Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ortaçağ'da Şövalyelik ve Şövalye Eğitimi

İsmail Güleç

Ortaçağ'da Şövalyelik ve Şövalye Eğitimi Sözleri ve Alıntıları

Ortaçağ'da Şövalyelik ve Şövalye Eğitimi sözleri ve alıntılarını, Ortaçağ'da Şövalyelik ve Şövalye Eğitimi kitap alıntılarını, Ortaçağ'da Şövalyelik ve Şövalye Eğitimi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bir kadını sevmeyi, ona aşık olmayı öğrenen şövalye ülkesini, dinini ve lordunu da sevmeyi ve onlara hizmet etmeyi de öğreniyordu. Dolayısıyla şövalyelikte aşık olmak eğitimlerinin gerekli bir parçasıydı.
Kılıçlara isim vermek kadim bir gelenektir. Hem doğuda hem batıda tüm büyük kahramanların kılıçları ve atlarının ismi vardır ve meşhurdur. İlk akla gelen örnek elbette Arthur ve meşhur kılıcı Excalibur'dur. Taştan sadece sahibi tarafından çekilebileceği üzerine kurulu efsanesi ile dilden dile dolaşan bu kılıç ve sahibi hemen hemen herkes tarafından tanınır.
Sayfa 123Kitabı okudu
Reklam
Kibar aşk aslında yapay bir sevgi kavramı idi. Bu aşkta bir köle efendisine nasıl bağlı ise aşık da sevgilisine öyle bağlı olacaktı. Aşk ne kadar acı verirse versin sonsuza dek süren, tümüyle platonik bir duyguydu. Bırakın cinsel birleşmeyi, herhangi bir karşılık beklemek bile ayıp sayılırdı. Aşık çoğunlukla başka bir erkeğin eşini severdi. Kadın, Adeta Hz. Meryem gibi kutsanan bir varlık haline dönüşmüştü.