Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Nitelikli Okumaya Giriş

Okurluk Üstüne

Ahmet Nedim Serinsu

Okurluk Üstüne Gönderileri

Okurluk Üstüne kitaplarını, Okurluk Üstüne sözleri ve alıntılarını, Okurluk Üstüne yazarlarını, Okurluk Üstüne yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Okumaya niyet etmek
Bir kitabın yapraklarını çevirip gözden geçirmek ile gerçek anlamda kitap okumak çok ayrı şeylerdir. Onun için gayeli oku- ma, niyet/dikkat ister. Ne kadar niyet/dikkat ederseniz okuduğunuz parçanın mümkün ve mümkün olmayan yerlerini o kadar ayırt edebilir, okurken düşünme/derinleşme/anlama/hafızaya kaydetme alışkanlığı kazanır, kimi örnekleri kendi yaşamınıza kaydetmeyi öğrenirsiniz.
Okumayı öğrenmek sanatların en gücüdür. Hayatımın seksen yılını bu işe verdim. Yine de kendimden memnun olduğumu söyleyemem. -Goethe
Reklam
120 syf.
·
Puan vermedi
Eser; okumanın beş ilkesine göre nasıl okumalı ve ne okumalı şeklinde yazılmış. Sunulan beş ilke şu şekilde: - Okumaya gerçekten niyet edin ve bütün dikkatinizi okuduğunuz şeye verin. - Çeşitli okuma tekniklerini yakından tanıyıp uygulamasını öğrenin. Daha hızlı okumaya, kendinizle yarışmaya çalışın. - Not alın. - Kendinize bir indeks (konu/kavram buldurusu) yaparak notlarınızı değerlendirin. Sonuç çıkarıp yeni okuma hedefleri belirleyin. - Kendinize, her zaman müracaat edebileceğiniz bir kütüphane kurun. Yalnızca bu ilkelerin yeterince kavranması dahi, eseri büyük ölçüde anlamaya yeterli olacaktır. Nitelikli bir okuma için incelenmesi gereken kitaplardan.
Okurluk Üstüne
Okurluk ÜstüneAhmet Nedim Serinsu · Şule Yayınları · 201741 okunma
Hayat için öğrenin, okul için değil!
Sayfa 159
"Bir kütüphane başlı başına bir üniversitedir."
T. Carlyle
"Zihin arı, kitap çiçek, dış dünya kovan."
Cemil Meriç
Reklam
120 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
'Nasıl okumalı? ' ve 'Ne okumalı? ' şeklinde iki ana başlıktan oluşan bu eser beklentimi karşılamasa da kısa ve özdü. İlk bölümde okumanın 5 ilkesine göre "Nasıl okumalı?" sorusunun cevabı verildi. Bunlar; 1-Okumaya gerçekten niyet edin ve bütün dikkatinizi okuduğunuz şeye verin. 2-Çeşitli okuma tekniklerini yakından tanıyıp uygulamasını öğrenin. Daha hızlı okumaya, kendi kendinizle yarışmaya çalışın. 3-Not alın. 4-Kendinize bir index(konu-kavram) buldurusu yaparak notlarınızı değerlendirin. Sonuç çıkarıp yeni okuma hedefleri belirleyin. 5-Kendinize her zaman müracaat edebileceğiniz bir kütüphane kurun. İkinci bölümde ise okumanın 5 ilkesine göre "Ne okumalı?" sorusunun cevabı verildi. Bunlar; -Okuma ve not alma teknikleri kitapları -Öğrenmeyi öğreten kitaplar -Sözlük -Giriş kitapları -Klasik eserler Ve bunlara yönelik verilen örneklerle birlikte internet kaynaklarından nasıl faydalanılmalı sorusuna verilen cevaplar... Genel çerçeveden bakınca tüm bu sayılanları bizler günlük okumalarımızda uyguluyoruz zaten. Bu kitapla birlikte bu bilgiler bir araya toplanıp daha düzenli bir hale getirildi diyebiliriz. İlla okunmalı mı sorusuna şu cevabı verebilirim. Şu yazıyı okuduysanız kitabı da okumuş kadar oldunuz zaten. Yine de keyifli okumalar dilerim.
Okurluk Üstüne
Okurluk ÜstüneAhmet Nedim Serinsu · Şule Yayınları · 201741 okunma
59 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.