoktur.
Sayfa 192
Boş bir fişek kovanının bile İngilizlere geri verilmemesi daha uygun olur düşüncesindeyiz.
Sayfa 145 - O İngiliz alır onu, doldurur sana sıkar.
Ermeni kırımı üzerine söylenen sözler gerçeğe uygun değildi. Tam tersine, güney bölgelerinde yabancı kuvvetlerle silahlandırılan Ermeniler, koruyuculardan yüz bularak bulundukları yerlerdeki Müslümanlara saldırmakta idiler.
Sayfa 143