Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Osmanlı'da Yasaklar

Nermin Taylan

Osmanlı'da Yasaklar Gönderileri

Osmanlı'da Yasaklar kitaplarını, Osmanlı'da Yasaklar sözleri ve alıntılarını, Osmanlı'da Yasaklar yazarlarını, Osmanlı'da Yasaklar yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
133 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Osmanlı devleti'nde; müslim, gayrimüslim, kadın, erkek, çocuk ve saray efradı dahil uygulanan yasaklar ve kanunların sistemli bir şekilde belgelerle ve açıklayıcı detaylarla yazılmış çok kapsamlı bir şekilde yazılmış olan bu kitabı ilgiyle okudum. Zira şu anda bile devam eden birçok yasakların kaynağı çok daha eskilere dayanıyormuş. Yediğimiz ekmekten, kullandığınız kumaşa, çocuk eğitiminden kahvehanelere kadar birçok alanda koyulan yasakların asıl amacı insanların huzur, mutluluk ve adaletle yaşaması için. Tarih sevenlere tavsiyemdir, Okuyunuz
Osmanlı'da Yasaklar
Osmanlı'da YasaklarNermin Taylan · Çınaraltı Yayıncılık · 201915 okunma
208 syf.
9/10 puan verdi
İnsanlar küçüklüğünden yaşlılığına kadar olan süreçte birçok yasakla karşılaşabilir. Peki Osmanlı Döneminde nasıl yasaklar varmış diye soracak olursanız, bu sorunun cevabını bu kitapta rahatlıkla bulabilirsiniz. Kürtajdan imam nikahına, ekmekten sakıza, düğünlerde ateşli silah kullanımından işkenceye dair birçok yasak belgelerle anlatılmış. Tarih kitabı deyince aklınıza sıkıcı, uzun cümlelerin yer aldığı eserler aklınıza gelebilir. Ama bu tarih kitabı bildiklerinizin dışında akıcı, sade, okuma zevki veren bir kitap olma özelliği taşıyor. Tarihe merakı olanların, Osmanlıyı merak edenlerin bu kitabı okumasını tavsiye ederim.
Osmanlı'da Yasaklar
Osmanlı'da YasaklarNermin Taylan · Çınaraltı Yayıncılık · 201915 okunma
Reklam
İsraf günahtır. Bundan böyle evlerde nihayet beş türlüden yedi türlüye kadar yemek pişirilebilir. Yedi türlüden fazla yemek pişirilmeyecektir!
Sayfa 62 - Çınaraltı Yayınları
İbret alınmayan tarih tekerrürden ibarettir.
Sayfa 30 - Çınaraltı Yayınları
"Sizler hazine üstünde oturup dilenenlere benziyorsunuz. Dünyanın en muhteşem hazinelerinden birinin üstünde oturmuş, önüne serdiği mendile bir ekmek parası atılmasını bekleyen bir garip dilenci gibisiniz. Sizler önce kendinizi keşfedin, sahip olduklarınızın farkına varın. Zaten başkalarından aldıklarınız sizin bünyenize uymaz. Hatta çoğu zaman sizi gülünç hale getirir. Kültür, inanç ve ahlâk olarak ihtiyacınız olan her şey kendi geçmişinizde fazlasıyla vardır. Siz bu konuda başkalarına değil, başkaları size muhtaçtır.."
Sayfa 146 - Prof.Dr.Anna Masala kültür ve medeniyetimize yöneltmek için zarif ikazlarda bulunmuştur.Kitabı okudu
208 syf.
2/10 puan verdi
·
11 saatte okudu
Beğenmedim
Belli başlı yasaklardan bahsedilmiş. Hepsi bildiğimiz yasaklar. Bilmediğimiz yasaklar yazılmamış. Yazarın özellikle Harf Devrimi bölümünde yaptığı yorum kendisinin ne kadar sığ düşünceli olduğunu gözler önüne seriyor. Harf Devrimine kadar okuma yazma oranının düşük olduğunu bilip bunu basitçe din düşmanlığı diye lanse etmek cehaletten başka bir şey değil. Ayrıca kitapta çokça yazım yanlışı ve kip (zaman) hataları var.
Osmanlı'da Yasaklar
Osmanlı'da YasaklarNermin Taylan · Ekim Yayınları · 201415 okunma
Reklam
208 syf.
·
Puan vermedi
·
6 günde okudu
Yazar BAO (Başbakanlık Osmanlı Arşivleri) çalışanı bir arşivci. Dolayısıyla çalıştığı konu başlıklarını arşiv malzemeleri kullanarak neşrediyor. Popüler tarih mahiyetinde olmasına rağmen okunması gereken bir eser.
Osmanlı'da Yasaklar
Osmanlı'da YasaklarNermin Taylan · Ekim Yayınları · 201415 okunma
Geri15
57 öğeden 51 ile 57 arasındakiler gösteriliyor.