Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Osmanlı Hava Gücü: Birinci Dünya Savaşı'nda Hava Gücü Komutanı'nın Raporu

Osmanlı Hava Gücü

Erich Serno

Osmanlı Hava Gücü Sözleri ve Alıntıları

Osmanlı Hava Gücü sözleri ve alıntılarını, Osmanlı Hava Gücü kitap alıntılarını, Osmanlı Hava Gücü en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Bir meteoroloji teşkilatının kurulması gerekiyordu. Bu görev için Prof. Dr. Weickman Türk Yüzbaşı olarak istihdam edildi. Özenli ve ileri görüşlü bir organizatör olarak işini icra etti."
Sayfa 80 - Kronik KitapKitabı okudu
"Çanakkale Cephesi'nde Türk tarafında hiçbir keşif uçağı düşman ateşi ile zarar görmemişti. Muharip Fakker uçaklarından biri ise çatışmada düşürüldü. Teğmen Muhra'nın uçağı üç düşman uçağı ile girdiği mücadelede ağır yara alıp Çanakkale'ye yaptığı zorunlu iniş sırasında kırım geçirdi."
Sayfa 82 - Kronik KitapKitabı okudu
Reklam
Emin Engüner-Emin Kurt
"Serno, göreve gelir gelmez Şakir Fevzi Bey ile Yeşilköy'deki havaalanını teftiş edip buraya merkezi bir hava üssü kurulmasını uygun görmüş ve 3 Şubat 1915'te buranın komutanlığına atanmıştır."
Sayfa 38 - Kronik KitapKitabı okudu
"Alman Hava Birliği Müfettişliği'nin azimli desteği ile gönüllülerden oluşan bir personel grubu seçilip sözleşme itibariyle Türkiye'deki hizmete sokuldu. Uçak sevkiyatı Berlin'deki Adlershof Uçak Bakım Merkezi üzerinden gerçekleştirildi."
Sayfa 47 - Kronik KitapKitabı okudu
Enver Paşa ayrıca uçakların üzerinde bulunan Alman demir haç ambleminin yanına hilal ve yıldızın da konulmasını arzuluyordu.
Sayfa 54
"1915'in başından savaş sonuna kadar Türk Hava Kuvvetleri'nde görev almış Alman personelin sayısı 600 civarındaydı. Uçuş bölüklerinde 150, teknisyenler arasında ise 250 kadar asker mevcuttu. Pilotlar arasında 100 civarında Alman subay bulunmaktaydı."
Sayfa 162 - Kronik KitapKitabı okudu
Reklam
"Binbaşı Serno, 1917 sonbaharından Şubat 1918'e kadar Karpatlar'daki Alman Ordusu'nda kurmay subay olarak bulundu ve sonrasında 26.Württemberg Piyade Tümeni'ne komuta etti. Bu süre zarfında Binbaşı Graetz, Serno'nun Türkiye'deki görevini devraldı."
Sayfa 124 - Kronik KitapKitabı okudu
Üsteğmen Serno, imparatorluk fermanı ile yüzbaşı rütbesine terfi ettirilip Türk Ordusuna alındı ve kurulması planlanan Osmanlı Hava Birliğinin kumandanlığına getirildi.
Sayfa 49
Serno'nun talebi üzerine General Uzelac, pervane imalatında deneyimli bir ustayı gerekli teçhizatıyla beraber Türk hava birliğinin hizmetine verdi.
Sayfa 68
Türkiye, savaşa girdiği 29 Ekim 1914itibariyle hava gücüne sahip değildi.
Sayfa 45
15 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.