Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Orhan Pamuk Yaşar Kemal Zamansız Bir Karşılaşma

Sıddık Akbayır

Orhan Pamuk Yaşar Kemal Zamansız Bir Karşılaşma Gönderileri

Orhan Pamuk Yaşar Kemal Zamansız Bir Karşılaşma kitaplarını, Orhan Pamuk Yaşar Kemal Zamansız Bir Karşılaşma sözleri ve alıntılarını, Orhan Pamuk Yaşar Kemal Zamansız Bir Karşılaşma yazarlarını, Orhan Pamuk Yaşar Kemal Zamansız Bir Karşılaşma yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Orhan Pamuk Yaşar Kemal Zamansız Bir Karşılaşma
Orhan Pamuk Yaşar Kemal Zamansız Bir Karşılaşma
"Cebinizde, çantanızda bir kitap taşımak; özellikle mutsuzluk zamanlarınızca cebinizde, çantanızda sizi mutlu edecek bir öteki dünya taşımak demektir."
Yaşar Kemal
Thilda Serero, Aşık Veysel'e, Yaşar Kemal için "Aldı Tilda'yı-Fethetti dünyayı" dedirten bir kadındır.
Sayfa 111
Reklam
Yaşar Kemal
Anlayarak, düşünerek, yeni bir hayat kurarak sevdik birbirimizi. Ölümüne yakın doktorlar, ne söylerseniz anlar demişti. Ona, 'Biz namuslu yaşadık Thilda,' dedim
Sayfa 112
Yaşar Kemal
“Duvarın dibinde resmim aldılar Ak kâğıt üstünde tanıyın beni”
Sayfa 114
Orhan Pamuk
Bir gün bir kitap okudum ve bütün hayatım değişti.
Sayfa 114 - Ferfir Yayıncılık
Mazinde bir tarih yatar!!..
Orhan Pamuk, Fenerbahçe taraftarıdır. Yaşar Kemal; Galatasaray taraftarıdır.
Sayfa 47 - FERFİR YAYINLARI
Reklam
Tarık Akan'ı katmasak iyiydi...
Orhan Pamuk; kentsel beslenmeden çıkmış, narin uzun gövdesiyle bir jöndür. Adımlarında, Ediz Hun, Tarık Akan karışımı kentsoylu bir esas oğlan inceliği vardır. Yaşar Kemal; hüznünde asi dağların şivesi bozuk dumanını taşıyan bir karakter oyuncusudur. Görüntüsü, Kadir Savun'la Erol Taş arasında bir yerdedir.
Sayfa 30 - FERFİR YAYINLARI
Orhan Pamuk; hayatının hiçbir döneminde çalışmak zorunda kalmaz. 30 yaşına kadar iki okul değiştirir ve sadece askerliğini kısa dönem yapmak için gazetecilik okur. İlk başlarda ressam olmak isterken sonradan yazarlıkta karar kılar. Yaşar Kemal; 'Katip arzu halim yaz yare böyle' dizesinde işaret edilen arzuhalcilikten tüpçülüğe, İETT'de havagazı memurluğundan traktör şoförlüğüne, öğretmenlikten muhabirliğe kadar her türlü işe girip çıkar.
Sayfa 12 - FERFİR YAYINLARI
İlk fark...
Orhan Pamuk; trajedisiz, 'beyaz' bir romancıdır. Üvey acılar içinde, kurgulanmış hüzünler yaşar. 'Tek parti döneminde devletten ihale alma imtiyazını yaşayarak zengin olmuş' bir babanın talihli çocuğudur. Yaşar Kemal; 'yetimlik', 'kekemelik' ve 'tek gözlülük' trajedisini bir yara olarak romanlarına taşıyan güneyli 'bir esmer'dir. Yoksulluğu bütün yüzleriyle tanıyan, içinde hep eksik bir babayla büyüyen talihsiz bir çocuktur.
Sayfa 11 - FERFİR YAYINLARI
"Cebinizde, çantanızda bir kitap taşımak; özellikle mutsuzluk zamanlarınızca cebinizde, çantanızda sizi mutlu edecek bir öteki dünya taşımak demektir."
Reklam
Cağaloğlu'ndayken bütün Babıali, Sirkeci Tramvay Sokağı'nın arkasında bir lokanta varmış, hep orada içerlermiş öğle rakılarını, işte Mehmet Kemal, Rıfat Ilgaz... Durakta tramvay kalktı kalkacak, yolcular geliyor. Rıfat Ilgaz bir bakmış, Cağaloğlu yokuşundan aşağı iki yolcu tramvaya doğru koşuyor yetişmek için. Biri ötekinin koluna girmiş, koluna girilen Yaşar Kemal, koluna giren Aşık Veysel. Tramvaya doğru koşuyorlar. Rıfat Ilgaz hemen masaya demiş ki: "Şu Allah'ın işine bakın, iki kulunu tek gözle koşturuyor." İki pir, biri Yaşar Kemal, biri Aşık Veysel... Sunay AKIN
Sayfa 236Kitabı okudu
Orhan Pamuk; Nobel öncesi, son üç beş yılda yaşadıklarını kaleme alsa Nobel'e giden yolun 'incelikleri'ni içeren bir roman oluşturabilir. Yaşar Kemal; bir gün son yirmi yılda başına gelenleri yazacak olursa insanlığın gerçekten insanlığından utanacağını söyler.
Sayfa 209 - Vatan HainliğiKitabı okudu
30 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.