Kelebeğin Dönüşü

2 Aralık 2024
Ulysses Yayınları

2025 4. kitabı
Okunma: 13 Ocak 2025 21:34
Aslında bu aralar sınırlarımın dışına çıkıp yeni kitaplar, yeni türler keşfetmeye çalışıyorum sanırım bu kitap ile tanışmam da benim bu konudaki çabamı destekledi ve bu türlere olan ilgimi yoğunlaştırdı sınırlarınızın dışına çıkıp ön yargılarınızı yıkmak istiyorsanız bu kitap tam size göre diyorum ve geçiyorum. Kitaba gelecek olursak neler yok ki bu dünya da krallıklar, soylular, intikam, aşk, kırgınlık, sevgi, tutku...... Olaylar kitabımızın baş karakteri olan Alisa Havas'ın etrafında şekilleniyor soylu olarak yaşadığı şehri bir gün aniden ve kimseye bir sebep bildirmeden terk etmek zorunda kalıyor aradan 2 yıl sonra yaşadığı bir olay sonucu şehre yeniden dönüyor fakat bu dönüş kendisi için kolay olmayacaktır terk ettiği insanları bıraktığı gibi bulamaz onların kırgınlıkları ve kızgınlıkları ile karşı karşıya kalır bunların içinde sevdiği adam olan Yağız Ertuğ'da vardır. Bu andan itibaren zorlu bir hesaplaşma başlar Alisa için hem kendi içindeki hesaplaşmaları, hem babasına olan özlemi, ona karşı olan sevgi açlığı, hem de sevdikleri ile olan hesaplaşmaları onu yaşadığı buhran da daha da çıkmaza sokmaktadır bir yandan da sorumlulukları ve kendisini yok etmeye çalışan insanlar ile uğraşırken bedenindeki yaralar ile birlikte yaşadığı iç ve dış çatışmalar onu yıpratmaktadır Alisa sizce bunları atlatıp düşmanları ve kendi içinde yaşadığı savaşı kazanabilecek midir? Son derece akıcı bir üslupla kaleme alınmış sayfaların arasında kaybolacağınız yeri geldiğinde kalp atışlarınızın hızlanacağı yeri geldiğinde yaşanılan o kalp kırıklıklarını hissedeceğiniz bir kurgu kelimeler öyle özenle seçilmiş ki karakterlerin duygularını ruhunuzda, kalbinizde hissedeceksiniz. Son olarak kitap öyle bir yerde bitti ki durup düşündüm bir müddet beni kitapta üzen tek şey bu oldu heyecanın ve
Alıntı
2025 1. kitabı
@senabookss_ tarafından kaleme alınmış, akıcı ve etkileyici dili,sürükleyici konusuyla bir solukta okuyacağınız bir kitapla geldim Aşk,tutku,intikam,ihtiras ve entrikalar ile dolu bu macerayı kaçırmayın derim. Açıkçası kitaba başlamadan önce Mades Krallığı'nın kral, başkan, soylular, yönetici, asker, işçi, halk karakterleri beni biraz korkutmuştu. Çok karmaşık olacak,tüm karakterler birbirine girecek,kim kimdi diye karışacak diye düşünmüştüm ama hiç de öyle olmadı.Oldukça duru ve yalın anlatımıyla,su gibi akıp giden olay örgüsüyle sizi kendine çeken,tek oturuşta bile sayfalarca okuyabileceğiniz güzel bir kurgu olmuş. İçsel yolculuklar,hesaplaşmalar ve dönüşümleri konu alan etkileyici bir roman.Karanlığın ve ışığın,acının ve iyiliğin iç içe geçtiği bir dünyada, insanların kendi iç savaşlarını verirken aynı zamanda dışarıdaki dünyaya ve insanlara karşı verdikleri mücadelesini anlatıyor. Kitaptaki karakterler - özellikle ana karakterimiz Alisa Havas olmak üzere - karmaşık duyguları ve yaşadıkları zorluklarla okuru kendine çekiyor. Dışardan bakıldığında çok güçlü görünen,kimseyi umursamıyor sanılan Alisa, olduğu yere gelebilmek için neler yaşadı,nelerden vazgeçti,gözleri göre göre, yüreği yana yana ne acılardan geçti çoğunun haberi bile yok, özellikle babasının... Kitap, Alisa Havas ağzından anlatımlarla dolu olsa da bazı bölümlerde diğer karakterler ağzından,onların duygularını kendi anlatımlarıyla da okumak keyif verici olmuş. Kitap öyle bir yerde bitiyor ki,şimdi neler olacak diye merak içinde kalıyorsunuz.Bence devamı en kısa zamanda gelmeli ve bizi meraktan öldürmemeli. Hikayenin merkezinde yer alan Alisa Havas ana şehir Delphi'nin soylusu ve aynı zamanda başkanın kızıdır.Neden şehrini bırakıp gitmek zorunda kaldı?iki yıl sonunda tekrar şehrine dönmesinin sebebi
Od Kelebeğin dönüşü
·288 syf.·
2025 7. kitabı
Şu sıralar ilgiyle takip ettiğim çiçeği burnunda bir yayınevi var. Şimdiden kitaplarının baskı , kağıt kalitesiyle, kapak tasarımlarıyla gerek dünya edebiyatına yön veren kült eserlere gerek genç kalemlere şans vermesiyle ve daha saymaya satırlarımın yetmeyeceği yönleriyle ulyyses yayınlarından okuduğum ikinci kitalp Od Kelebeğin Dönüşü ile geldim çiçeklerim. Arkadaşlar öncelikle söylemek isterim ki hayatımda ilk defa wattpad kurgusu okudum. Bu zamana kadar tarifsiz bir önyargı ile yaşadım. Hatta platform kapanınca sevindim evet kızmayın İnsanların çok sevdiği platformu , fiziki kitaplara dönüşmesiyle keşfetmeye başladım. Ve dedim ki e bunlar okunurmuş. Niye linçlenmiş bu platformun kitapları diye düşünüyorum N. Sena 'nın kaleminden okuduğum bu kitabı iki günde bitirdim ki tamamen kitaptan bağımsız hayatın doğal akışı ile uzun sürdü Kitaptan bahsetmek istiyorum da kafamda o kadar çok soru var ki? Hangisinden nereden başlayayım bilemiyorum. Konunun girizgahı olarak kabul ettiğim bu kitapta karakterleri ve bazı bölümlerde ufak tefek geçmiş olaylar ve anlık yaşananlarla anlamaya başlıyoruz. Gerçek dünyada geçtiğini düşündüğüm ama farklı bir kast sisteminin olduğu bir ülke ve Mades Krallığı. Yukarıdan aşağıya doğru; Kral Başkan Soylular ( 5 ayrı eyalet gibi düşünün, 5 de Soylu) Yönetici Asker İşçi Halk. Bizler Ana şehir olan Delphi ve onun soylusu Alisa'nın işkence görmesi ve zindandan kurtuluşu ile bir anda noluyoruz yahu diyerek konuya dahil oluyoruz. Alisa soylusu olduğu şehre geri dönerek/kaçarak eski ekibi ile arasındaki buzları eritmek isterken sebepsiz gidişinin tavrına maruz kalıyor. Bu kitapta Yağız ( eski ve hep sevgilisi) karakteri ana planda, acaba barışacaklar mı? Alisa intikam ateşiyle yanarken aşkı mı yoksa sadakati arkadaşlarına olan intikam borcuna
2025 8. kitabı
Okunma: 17 Ocak 2025 09:49
OD KELEBEĞİN DÖNÜŞÜ ~ @senabookss_ “Bir varmış, bir yokmuş. Acı gidermiş, izi kalırmış. Geçmiş her zaman geçmezmiş; her an yanı başında dururmuş.” Merhaba dostlarımm Öyle güzel bir kitap okudum ki, elimden bırakmadan bitirdim. İçerisinde aşk, intikam, aile, iktidar, dostluk vs hayatın içinden birçok konuyu barındırıyordu. Öyle dümdüz bir eser değildi. Okurlara güzel dersler veren, etkileyici çıkarımlar yapan bir kitaptı. Okurken ailenin önemini, dostluğun kıymetini, vicdanın ne kadar değerli bir duygu olduğunu anlayacaksınız. Alisa Havas’ın adalet anlayışına da hayran olacaksınız. Ben okurken zaman zaman duygulandım zaman zaman güldüm. Duygudan duyguya savurdu beni eser. Alisa Havas soylusu olduğu şehri terk etmek zorunda kalmıştır. Ancak gittiği yerde türlü işkenceler görmüş, hayatta kalabilmek için şehrine dönmek zorunda kalmıştır. 2 yıl sonra döndüğü şehirde hiçbir şey aynı değildir. Çünkü açıklama bile yapmadan gittiği şehrindeki dostları üzgün, sevgilisi Yağız ise kırgındır. Oysa Alisa babasının verdiği bir görevden dolayı gitmek zorunda kalmıştır, ancak bunu açıklayamamaktadır. Sevgilisi Yağız ise Elisa’nın gidişiyle yıkılmış, dönüşüylede şok olmuştur. Çekilen acılar, açtığı yaralar hemen kabuk bağlayacak cinsten değildir. Elisa dönmüştür ama arkasından düşmanlarınıda peşinden getirmiştir. Kızını sahip çıkmayan bir babaya sahiptir Elisa. Şehrin başkanı olmak demek kızının bile onun askeri olduğu anlamına gelmektedir onun için. Krallığın ve Elisa’nın adalet anlayışı aynı değildir. Bir yanda Elisa’nın vicdanı diğer yanda yöneticilerin çıkarları rol almaktadır. Hangisi galip gelir dersiniz ? Elisa’nın güçlü bir kadın karakter olması beni çok gururlandırdı. Zekici planladığı intikam planları çok hoşuma gitti. Ayrıca Alisa’nın dostları Elif ve Aras beni
Od Kelebeğin dönüşü
2025 2. kitabı
Okunma: 04 Ocak 2025 22:50
Merhabalar size kalemiyle yeni tanıştığım bir yazarla geldim N.Sena. Yazarın kalemini sevdim gayet sade akıcı bir dil kullanmış. Kitabı çok sevdim seri bir kitap bu ilk serisi ilk kitap olduğu için giriş mahiyetinde ve karakterler tanıtılmıştı ve çözülmedi gereken olaylardan biraz bahsedilmişti sonu çok çarpıcı bitti devamını merakla bekliyorum okumamızı tavsiye ediyorum. Alisa Havas... Soylusu olduğu şehri terk eden Alisa, gittiği şehirde yaşadığı olayla iki senenin ardından şehrine geri dönmek zorunda kalır ve bu zorunluluk canının bedeninden ayrılma korkusundan kaynaklıdır. Şehrine dönerken peşinden getirdiği düşmanlar ve sorunlar, onun ve terk ettiği insanların hayatını etkileyecek, Alisa'yı amansız bir savaşın içine sokacaktı. Yağız Ertuğ... Kelebeğinin, hayatının kadınının onu terk edişiyle yaşadığı ihaneti kabul edememişken beklemediği bir anda geri dönüşü onu ve içinde büyüttüğü aşkı nasıl etkileyecekti? Hayatını adadığı kadının ihaneti yüreğini ve benliğini karanlığın derinlerine gömmüşken gün ışığı tekrar vurabilecek miydi gömülen kayıplarına? Ya her şey aslında bundan ibaret değilse? Krallık'ın sırları içinde düşmanların saldırısı mı daha zordu yoksa içimizdeki savaş mı? Silahların ve gerilimin en üst düzeyde olduğu bir yerde hayatta kalmak ve aşk bir o kadar riskliydi. Bu risk alınmaya değerdi. Peki, biz aşkı yaşamaya değer miydik?
2025 7. kitabı
Bir varmış ,bir yokmuş ...Acı gidermiş, izi kalırmış. Bugün genç yazar @senabookss_ kaleminden çıkan Ulysses Yayınları tarafından yayınlanan #odkelebeğindönüşü kitabıyla geldim Kitapta yok yok arkadaşlar Aşk acısı, ihanetler , bitmek bilmeyen güç savaşları var . Kitabın son sayfasında bile beklenmedik olaylar vardı. Bu yüzden heyecanlı ve akıcı bir okuma oldu benim için. Alisa Havas yaşadığı şehrin yöneticisidir. Bir gün yaşadığı şehri kimseye haber vermeden terk etmek zorunda kalır. İki yılın ardından geri döndüğünde hiçbir şey bıraktığı gibi değildi . Çok sevdiği sevgilisi Yağız Ertuğ ve arkadaşları ona kırgın ve kızgınlar . Alisa zorlu günler geçirmiş ve geçirmeye devam edicek gibi görünüyor. Geçirdiği zor günler vücudunda herkesten sakladığı izler bırakmış olsa da geçmişin ruhunda ve pisikolojisin de bıraktığı izleri verdiği mücadeleyi kimse görmüyordu. Kitapta karakterlerin psikolojik yönleri de çok iyi anlatılmış okuruna yansıtılıyor. Kitabı daha çok Alisa ağzından dinliyor olsak da yer yer diğer karakterlerlerin de anlattığı bölümler oldu . Kitap yer yer geçmişten, geçmişte yaşananları da içine alan bir anlatım var. Kitap çok heyecanlı bir yerde bitti . Devam kitabı olan bir kitap umarım en kısa sürede onu da okuma fırsatı bulabilirim çünkü kitap çok heyecanlı bir yerde son buldu. Sunu da demeden yorumumu sonlandırmak istemem. Normalde ana karakter tarafını tutan bir okur olmama rağmen. Kitapta yan erkek karakter Aras' a tutuldum bu kitapta. Sayfaları çevirişimi görmeliydiniz Aras ' ın olduğu bölümler gelir mi diye . Onun olduğu kısımlar eğlenceli ve kahkaha artırmalıktı . Tabii son bölüme kadar .
2025 9. kitabı
Bir krallık düşünün…Kast sistemine dayalı bir düzen,kesin sınırlarla çizilen bir hayat.Ama bu sınırların içinde gizlenen sırlar,ihanetler ve karanlık savaşlar. Distopik Düzen Krallık ve Kast Sistemi İkinci Şans Karanlık Sırlar Seri#1 Mades Krallığı;Kraldan halka kadar keskin sınırlarla ayrılmış bir toplum: Kral:En tepede otoritenin sahibi. Başkan:Krala bağlı ama büyük bir güce sahip olan lider. Soylular:Beş eyaleti yöneten,gücün en parlak yüzü. Yöneticiler,Askerler,İşçiler ve Halk:Gücün alt tabakasını oluşturan kalabalık. Krallığın merkezinde Ana şehir Delphi ve onun başında soylusu Alisa Havas var.İki yıl önce bu düzenin içinde kaybolan Alisa,geri döndüğünde her şeyin eskisinden çok daha tehlikeli olduğunu fark ediyor. Alisa,işkence gördüğü zindandan yeni ekibinden dostu Alaz tarafından kaçırılarak hayatta kalmayı başardı.Ancak şimdi geçmişinden kurtulamayacağını anlıyor ve yanında taşıdığı düşmanlarla,peşinden gelen sorunlarla şehrine dönüyor.Artık sadece bir soylu değil, savaşın karanlık yüzüyle yüzleşmiş bir kadın. Geri döndüğünde onu bekleyenler ise sadece düşmanlar değil.Kendi ekibiyle,özellikle de terk ettiği nişanlısı Yağız’la yeniden yüzleşmek zorunda. Yağız Ertuğ,Delphi’nin en güçlü askerlerinden biri ve Alisa’nın eski sevgilisi.İki yıl önce Alisa’nın ani gidişi, Yağız’ı kalbinde derin bir yara ve bir öfkeyle baş başa bıraktı.Ancak şimdi Alisa’nın dönüşü,içinde büyüyen aşkı ve ona duyduğu nefreti tekrar alevlendiriyor. Alisa’nın dönüşü,sadece kişisel bir mücadeleyi değil,krallığın düzenine karşı bir savaşın da kıvılcımını ateşliyor.Halktan askere kadar herkesin yerinin belirlendiği bu katı sistemde,Alisa’nın liderliği ve Yağız’ın askerî gücü,krallığın geleceğini belirleyecek. Ancak her şey bir soruya dayanıyor: Gerçek düşman dışarıda mı,yoksa içeride
Puan vermedi
"Her kaçış içinde bir geri dönüş barındırır çünkü her katil olay mahaline geri döner er ya da geç." OD Kelebeğin Dönüşü, N. Sena Çiçeği burnunda bir yayıneviyle tanışma kitabımla geldim bugün OD, Kelebeğin Dönüşü 'Bir varmış, bir yokmuş. Acı gidermiş, izi kalırmış. Geçmiş her zaman geçmezmiş; her an yanı başında dururmuş.' Bakmayın bir varmış bir yokmuşla başladığına. masaldan çok hüzün var, terk edip döndüğünde eskisi gibi bulamamanın acısı var. Alisa Havas, bir gece ansızın Delphi'yi terk edip Ithaca'ya gidişinin ardından iki sene sonra geri döndüğünde her şeyi eskisi gibi bulmayı ummuştu. Peşinde getirdiği düşmanlarıyla birlikte soylusu olduğu bu şehri daha da girdaba sürüklemeyi ummuyordu... Bir de aşk var tabii... Terk ettiği çocukluk aşkı, Yağız Ertuğ... Kelebeğinin habersiz gidişini bile daha kabullenememişken geri dönmesine nasıl karşılık verecekti? Aşk ve hayatta kalma savaşı... Onları bekleyen fırtınaların arasında Alisa habersiz gidişini hem sevdiği adama hem de arkadaşlarına affettirebilecek mi? Peki aşk bu güç savaşlarında galip gelebilecek mi? Bu aşk yaşanmaya değer mi? Öncelikle yayınevine teşekkürümle başlamak istiyorum; tasarımına, poster ve kartlı bir seçeneğimiz olması bizi bu evrenin büyüsüne daha çok kaptırdı. Editörel anlamda da oldukça başarılıydı ki benim birçok yayında korkum budur, bayıldıım! Yazar ve kitap hakkındaki yorumuma gelirsem ben de hâlâ bir genç yetişkin olarak çok sevdim! Oldukça akıcı, 1.5 gün kadar sürdü kitabı okumam ki bazı yerlerde bırakmak da istemedim. Birbirlerini bu kadar seven karakterlerimizin yakınken bile bu kadar uzak oluşları beni de epey yaraladı. Aras, Seda, Ali ve diğerleri de güzel işlenmişti. Ah Araslı kısımları çok sevdim benim tercihim daha çok ikinci erkeklerden yana oluyor galiba koruyup kollaması ve
1000k
2025 16. kitabı
Od Kelebeğin Dönüşü Yorumu Selamlar bugün genç bir yazarın kitabıyla geldim. Kitabımız seri kaç kitap bilmiyorum ama en fazla 4 kitap olur diye düşünüyorum. Genel olarak ben sevdim, sayfa sayısı çok olmadığı için max 1.5 günde biter. Sonu fena bitti devamı için beklemedeyim. Yani dediğim gibi güzel de onun dışında karakterlerden Alisa karakterimizi çok sevdim. Onun güçlü duruşunu okumak çok iyi geldi bana böyle hep güçlü kadınlar okuyalım isterim yazarımız da çok da güzel yansıtmış karakterin güçlülüğü duruşunu ben bundan çok sevdim. Sena'nın ilk kitabıydı daha nice kitapları olsun devamını da bekliyorum bakalım devamlı neler olacak böyle bayağı fena bir yerdi bitti diyebilirim. Kapak tasarımı kartları ayrıcığı ve iç tasarımı her şeyi mükemmel olmuş herkesin emeğine sağlık