One Last Stop

Amerika Birleşik Devletleri
İngilizce

2021 35. kitabı
Okunma: 06 Temmuz 2021 11:50
Çok çok çok severek okumuş olduğum bir kitabın yorumu ile geldim. Çıktığı andan beri merak ediyordum fakat ingilizce olarak da okumak pek aklımda yoktu aslında sonra bir anda gelen gazla kitaba başladım ve her ne kadar yavaş okumuş olsamda her sayfasına aşık oldum. Kitapta isteyebilceğim her şey vardı. Bir sürü önemli konu işlenmişti ve her şeyiyle çok güzel bir kitaptı. Kitabı bu kadar harika yapan şey karakterler mi yoksa genel olarak kitabın havası mı emin değilim. Ben kitabı gerçekten yavaş okumuş olsamda aslında çok sürükleyici bir kitaptı. • • İlk olarak karakterlerden bahsetmek istiyorum çünkü her karaktere o kadar çok bağlandım ki anlatamam bile. Hayatımda ilk defa psişik/medyum olan bir karakter okudum sanırım kii kendisine bayıldım. Aynı zamanda hayatımda ilk defa Drag Queen olan bir karakter okudum ki ona da aşırı aşırı bayıldım. Kendine has bir sürü yan karakteri olan bir kitaptı ama hepsi aile gibiydi ve bunu okumak çok güzeldii. Zaten yan karakterler ana plandaydı ve hepsini bol bol okuduğum böyle yakından tanıdığım için çok mutluyum. August’un hiç bir yerde ait hissetmediği için NewYork’ a gelmesi ve orda kendini bu seçilmiş ailenin içinde bulması düşündükçe kalbimi ısıtıyor. Bir sürü yan karakter olduğu için hepsinden ne yazık ki bahsedemiyorum ama bilin ki hepsi kalbime girdi. Kitapla birlikte bir sürü duygu yaşadım. Her duygu çok güzel yansıtılmıştı. Gerçekten hem güldüm hem ağladım hem de kalbim ısındı okurken. • Kitap kızımız August’un New York’da yeni bir hayata başlamasıyla ve metroda gördüğü deri ceketli kısa siya saçlı bir kıza ilk görüşte aşık olması ile başlıyor. Bu kızla her gün aynı trende karşılaşıyorlar ve olaylar gelişiyor. Kitabın ana konusu biraz bilimkurgu aslında ve ben bunu bilmeden okumaya başladığım için büyük şok yaşadım,
2021 44. kitabı
Okunma: 09 Haziran 2021 14:00
Dikkat: HOMOFOBİKLER GİREMEZ Onur ayında okunabilecek en güzel kitaplardan biri olduğunu düşünüyorum. Herkesin queer contemporary romance listelerinin başında olacağına eminim. Özellikle August ve Wes'in karakter gelişimi gözlerimi doldurdu gerçekten. Her karakter o kadar özel ve güzeldi ki hepsini çok sevdim. Kitaptaki bilim kurgu kısımları biraz daha detaylandırılabilirdi. Onun dışında şuan için söyleyeceğim başka bir şey yok. Değinilen konular çok önemliydi. Kitabı romantik komedi türü içinde de sayabiliriz bu arada. found-family okumayı sevenler de bayılacaktır. Görüyorsunuz içinde yok yok *.* (Maşallah tü tü tü) Umarım bizim dilimize de çevrilir ve daha fazla insan bu kitabı okuyabilir. Instagram'a daha uzun ve detaylı yorum gireceğim <3
2021 82. kitabı
Okunma: 10 Eylül 2021 13:38
Tek kelimeyle bayıldım. Başından sonuna kadar hiç sıkılmadan zevkle okudum. Karakterleri, hikayeyi her şeyi çok sevdim. Ne beğenmediğim ne de keşke olmasaydı dediğim hiçbir yer olmadı. Romantik bir kitap ama biraz da bilim kurgu tadı var.Muhteşem bir ‘found family’ kitabıydı. Kesinlikle öneririm.
2023 23. kitabı
Okunma: 05 Ağustos 2023 00:00
4/5 . okumam gerçekten uzun sürmüş olsa da olayın asıl kısmı çözüldükten sonra o kadar hızlı ilerledi ki bu zamana kadar neden hızlı okuyamadığımı anladım. trende sıkışıp kalan Jane ve o treni kullanmak zorunda kalan Augustun birbirlerine aşık olmasını okuyoruz ama Jane treni terk edemiyor çünkü doğa üstü olaylar var diyelim... fazla da spoiler olmasın. ayrıca August karakteri çok araştırmacı biri o yüzden Jane'in olayını araştırmada çok iyi iş çıkarttığını düşünüyorum. ayrıca tek queer karakterler bu ikisi değil. Augustun oda arkadaşları da queer ve onların diyalogları da harika. ben genel olarak Casey'in yazım tarzını da beğendiğim için hoşuma giden bir kitap oldu. o yüzden 4 veriyorum. (kitap İngilizce, Türkçe çevirisi yok ve d&r'dan almıştım) •casey mcquiston - one last stop. One Last Stop Casey McQuiston
Aşırı Tatlıııııı ^_^
2025 9. kitabı
Okunma: 17 Mart 2025 00:00
Bayıldım!! Tuhaf, içten ve zaman bükümlü bir romantik komedi. En başından beni pat diye yakaladı! August ve Jane’in trende başlayan romantizmi tatlı mı tatlı, bol bol "olacak mı olmayacak mı" gerilimiyle dolu. August’un oda arkadaşlarıyla kurduğu ailesi (found-family) havası ise tam bir altın madeni. Tabii ki, bazı diyaloglar biraz zorlama hissettirdi – "Gen Z havalılığı" yapmaya çalışırken kendini ciddiye aldıramayan sahneler vardı. Ama dürüst olayım? Kitabın büyüsü ve esprili tarafı, o göz devirdiğiniz anları fazlasıyla telafi ediyor. Saçmalıklara gülümseyerek katlanabiliyorsanız, bu kitap kesinlikle değecek bir yolculuk. 4/5 yıldız – trende tanıştığım iki karakter için gözlerimi doldurmayı başardı ya!

Casey McQuistonYazar · 3 kitap
Casey McQuiston, Amerika'nın ilk kadın başkanının oğlunun İngiltere Prensi'ne aşık olmasını anlatan New York Times en çok satanlar listesine girmiş olan ilk romanı Red, White & Royal Blue ile tanınan Amerikalı bir roman yazarıdır.