Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ölmeyi Bilen Adam - Muhsin Ertuğrul

Ayşegül Çelik

Ölmeyi Bilen Adam - Muhsin Ertuğrul Gönderileri

Ölmeyi Bilen Adam - Muhsin Ertuğrul kitaplarını, Ölmeyi Bilen Adam - Muhsin Ertuğrul sözleri ve alıntılarını, Ölmeyi Bilen Adam - Muhsin Ertuğrul yazarlarını, Ölmeyi Bilen Adam - Muhsin Ertuğrul yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Dilerim ki, herkes kendi işini bizim işimizi sevdiğimiz kadar menfaatsiz, karşılıksız sevsin. O zaman günlük çalışma vazife değil zevk, hayat bir didişme değil saadet olur.
"Görülüyor ki, bir yolculuktayız, arkamızda geçmişin köhne karanlığı, önümüzde büyük bir ışık..."
Reklam
Büyük halk kitleleriyle temas etmeyen sanat ancak sanat için yapılan sanattır. Halbuki ben sanatı insanlık için, halk için yapmak isteyenlerdenim.
“ Eski kemanlar niçin makbuldür bilir misiniz? Ne tahtası ne de yapılışı için! Senelerce bir insanın göğsünde yatmıştır, el üstünde taşınmıştır, acemilikten ustalığa kadar bütün bir devri beraber yaşamıştır, sevgiyle tutulmuş, hürmetle saklanmıştır. Tahta bile bu kadar sevgi isterse insan daha mı az layıktır?”
Sayfa 185 - CanKitabı okudu
Ertuğrul Muhsin, ömrünün sonuna kadar sürecek tiyatro yolculuğuna Galata Rıhtımındaki, Paquet kumpanyası vapurlarından biri ile çıktı. Kandilli Rasathanesi’nin kurulduğu 1911 yılıydı…Ağabeyi Rasih Paris’e gidiş dönüş yolculuğu için kumpanya ile anlaşmış, Muhsin’e çok küçük de bir cep harçlığı vermişti. Delikanlı önce Marsilya’ya oradan trenle Paris’e geçti.
Sayfa 41 - canKitabı okudu
Reklam
Tiyatro Aristophanes zamanından beri topluma önderlik eder, devleti, hükumeti idare edenleri denetler. Her konuda yol gösterir. Görevi gerçeği, güzeli, iyiyi tanıtmaktır.
Sayfa 232 - can
Tiyatro; topluma doğru rotayı çizen bir pusula, memleketin kültür derecesini ölçen bir termometredir.
Sayfa 234 - can
Tiyatro açamayanların yapacağı tek şey, tiyatroyu kapatmaktır.
Sayfa 200 - can
46 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.