Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Osmanlı'da Yasaklar

Nermin Taylan

Osmanlı'da Yasaklar Hakkında

Osmanlı'da Yasaklar konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
2/10
6 Kişi
15
Okunma
2
Beğeni
1.501
Görüntülenme

Hakkında

Yasaklar,dünyaya gelmemizle başlar ölümümüzle son bulur. Biraz düşünün ilk yasaklarımızı:sobaya yaklaşma,misafir odasını karıştırma,vazoya dikkat et…Ardından okuldaki yasaklar,işteki yasaklar,şer’i yasaklar,orfi yasaklar… Peki ya Osmanlı’da? En çok merak edilen ve maalesef karanlık kalmış olan ‘’Osmanlı’da Yasaklar’’meselesi,bu kitapta aydınlanıyor. Belgelerle desteklenen bu kitap,bir tarafıyla akademik olmakla birlikte diğer akademik çalışmalardan farklı olarak akıcı ve herkes tarafından beğeniyle karşılanacak diliyle sizi Osmanlı döneminde gezintiye çıkaracak. Kadınlara uygulanan kıyafet ve dışarı çıkma yasağı,basılması ve ülkeye girmesi yasaklanan kitaplar,kitaplar,gayrimüslimlere uygulanan yasaklar,şehzadelere uygulanan yasaklar ve diğerleri…
Tahmini Okuma Süresi: 5 sa. 54 dk.Sayfa Sayısı: 208Basım Tarihi: 23 Aralık 2019İlk Yayın Tarihi: Şubat 2014Yayınevi: Çınaraltı Yayıncılık
ISBN: 9786052232460Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Türler:
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 36.7
Erkek% 63.3
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Nermin Taylan
Nermin TaylanYazar · 7 kitap
1981 yılında Rize’nin Çayeli ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve yükseköğrenimini İstanbul’da tamamladı. Edebiyat ve tarih alanlarında eğitim aldı. Öğrenim hayatının bitiminden sonra bir müddet eğitimci olarak görev yapan yazar bilgiyi taze tutmak ve yeni nesillere köklü medeniyetini aktarabilmek gayesi ile araştırmaya yöneldi. Osmanlı arşivlerinden yapmış olduğu araştırmalar neticesinde Ocak 2011 yılında “Yaşanmış İlginç Hikâyelerle Osmanlı Padişahları” isimli ilk kitabını çıkardı. 2012’de “Padişah Anaları”, 2013 yılında “Taht Uğruna Baş Veren Canlar Sıradışı Osmanlı Şehzadeleri”, 2014’de Osmanlı’da Yasaklar ve 2015 yılında da “Kösem Sultan ve Dönemi” isimli araştırma inceleme dalında beş adet kitaba imza attı. Asım, İlk Tohum, Bâb-ı Şefkat, Gökçe vb. birçok dergide Tarih ve Medeniyet konulu makaleleri yayımlandı. Bizim Kitaplar Yayınevi ve bazı dergilerde editörlük yapmasının yanı sıra siyasilere danışmanlık görevlerinde bulundu. Klasik Türk Sanatları dalında Hüsn-i Hat ve Ebru eğitimi alması münasebetiyle Türkiye’nin pek çok yerinde açılan sergilerde eserleri sanatseverlerle buluştu. Araştırmalarına Osmanlı Arşivlerinde devam eden yazar “Medeniyet ve Tarih Şuuru” temalı konferanslar vermenin yanı sıra genç nesle tarihini ve köklü medeniyetini anlatabilme adına “yerinde tarih” isimli kültür gezileri düzenlemektedir. Hâlihazırda çeşitli kurum ve kuruluşlarda Osmanlı Türkçesi ve Osmanlı Arşiv Okumaları dersleri vermektedir.