O Aşk Dinmedi

Selim İleri

O Aşk Dinmedi Sözleri ve Alıntıları

O Aşk Dinmedi sözleri ve alıntılarını, O Aşk Dinmedi kitap alıntılarını, O Aşk Dinmedi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İnsan yaşlandıkça gerçekten duyguları kütleşiyor. Bir bakıma daha mesafeli bakabiliyor.
Sayfa 143 - EverestKitabı okudu
Belki de, yaşlandıkça hayattan kaçar olmuştum. Kimsenin kimseyi hiçbir yerde, hiçbir zaman bekleyemeyeceği kanısına varmıştım...
Sayfa 70 - EverestKitabı okudu
Reklam
“Ah Çehov, keşke ölmeseydiniz" diyordu, "akşamları sizinle söyleşebilirdik...”
Sayfa 37 - EverestKitabı okudu
Ne yazık! Sana varabilirdim ben; denizleri aşıp da, yolları geçip de sana varabilirdim. Yeşil yeşil ormanlarda dolaşabilirdik, dişi geyikleri esenleyebilirdik. KAVGASIZ YAŞAYABİLİRDİK. Ne yazık!
Sayfa 40 - Savaş Çiçekleri'ndenKitabı okudu
(...)hayat geçip gider, insan hep acıya takılı kalır...
Sayfa 230Kitabı okudu
Oysa tüketen yalnız ben değildim, yalnızca ben alışmadım tüketmeye, tüketmek için yaşamaya, almaya ve kullanmaya, satmaya ve satın almaya. Örneğin bahçe içindeki sıcacık bir yuva - şöminesini unutmamalı -... örneğin yazlık bir ev... Salt ben istemedim. Herkes koşturuyordu, herkes var olmanın tek yolu bu sanıyordu: kazanmak, biriktirmek, çoğaltmak, edinmek, tekrar kazanmak ve tekrar edinmek.
Sayfa 218Kitabı okudu
Reklam
Kemal Tahir de şüphesiz çok değerli bir insandı ama onda slogan olmasa bile lider edası vardı. Necatigil, Kemal Tahir'i çok beğenerek, diyebilirim ki hayranı olarak gitmişti, o yıllarda yazdığı Edebiyatımızda İsimler Sözlüğü’nde "Kemal Tahir” maddesi onun birçok romanına övgü dolu küçük cümlelerle örülüdür. Ne yazık ki, sadece bu genç kuşağın eksikliği değil, alıp evine götürünceye kadar Kemal Tahir'in bile Necatigil'den haberi yoktu!
Sayfa 84 - EverestKitabı okudu
Montaigne, Rousseau, Nietzsche, Sartre, değişik çağlar, değişik görüşler, ayrı düşünceler; hepsinin de sorunu olmus özgürlük. Galiba hiçbiri de pek umutlu olmamışlar. Hem bireyin özgürlüğü, hem toplumsal özgürlük enine boyuna deşilmiş, kâğıt üstünde. Nietzsche, öncelindeki felsefecileri epey hırpalayarak, trajik insanın özgürlüğe kavuşabileceğini ileri sürmüş, büyük sınavlardan sonra varılan, daha çok bir şiir-özgürlük. Sartre aralarında çağımıza en yakın. Bulanık bir özgürlükten söz açıyor bence.
Sayfa 292 - EverestKitabı okudu
Benden ne istemişlerdi sahi. Uzaklarında duruyordum. Yorgun bir çocuktum. "Annesi siz misiniz? Yusuf içe dönük bir çocuk. Hep kendi kendine. İnsanlardan kaçıyor. Bir derdi olmalı.Bir anne olarak ilgilenmelisiniz. Bahçede ağaçları öperken görmüşler. Deli diye korkuyorlar. Deli değil tabi.Ama problemleri olan bir çocuk. Müthiş uysal. Korkaklık derecesinde uysal ama." *Destan Gönüller’den
Sayfa 86 - EverestKitabı okudu
Kemal Tahir ve çevresinin görüşlerinden biridir, bizde sınıf olmadığı, ama ben daha o yaşta sınıf kelimesini terminolojik olarak bilmesem de, sınıflararası farkları, bu farkların getirdiği iç acılarını devlet okulunda fark ettim.
Sayfa 72 - EverestKitabı okudu
196 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.