@senabookss_ tarafından kaleme alınmış, akıcı ve etkileyici dili,sürükleyici konusuyla bir solukta okuyacağınız bir kitapla geldim Aşk,tutku,intikam,ihtiras ve entrikalar ile dolu bu macerayı kaçırmayın derim.
Açıkçası kitaba başlamadan önce Mades Krallığı'nın kral, başkan, soylular, yönetici, asker, işçi, halk karakterleri beni biraz korkutmuştu. Çok karmaşık olacak,tüm karakterler birbirine girecek,kim kimdi diye karışacak diye düşünmüştüm ama hiç de öyle olmadı.Oldukça duru ve yalın anlatımıyla,su gibi akıp giden olay örgüsüyle sizi kendine çeken,tek oturuşta bile sayfalarca okuyabileceğiniz güzel bir kurgu olmuş.
İçsel yolculuklar,hesaplaşmalar ve dönüşümleri konu alan etkileyici bir roman.Karanlığın ve ışığın,acının ve iyiliğin iç içe geçtiği bir dünyada, insanların kendi iç savaşlarını verirken aynı zamanda dışarıdaki dünyaya ve insanlara karşı verdikleri mücadelesini anlatıyor.
Kitaptaki karakterler - özellikle ana karakterimiz Alisa Havas olmak üzere - karmaşık duyguları ve yaşadıkları zorluklarla okuru kendine çekiyor. Dışardan bakıldığında çok güçlü görünen,kimseyi umursamıyor sanılan Alisa, olduğu yere gelebilmek için neler yaşadı,nelerden vazgeçti,gözleri göre göre, yüreği yana yana ne acılardan geçti çoğunun haberi bile yok, özellikle babasının...
Kitap, Alisa Havas ağzından anlatımlarla dolu olsa da bazı bölümlerde diğer karakterler ağzından,onların duygularını kendi anlatımlarıyla da okumak keyif verici olmuş.
Kitap öyle bir yerde bitiyor ki,şimdi neler olacak diye merak içinde kalıyorsunuz.Bence devamı en kısa zamanda gelmeli ve bizi meraktan öldürmemeli.
Hikayenin merkezinde yer alan Alisa Havas ana şehir Delphi'nin soylusu ve aynı zamanda başkanın kızıdır.Neden şehrini bırakıp gitmek zorunda kaldı?iki yıl sonunda tekrar şehrine dönmesinin sebebi