Öteki Kadın

Cep Kitapları
Sıralamalar

2020 25. kitabı
Okunma: 04 Nisan 2020 17:33
Bir kadının düşmanı gene kendisidir diyeceğim ben. Bu bir araştırma kitabıdır, birçok ünlüyle “öteki” kadınlarla ve asıl eşlerle yapılan sohbetlerin anlatımıdır. Herkesin mantığı ayrı işliyor elbette, benimki de öyle... annemiz, babamız, kardeşlerimiz, çocuklarımız dışında kimsenin vazgeçilmez olduğunu düşünmüyorum. Aşk uğruna, sevgi uğruna, başka birine ait olan biri ile olup acı çekmek! Bu onu son görüşüm mü acaba diyerek yüz hatlarını, kokusunu, tenini beyninize ruhunuza işlemek, hemde her defasında, bu düpedüz insanın kendine yapmış olduğu işkence... Sonra bir kadının dul damgası yemekten korktuğu ve maddi manevi yoksuluğu yaşamak endişesi yüzünden onu aldatan bir eşle yaşamak zorunda kalması dehşet verici. Okunması gereken bir kitap, ayrıca güzel dedikodular da var :)
Öteki KadınPınar Çekirge · Cep Kitapları · 19985 okunma

Pınar ÇekirgeYazar · 22 kitap
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Beşeri ve İktisadi Coğrafya Bölümü'nü (1982) bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü'nde yüksek lisans programına katıldı. 1986 yılında "The M.M.P.I. Pprofiles of the Male Homosexuals Between the Ages of 14-63" adlı yüksek lisans teziyle aynı üniversiteden eğitim uzmanı olarak mezun oldu. 1985-1993 yılları arasında çeşitli gazete ve dergilerde söyleşi, araştırma türünde yazıları yayınlandı. Yazın dünyasına eşcinsel erkeklerin kişilik yapılarını anlatan "Yalnızlık Adasının Erkekleri" (1991) adlı kitabıyla girdi.