Keum Suk Gendry-Kim, Harvey Ödülleri sahibi Güney Koreli çizgi roman sanatçısı ve çevirmenidir. Şu anda Ganghwa Adası'nda yaşamaktadır.
Gendry-Kim, Güney Jeolla Eyaleti'ndeki Goheung'da doğdu. Ekonomik nedenlerle ailesi, çocukluğunda kırsal Kore'den başkent Seul'e taşındı; bu hikaye, "Le chant de mon père" adlı eserinde anlatılır. 1994'te ülkeyi terk ederek Paris'e taşındı.
Sejong Üniversitesi'nde Batı resmi okudu ve 1998'de Strazburg Dekoratif Sanatlar Okulu'nda heykel ve enstalasyon alanlarında uzmanlaşarak sanat bölümünden mezun oldu. 1998'de mezun olduktan sonra, çalışmalarına devam etmek için bir yıl daha orada kaldı. Bu yıl boyunca öğretim asistanı olarak çalıştı ve Koreli değişim öğrencilerine asistanlık yaptı ve Reliure bölümünde (kitap ciltçiliği) diploma sonrası eğitimini tamamladı.
1997'de Gendry-Kim'in annesi Paris'te biraz zaman geçirmek için gittiğinde, Kore Savaşı sırasında kız kardeşinden ayrılan annesinin hikayesini öğrendi, bu daha sonra onun " Bekleme " adlı kurgu eserinde anlatılan bir dramaydı.
Strasbourg Dekoratif Sanatlar Okulu'ndaki eğitiminden sonra yurt dışında bazı sergiler ve misafir sanatçı programları düzenledi, ancak maddi zorluklar yaşadı. Bu nedenle, Kore çizgi romanlarını Fransızcaya çevirerek yarı zamanlı bir işe başladı ve bu türe olan ilgisini geliştirdi. Keum Suk Gendry-Kim yaklaşık yüz çizgi roman çevirdi.
Yıllarca Fransa'da yaşadıktan sonra Keum Suk Gendry-Kim ve eşi Loïc Gendry, 2011 yılında Güney Kore'ye taşındı.
2010 yılında daha önce bazı küçük eserler yayınlamıştı ve 2012 yılında Éditions Sarbacane tarafından yayımlanan otobiyografik çizgi roman Le chant de mon père ile çizgi roman çıkışını yaptı.
2013 yılında, mağdurların ifadelerine dayanan "Gizli" adlı kısa bir çizgi roman üzerinde çalışırken, savaş sırasında seks kölelerinin içinde bulunduğu zor durumu anlatan, " teselli kadınları " adlı bir çizgi roman yazmaya karar verdi ve bu da ödüllü eseri Grass'ın ortaya çıkmasıyla sonuçlandı.