28 Kasım 2019
Karina Yayınevi

2020 10. kitabı
Okunma: 28 Mart 2020 14:31
Güzel bir kitaptı. Hatta bazı kişilere göre çok güzel bile olabilir.Kitapta hoşuma giden bir detay da çoğu kitaptan, filmden ve topluma mal olmuş, önemli kişilerin adları ve sözlerinin geçmesiydi. Baş karakterimiz Ali'yi iki farklı zamanda görüyoruz. Birinci zaman, günümüz zamanı yani Ali'nin monoton iş hayatı ve iş arkadaşlarıyla istemediği halde yaşadığı can sıkıcı ama bir o kadar da ders çıkarıcı olaylar.Ayrıca birinci zamanda daha pısırık ve zaman zaman enayi bile diyebileceğimiz bir Ali görüyoruz, bu sizi gıcık edebiliyor ama ben bunu normal karşıladım. İkici zamanda ise biricik aşkı Hande ile geçirdiği hayatının en mükemmel anları. Ama kitabın sonunda şaşıracağımız bir şey oluyor onu söylemeyeyim spoiler olmasın. Onlar Şinasi Tuncel
2023 1. kitabı
Bu kitabın çok fazla okunduğunu görmedim. Aynı zamanda popüler olduğunu da görmedim. Açıkçası bir çok kitaptan iyiydi. Hiçbir zaman neden bu kadar az okunmuş olduğunu anlamadım. Ben de bir kişinin tavsiyesi üzerine okumuştum, belki de hiç bu kitapla karşılaşmamış olacaktım. Kitapta Ali'nin kendisinin ve arkadaşlarının yaşadığı bir takım sorunlar ele alınmış. Bunları okurken bur yandan da Ali'nin geçmişinde Hande ile yaşadığı aşk da bahsediliyor ki en sevdiğim kısım burasıydı. Aşkları çok tatlı ve saf bir aşkı temsil ediyordu. Yazarın konuyu ele alışı ve yazım tarzı güzeldi. Başlarda biraz sıkılırsanız bile sonunu mutlaka bekleyin, sonu buna değer. Şunu da belirtmeliyim bazı yerlerde +18 denilecek ve bazı insanları rahatsız edecek yerler bulunuyor. Okumadan önce bunları dikkat etmenizi öneririm. Eğer sizin için bu durum sorun değilse mutlaka okuyun. Yazarın çektiği kitap hakkında olan videoyu izlemeyi de unutmayınız. Onlar Şinasi Tuncel
2021 68. kitabı
youtu.be/sqOj5Aj1ZZg Bu şarkının havasında bir 'okudumbitti' kitabı... Günlük konuşma akıcılığında ve günlük hayatın hesaba katmadığımız dertleri ve "onlar" dediği birçok yazar, şair, şarkıcı, film ile dolu.. Bu videonun hemen başlangıcında bizzat yazar Şinasi Tuncel kitap ve yazma süreci hakkında "1:39" dakikalık bir video çekmiş. youtu.be/NzABoumMjRU Yazarın aurası kadar ilginç, noldubitti kitabı benim anladığımca Bankacı olan Ali'nin iş-Agamemnon(gittiği meyhane ismi)-ev arasındaki koşuşturmacalı ve ilginçliklerle dolu hayatı. İstanbul'da bir bankacı ve -2. katta bir evi.. Ali'nin İzmir'de üniversite okurken tanıştığı Hande ile yaşadığı aşk maceraları Bu iki hayatı birden anlatıyor. Gördüğü tablolar Aliyi eski anılara, ölen sevgilisiyle olan yaşantılarına götürür. Sürekli gerçek yaşamla-hayal dünyası aynı anda işlenmiş.
Hayat