Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Kuruluş Teşkilat ve Mücadele 1903-1938

Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Jandarma

Süleyman Tekir

Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Jandarma Gönderileri

Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Jandarma kitaplarını, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Jandarma sözleri ve alıntılarını, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Jandarma yazarlarını, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Jandarma yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Rumeli tensîkatı sırasında ilk kez Selanik'te açılan Efrâdı Cedide Mektebi Jandarma tarihinde erlerin eğitimi için açılan ilk mektep olma özelliğini taşıyordu."
Sayfa 371 - TimaşKitabı okudu
"Erken Cumhuriyet döneminde Jandarmanın gelişimi noktasında atılan önemli adımların biri Jandarmanın motorize edilmesiydi. Türk Jandarması ilk kez 1928 yılında motorize olmaya başladı."
Sayfa 355 - TimaşKitabı okudu
Reklam
"Savaşın son günlerine kadar Umum Jandarma Kumandanlığı görevini, Ocak 1913'te bu göreve önce vekâleten daha sonrada asaleten atanan Miralay Rasim Bey yürüttü. 17 Ekim 1918'de göreve Miralay Refet (Bele) Bey atandı."
Sayfa 231 - TimaşKitabı okudu
"Firari askerler 1916 sonlarından itibaren ciddi bir soruna dönüştü. 1917'de ise sayıları 300 bin civarındaydı. Savaş sonunda seferber edilen asker sayısı göz önüne alındığında firarilerin toplam sayısı 500 bine ulaştı."
Sayfa 224 - TimaşKitabı okudu
Jandarma
"1912 yılında çıkarılan bir kânun ile askerlik hizmetinde bulunan deniz, kara ve jandarma zâbit ve efrâdının o zamana kadar var olan oy verme hakkı kaldırıldı."
Sayfa 155 - TimaşKitabı okudu
"Osmanlı Devleti'nin erken devirlerinden itibaren görev yapan subaşı müessesesi kolluk ve asayiş işleriyle ilgilenmesinden ötürü zâbıta tarihinin en eski kurumu olarak kabul edilebilir."