Spoiler!!!
Bu incelemede hem geçen cilt hem de bu ciltle ilgili spoiler var!
Geçen ciltte Luffy ve tayfası hazineyi ararken küçük bir köye denk gelmişlerdi. Burada biraz konaklayıp, kendilerine gemi bulmayı amaçlıyorlardı. Malum bulmaları gereken bir hazine var! Fakat kısa sürede bu köyde bir şeylerin yolunda gitmediğini anladılar. Biraz zaman geçip bazı olaylar olunca üç sene önce idam fermanı imzalanmış Kaptan Kuro'nun bu köyde olduğunu öğrendiler. Bu durum hepsini şaşırttı çünkü Kuro'nun idam edildiğini sanıyorlardı.
Kuro'nun bu köyde üç yıl kalmasının sebebi de şu: İdamdan kaçıp buraya gelince zengin bir adamın himayesine giriyor. Zamanla çalışıp adamın güvenini kazanıyor. Ardından bu adam ve adamın eşi ölünce hasta kızları Kuro'nun himayesine giriyor. Bu hainin gözü kıza kalan sevette. Kuro hem kimliği ortaya çıkmasın hem de polis peşine düşmesin diye bu kız için bir çeşit ölüm planı kuruyor. Kuro'nun muntazam bir şekilde oluşturduğu planın gerçekleşmesine kısa bir süre kala da Luffy ve tayfası bu köye gemi aramaya gelince işler karışıyor. Bunun sonucunda Kuro'nun hem kimliği hem de planı ortaya çıkıyor.
Bu ciltte de Luffy'nin tayfası ve Kuro'nun adamları arasında bir savaş çıkıyor. Bu savaşta yaşanan en büyük sıkıntıyı da Kuro'nun yanında olan hipnozcu oluşturuyor. Karşıdaki askerleri hipnozla uyuturken, kendi takımındaki askerleri hipnozla bir numaralı savaşçı olduklarına inandırıyor.
Okuması keyifli bir serüvendeyim. Bu cilt de harikaydı. Severek okudum. Sizlere de tavsiye ederim.
Keyifli okumalar... :)
One Piece 4. CiltEiiçiro Oda · Gerekli Şeyler Yayıncılık · 2012507 okunma
Luffy ve tayfası gittikleri kasabada bulunan hanımı öldürmek isteyen kahya ve korsanlar ile savaşırlar. Bu savaşa Usopp da katılır.
Güzel bir seri. Okumanızı tavsiye ederim.
One Piece 4. CiltEiiçiro Oda · Gerekli Şeyler Yayıncılık · 2012507 okunma
Selamlar efendim! Bu cildimizde Luffy ve tayfası macera dolu bir adada Kaptan Usopp'a yardım ediyorlar. Kuro adında bir korsan bütün adayı tehdit eder ve bizim tayfamız da Kuro'yu yenmeye çalışır.
Luffy ve tayfasının 4. Ciltte buldukları ve tuhaf olan ada da ne yapacaklarını düşünürken Kaptan U. karşılaşıp ona yardım ediyorlar bu arada bu korkunç adayı da tehdit eden bir zalim var aynı zamanda onunlada mücadele ediyorlar.
One Piece 4. CiltEiiçiro Oda · Gerekli Şeyler Yayıncılık · 2012507 okunma
Luffy ve ekibi, bir tuzak adasına düşerler ve burada kendilerini yüzleşmeleri gereken tehlikelerle dolu bir maceranın içinde bulurlar. Bu cilt, Luffy'nin ekibindeki her karakterin yeteneklerini gösterme fırsatı bulduğu heyecan verici bir bölüm.
One Piece 4. CiltEiiçiro Oda · Gerekli Şeyler Yayıncılık · 2012507 okunma
Luffy, Zoro, Nami tayfa giderek büyüyor... One Piece için yollardayken sıradaki adada Usopp ve tayfasıyla karşılaşıyorlar. Usopp ile arkadaş olan Luffy onun kasabasında kötü planları olan namlı bir korsan olduğunu fark etmeleri ile olaylar gelişmeye devam ediyor.
One Piece 4. CiltEiiçiro Oda · Gerekli Şeyler Yayıncılık · 2012507 okunma
Çocukluğumuzda sıklıkla hikayeleştirilen “Yalancının mumu yatsıya kadar yanar.” sözünün korsan versiyonunu okuyoruz. Devamında gelişen Luffy ve arkadaşlarının heyecanlı maceraları bu ciltte de devam ediyor.
Eiichiro Oda, 1 Ocak 1975'te Japonya, Kumamoto'da doğdu. 17 yaşından buyana manga sanatçısı olarak çalışmaktadır.
Çocukken Vikingler (Vicky The Viking))'den ilham alarak mangaka olmayı hedef edinmiştir ve yine çocukken Yudetamado'nun klasik güreş mangası olan Kinnikuman'a Pandaman adında hazırladığı bir karakteri sunmuştur. Pandaman bu mangada kullanılmasa da Oda'nın kendi çalışmalarında caemo karakter olarak karşımıza çıkmıştır. Çalışmalarına takipçilerinin tespit etmesi amacıyla Doskoi Panda logosu gibi Easter Eggler koymasıyla bilinir. Akira Toriyama'nın Dr. Slump ve Dragon Ball mangalarından etkilenmiştir. Küçükken okulda futbol oynamayı severmiş ve arkadaşları ona "Odacchi" lakabını takmış. Daha sonra One Piece'nin üçüncü filminin ekstrası "Dream Soccer King!"ndeki Odacchi'yi bizzat kendi seslendirmiştir.
1992'de 17 yaşındaki Oda manga kariyerine Shounen Jump'da yayınlanan haftalık shounen mangalarında 3 farklı mangakanın yanında asistan olarak başlamıştır. Aynı yılda kendinin ilk çalışması olan "Wanted"ı yayınlamış ve Tezuka Ödülleri'nde ikincilik kazanmıştır. İlk işinde Masaya Tokuhiro'nın Jungle King Ta-Chan (1992) mangasında çalışmıştır. 1994'de Masaya Tokuhiro'yla çalışmasına geri dönmeden önce kısa bir süre Shinobu Kaitani ile Suizan Police Gang üzerine çalıştı. Yine aynı yıl 1. sınıftayken üniversiteyi bırakmıştır. Jungle King'in 1995'de bitmesinden dolayı Tokuhiro'yla beraber Mizu No Tomodachi Kappaman'a başlamışlardır. Bu manga serisi de 1995'ten 1996'a kadar sürmüştür. Aynı yıl Nobuhiro Watsuki ile Rurouni Kenshin serisinde çalışmaya başlamıştır. Bu zaman zarfında Oda Hiroyuki Takei ile tanışmıştır. Ardından Oda mangadaki sahneleri kendi sanat tarzıyla çizmeye başlamıştır. 1993 ve 1994 yıllarında kendi çalışmaları olan God's Gift for the Future(1993), Itsuki Yakou (1994) ve Monsters(1994) yayınlamıştır. Sonrasında çalışmalarını One Piece ile karıştırmıştır. 1996 yılının sonlarına doğru çalışmakta olduğu Watsuki ile mangaka olarak kendini göstermek adına One Piece'in ilk sayısı olan Romance Dawn V.1 ve Romance Dawn V.2 adında 2 one shot vermiştir. 1997 yılında Nobuhiro ile yollarını ayırıp One Piece üzerine çalışmaya başlamıştır. Colorwalk 1'de yer alan One Piece'un ilk eskizlerini çizmiştir. One Piece'i resmi olarak yayınlamaya başlamadan 1-8 sayılarını önceden planlamıştır. Ancak Boogie'in Buggy olarak değiştirilmesi, Zoro'nun Buggy'nin tayfasında olup da Hasır Şapkalar'a geçmesi, Morgan'ın görünüşünün değişimi (orijinal görünüşü bir sumocuya benziyordu ama Oda'nın editörleri görüşünün yeniden değişimini talep edince Oda değiştirdi.) gibi birçok değişiklikler yaptı. Sonrasında Nobuhiro Watskui, Oda'nın hatırı için Rurouni Kenshin'in bir sayısında Enishi Yukishiro'nun adamı Gein'in kullandığı bombanın üzerine Hasır Şapkalar'ın korsan bayrağını resmetmiştir.
1997 yılının Ağustos'unda sonunda onu üne kavuşturacak olan çalışması One Piece'i yaratmıştır. Korsanlardan etkilendiğinden One Piece'i bir korsan serisi olarak çıkarmıştır. 1998 yılında Oda ilk One Piece'in ilk OVA'sını tasarlamıştır ve One Piece'un anime haline geldiği için sevinçlidir. 1999'de Toei Animation, One Piece'i kabul etmiş ve Oda sık sık şirket kadrosuyla serinin gidişatı üzerine tartışmıştır. 2002'de, Shounen Jump Fiesta'da Nami cosplayeri Chiaki Inaba ile tanışmış ve çıkmaya başlamışlardır. 2005 yılında Chiaki Inaba ile evlenmiştir. O hafta beklenilmeyen bir şekilde kendini hasta hissetmiş ve One Piece sayısı çıkartmamıştır. Sonraki hafta kendini toparlamış ve One Piece'e devam etmiştir. Son hastalandığında Oda takipçilerin bilgilenmek istediğini hissettiği için Grand Line Times'ı yaratmıştır. Ayrıca Chiaki Inaba ile olan evliliğinden iki çocuğu vardır. 2007'de Jump Fiesta 2008'de seslendirmelerin Red-Hair of Class 3 - Sea Time canlandırdığı zaman Shuichi Ikeda'nın yokluğunda bölüm gereği ateşli pembe bir peruk taktı. Bunu sadece Oda yapabilirdi çünkü One Piece 10. yılındaydı. Daha sonra Dragon Ball'ın yaratıcısı Akira Toriyama ile birlikte Dragon Ball/One Piece arasında geçit oluşturan Cross Epoch adlı one shot mangayı çıkarttılar. Ayrıca One Piece'in 10. filmi Strong World'un senarist ve yönetmenliği ile ilgilendi.