Ölüme Doğan Beden

Ağustos 2017
Sonsuz Kitap
Sıralamalar

2020 25. kitabı
Ünlü bir oyuncunun şüpheli intiharı, sonrasında da ona benzeyen bir ilkokul öğretmeninin ölmesi… Ölümler kaza gibi görünse de ilkokul öğretmeninin ölümünü araştıran Dedektif Selena Alvarez bu iki olayın kaza olmadığını, cinayet olduğunu düşünse de aralarında bir bağlantı bulamamaktadır. Kurbanlardan birinin kanında yüksek miktarda zehir tespit edilse de Dedektif Selena ve Regan Pescoli cinayet için herhangi bir sebep bulamıyorlardı. Dr. Kacey Lambert’ın kendisine rahatsız edici derecede çok benzeyen kadınların ölmesi üzerine kurbanlar arasında bir bağlantısı olabileceğini düşünüyor. Ve kendince araştırmasını yapıyor. Kacey ile öldürülen aktris ve ilkokul öğretmeni arasında görünürde bir bağlantı yok gibiydi. Ancak Kacey ve Dedektif Selena bunun tam aksini düşünüyordu. Kurbanların Kacey dışında Kacey’nin yeni görüşmeye başladığı Trace’ O’Halleran ile bir bağlantısı vardı. Hatta bu durum onu şüpheli konumuna düşmesine neden oldu. Katilin cinayetleri neden işlediğini, kurbanlarla arasında ne gibi bir bağlantı olduğunu tahmin bile edemiyorsunuz. Kitapta çok fazla karakterin ve isimlerin olması bazı yerlerde kafa karışıklığına neden olsa da kurgusunu çok güzel. Serinin diğer iki kitabını çok beğenmiş olsam da bu kitabı da severek okuduğum bir kitap oldu. Olay örgüsü, karakterleri kurgusu yine harikaydı. Bu kitabı okumak isteyenlere serinin ilk iki kitabını okumasını kesinlikle tavsiye ediyorum. Yazarın belli bir kalıbı var ve üç kitabını da bu kalıbının içinde kalarak yazmış.
2023 19. kitabı
Okunma: 03 Şubat 2023 23:48
Bu kitabin konusu çok iyiydi ve bence işlenişi vs de çok başarılıydı. Bu seri genel çok güzel zaten neden çok bilinmiyor bilmiyorum. Ben çok fazla polisiye okumadığım için de bana çok güzel gelmiş olabilir ama ahwkwnd
2021 23. kitabı
Okunma: 11 Mart 2021 16:11
Ölüme Doğan Beden Lisa Jackson'ın alverez&pescoli serisinin üçüncü kitabı... ☆ Kurguyu çok sevdiğimi belirterek başlamak istiyorum. Bilinmezlikler, araştırmalar, akıllarda soru işareti bırakmadan ilerleyen soruşturmalar tam dozundaydı. Gereksiz uzatmalardan kaçınılmış olunması da ayrı bir artı tabi. Polisiye okurları olarak hem uzatma olmasın isteriz, hem şüpheliyi bulamamak isteriz, hem de dedektiflerden önce ipuçlarını kovalayabilecek kadar detay verilmesini isteriz. Pek akıl sağlığı söz konusu değil biliyorum ama öyle seviyoruz yapacak bir şey yok. Tam dozunda olmuş derken anlatmak istediğim buydu. ☆ Kurgu tuhaf tesadüfler silsilesiyle başlıyor. Ardından yerini rahatsız edici benzerlikler alıyor ve sorgulamaya başlıyorsunuz 'ya tesadüf değilse' diye. Ayrı hayatları, ayrı geçmişleri, ayrı yaşanmışlıkları ve doğal olarak ayrı aileleri olan kadınlar... Benzerlikleri sadece yaşları değil maalesef. Birbirlerine de çok benziyorlar ve sırf bu yüzden ölüyorlar... Sebebindeki sır perdesi için okumanız gerekecek tabi ki. Dedektif Alvarez'in şüpheleri ve ortağı Pescoli'nin desteğiyle bu sır perdesi aralanmaya başlamıştı ama biz baş karakterlerimizden Dr. Kacey'le bir adım önde ilerledik. Kabul ediyorum bu tür bir sebep aklıma gelmemişti. Daha bilimsel yaklaşmıştım ben ve hiç heyecanlı olmamıştı düşününce. ☆ İkinci kitapta Pescoli'yi tanımışken, bunda Alvarez'in hayatına bi bakıp çıkarız diyordum hatta yazmıştımda ama olmadı. Yine de küçük tüyolar aldım sayıyorum ve başka bahara diyorum. ☆ Gerilim ve heyecanının son sayfalara kadar sürdüğü bu güzelliği okuyun derim, tabi polisiye seviyorsanız... ☆ Keyifli okumalarınız daim olsun... Kitapla kalın...
2022 8. kitabı
Okunma: 08 Mart 2022 02:18
Yine soluk soluğa okuyacağınız bir polisiye kitap. Lisa Jackson hiç hayal kırıklığı yaratmıyor. Elimdeki son 2 kitabını okumak için sabırsızlanıyorum ve bittiğinde açlıkla yenilerini bekliyor olacağımı biliyorum.
2020 92. kitabı
Okunma: 15 Eylül 2020 18:00
BENZERLİKLER… Üzücü, tuhaf bir tesadüf… Bu, Kacey Lambert’ın kendisine rahatsız edici derecede çok benzeyen iki kadının ölümüne verdiği cevaptı. Kacey ile öldürülen aktris ve ilkokul öğretmeni arasında bir bağlantı yok gibiydi. Ancak Dedektif Selena Alvarez bunun tam aksini düşünüyordu. ÖLÜMCÜL… Kurbanlardan biri bulunduğunda kanında yüksek miktarda zehir tespit edildi. Dedektif Selena ve Regan Pescoli, cinayet için herhangi bir sebep bulamıyorlardı. Ancak Kacey, öldürülen kadınlarla kendisi arasındaki benzerlikleri fark etmeye başlamıştı. Ve dahası, hepsinin Kacey’nin yeni görüşmeye başladığı Trace’ O’Halleran ile bir bağlantısı vardı.
İyi bir kitap
2020 19. kitabı
Kitap biraz garipti. Aşırı iyi değildi ama kötü de değildi. Okunabilir bir kitaptı. Bazı yerler etkileyiciydi. Sonu hiç beklenmedik oldu. Bana göre kurgu iyiydi. Kitabın sonu iyiydi. Karakterler hakkında daha fazla bilgi olsun isterdim. Özellikle Elinin annesi konusunda. Diyeceklerim bu kadar.
2023 3. kitabı
Okunma: 03 Eylül 2023 12:59
Gerilim sevenlere harika bir kitap, her satırını okurken heyecan duyacağınız ve sonunu merakla bekleyeceğinizi düşünüyorum,gerard gençliğinde gönüllü olarak bir çocuğa donor verir,bu zaman içerisinde birbirine tek yumurta ikizi kadar benzeyen kızlar dünyaya gelmesine sebep olur.Bu kızlar büyüyüp yetişkin oldukları zaman kaza gibi görünen cinayete kurban giderler , devamını merak ediyorsan ee ne duruyorsun hadi başla:)
Polisiye / Gerilim
2020 213. kitabı
Seriyi aldığım için pişman olmayacağım kitabı sonunda okudum. Serinin ilk kitabı ölüme terk edilmiş hayal kırıklığı yaratmıştı. İkinci kitap ölüm için seçilmiş fena değildi. Ama ölüme doğan beden başından sonuna kadar heyecan ve merakla okuduğum, gerilim dolu bir hikayeydi. İlk iki kitaptan bağımsız. Onları almazsanız da olur ama bunu polisiye gerilim sevenlerin beğeneceğini düşünüyorum.
2019 11. kitabı
Kesinlikle olağanüstü bir kurgu üstüne kurulmuş en başarılı cinayet,polisiye romanlarından biri.Kitap bana hediye gelmişti ve uzun zamandır bir köşede okunmamış şekilde duruyordu bitirdiğimde keşke daha önce okusaydım dedim.Romanı okumaya başlıyorsunuz ve sadece kendinizi akışa bırakmak istiyorsunuz.Kesinlikle çok başarılı ,merak uyandırıcı
2022 93. kitabı
Okunma: 09 Aralık 2022 11:27
Güzel bir gerilim kitabı okudum.Gerard gençliğinde gönüllü donor olarak bir çok çocuğa hayat verir ve hemen hemen aynı yıllarda birbirine ikiz kadar benzeyen kızların dünyaya gelmesine neden olur.Arkasindan yetişkin birer birey olan bu kızlar kaza gibi gözüken cinayete kurban gitmeye başlarlar.Bu benzer kızları hedef alan kimliği belirsiz bir seri katil sonunda okuyucuyu ters köşeye yatırıyor.