Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ortaçağda Eğitim Felsefesi

Ayşe Gülnihal Küken

Ortaçağda Eğitim Felsefesi Sözleri ve Alıntıları

Ortaçağda Eğitim Felsefesi sözleri ve alıntılarını, Ortaçağda Eğitim Felsefesi kitap alıntılarını, Ortaçağda Eğitim Felsefesi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Müthiş bir İbn-i Sina şiiri:
Sen de eşek ol, çünkü eşeklikleri o kadar büyük ki Kendileri gibi eşek olmayanlara imansız diyorlar.
Sayfa 107 - Alfa Yayınları
Descartes, Rousseau kilise tarafından kovuşturuldukları için devamlı surette yer değiştirmek zorunda kalmışlardı. Spinoza Yahudi hahamların husumetini çekmiş, Galilei’ler, Giardano Bruno’lar Engizisyonda yargılanmışlardı.
Sayfa 96 - Alfa Yayınları
Reklam
El-Kindî: ''Felsefe, insanın kendini tanımasıdır.''
Sayfa 209 - Alfa Yayınları
Farabî: “Doğru düşünen ve düşündüğü yapmak iradesine sahip olan bir insan özgürdür.”
Sayfa 245 - Alfa Yayınları
Augustinus, astrolojiyi eleştiriyor:
Günahın önlenemeyen nedeni Gökyüzünden geliyor ya da bu davranışımızın nedeni Venüs ya da Satürn ya da Mars’tır, bu da hiç kuşkusuz, kandan etten ve gururdan oluşmuş pislikten başka bir şey olmayan insanı her türlü suçun sorumluluğundan kurtarmak için yapılıyor.
Sayfa 147
Petrus Abelardus'a göre ancak zekâsı yetersiz olanlar hiç eleştirip-incelemeden din dogmalarını olduğu gibi kabul ederler.
Sayfa 411 - Alfa Yayınları
Reklam
El-Kindî: ''Gerçekte varlığın hakikatının bilgisini (felsefe) edinenlere karşı çıkan ve onu küfür sayanın dinle bir ilişkisinin kalmaması gerekir.''
Sayfa 213 - Alfa Yayınları
El-Kindî: ''Dolayısıyla, zaman sonsuz olsaydı, sonsuz olan bir şeyin ne geçmişte ne de gelecekti fiil alanına çıkmaması gerekirdi. Bu ise mümkün değildir''
Sayfa 210 - Alfa Yayınları
''Gülüyoruz, ancak gülmemiz pek yersizdir. Aslında bu dünya sakinlerinin ağlaması gerekir. Günler bizi bir daha kalıp tutmayan bir şişe gibi kırıp dağıttı.’’ el-Ma'arri.
Sayfa 187 - Alfa Yayınları
Ömer Hayyam ömrünün sonuna kadar septisizmini içinden atamamıştır. Karamsarlığı bakımından Schopenhauer ve Nietzsche'ye benzeyen Hayyam: ''Kapısız, damsuz şu yuvarlakta Bir sürü insanız, başıboş kimsesiz. Bu dünyaya istediğimiz gibi gelmedik, Bu dünyadan istediğimiz gibi gidemeyiz'' derken pessimizmini açıkça yansıtmaktadır.
Sayfa 379 - Alfa Yayınları
92 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.