Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Orhan Kemal Bir Türkü Gibi

Nilüfer Altunkaya

Orhan Kemal Bir Türkü Gibi Gönderileri

Orhan Kemal Bir Türkü Gibi kitaplarını, Orhan Kemal Bir Türkü Gibi sözleri ve alıntılarını, Orhan Kemal Bir Türkü Gibi yazarlarını, Orhan Kemal Bir Türkü Gibi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
125 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
25 saatte okudu
Bir yazar tanıdım pandemi sürecinde.
Sokak Düşleri
Sokak Düşleri
Sevgili Yalnızlık
Sevgili Yalnızlık
Sen Buralarda Yokken
Sen Buralarda Yokken
ve
Katı Olmayan Şeyler
Katı Olmayan Şeyler
kitaplarının yazarı
Nilüfer Altunkaya
Nilüfer Altunkaya
kalemi bir inci gibi parlıyor ve öykü kitapları o kadar akıcı ve o kadar bizi hayatın içine alıyor . 2017 yılında yayınlanan biyografik romanlar serisinde Orhan Kemal in hayatını kaleme alan yazar , Orhan Kemal in tüm hayatını, yaşanmışlıklarını , sıkıntı içinde geçen bir ömrü, yazdığı kitapların ortaya çıkış sürecini o kadar güzel kaleme almış ki Orhan Kemal i tekrar tanımak, okumak çok güzeldi.
Orhan Kemal Bir Türkü Gibi
Orhan Kemal Bir Türkü GibiNilüfer Altunkaya · Alakarga · 201750 okunma
Gecekondu mahallelerinin, fabrika işçilerinin yazarı Orhan Kemal i okumak için o kadar çok sebebimiz var ki... O tam bir halk yazarıydı. Yoksul insanların dertlerini, acılarını, sevinçlerini kusursuz bir dille aktardı bize . Bu romanı okurken Orhan Kemal i daha yakından tanıyıp onu daha çok seveceksiniz .
Orhan Kemal Bir Türkü Gibi
Orhan Kemal Bir Türkü Gibi
Nilüfer Altunkaya
Nilüfer Altunkaya
Reklam
Kafamın içinde uzun zamandır yazmayı düşündüğüm bir hapishane romanı vardı. Adı 72.koğuş olacaktı 72.Koğuş ; her cezaevinde olan, cezaevinin en yoksul , yoksul olduğu için de en pis koğuşuydu. Devlet her mahkuma olduğu gibi bu koğuştakilere de günlük ihtiyaçlarını veriyordu. Ama bu oldukça yetersizdi.
Sayfa 103Kitabı okudu
" Ya olmalı insan , vermeli canını insan için yahut da etmemeli kalabalık dünyamızda " Bu romanımın adı Bereketli Topraklar Üzerinde idi.
Sayfa 100Kitabı okudu
1951 yılında Sarhoşlar ve 1952 yılında Cemile ve Çamaşırcının Kızı adlı romanlarım yayınlandı. Bu kitaplarımda da , yoksulluk ve çaresizliklerine rağmen umutlu ve onurlu insanları anlatmıştım. Cemile bir romandı ve değerli eşim , yoldaşım , güzel çocuklarımın biricik annesi Nuriye den esinlenerek yazmıştım.
İkinci romanım Avare Yıllar da ilk romanımın devamı olarak gençlik yıllarımdan, yine futbol sevdasıyla dolu maceralarımızdan , fabrikadaki yaşantımdan yola çıkarak, evlenene kadar yaşadıklarımı yazdığım bir romandı .
Reklam
Bu arada , içimde birikip duran eski yılların özlemini bir romana dönüştürdüm. Bu roman benim çocukluk yıllarımda geçen olayları , ailece yaşadığımız sıkıntıları, arkadaşlarımı, futbolculuk sevdamla dolu maceraları, kısaca beni ben yapan insanları ve olayları anlattığım bir romandı . Adını Baba Evi koydum . Bu roman Varlık Yayınları tarafından, dergilerde yer alan hikayelerimi içeren Ekmek Kavgası adlı hikaye kitabımla birlikte yayınlandığında artık otuz beş yaşlarımdaydım.
Yazar olarak kullandığım isimler bir türlü içime sinmiyordu. Rıfat Ilgaz gibi dostların önerdiği Orhan Kemal adında karar kıldım. Gün dergisinde 1946 yılında ilk kez bu isimle yer aldım ve bir daha bu ismi değiştirmedim.
Anladım ki ben kalemimle çalışmak zorundaydım. Ama hiçbir zaman doğru bildiklerimden şaşmadan, başkalarına boyun eğmeden, kalemimi hep dürüstlükten yana kullanarak yapacaktım " yazarlık " işini . Kalemim benim alın terimle yazacaktı ne yazarsa .
Sizde yazar olmak için iyi bir yetenek var. Yalnız çok okumalı, çok çalışmalısınız . Bana bu öğüdü veren büyük şairimiz Nazım Hikmet i bütün kalbimle seviyorum.
55 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.