Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Padişah-ı Alişan

Padişah Kıssaları

Alim Baki Akkoç

Padişah Kıssaları Sözleri ve Alıntıları

Padişah Kıssaları sözleri ve alıntılarını, Padişah Kıssaları kitap alıntılarını, Padişah Kıssaları en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Osman Gazi, ilim ve irfanından istifade etmek için sık sık Şeyh Edebali'yi ziyarete giderdi."
Sayfa 15 - İnsanKitabı okuyor
"Gücümün başaracağı şeyler sizin hayal gücünüzün sınırları dışındadır."
Sayfa 73 - İnsanKitabı okuyor
Reklam
"Biz bir fikrin/inancın savaşçılarıyız. Kasıp kavuran birer yağmacı değiliz."
Sayfa 37 - İnsanKitabı okuyor
"Denizi geçmek ve o ülkelerin kâfirlerini de imana davet etmek gerekir."
Sayfa 27 - İnsanKitabı okuyor
Sultan İkinci Bayezid'in duası...
"Ey Allah'ım ! Bu çocukları küfrün karanlığından kurtar."
Sayfa 81 - İnsanKitabı okuyor
Fatih Sultan Mehmed…
"Gidiniz ve imparatorunuza deyiniz ki şimdiki padişah eski padişahlarla aynı değildir; onların yapmadıkları şeyleri bu kolayca yapabilecektir. Onların istemedikleri şeyleri bu istiyor ve yapacaktır."
Sayfa 70 - İnsanKitabı okuyor
Reklam
Sünnet düğünündeki timsah
1719 sonbaharında Üçüncü Ahmed'in Süleyman, Bayezid, Mustafa ve Mehmed adlarındaki dört şehzadesine sünnet düğünü yapıldı. Düğünü bir şölene çevirecek faaliyetlerde de bulunuldu. Bu düğünün on üçüncü günü Padişah ve şehzadeleri hemen Haliç sahilin de bulunan Aynalıkavak Sarayı'nda idi. Haliç kayıklarla dolu idi. Birden deniz kabardı ve gürültü ile koca bir timsah ortaya çıktı. Timsah çenesini açıp kapayarak saraya doğru yanaştı oradan da aheste aheste su ya dalıp kayboldu fakat bir süre sonra tekrardan ortaya çıktı. Bir müddet dolaştıktan sonra ağzını açıp durdu ve ağzından rengârenk giysili köçek oğlanları çıkıp oynamaya başladı. Bu düğünü bir timsah nümayişi ile renklendiren devlet baş mimarlığını yapmış İbrahim Efendi idi. Deniz üstünde yürüyen, denize dalıp bir süre deniz altında kalıp tekrar yüzeye çıkan bu tim sah hiç şüphesiz bir deniz altının ilk modeliydi. Bunu yapan da izleyenler de o vakit yapılan işin azametinin farkında değillerdi.
Sayfa 212
Muazzam..
"20 yaşında Osmanlı padişahı olan Sultan İkinci Mehmed (Fatih Sultan Mehmed), 1481 yılına kadar hükümdarlık yaptı ve bizzat yirmi beş sefere katıldı."
Sayfa 67 - İnsanKitabı okuyor
7.Yolculuk: Fatih Sultan Mehmed (1432-1481)
"Devrinin en büyük âlimlerinden çok iyi eğitim görmüştü; yedi yabancı dil bildiği söylenir."
Sayfa 67 - İnsanKitabı okuyor
Sultan Süleyman Topkapı sarayının bahçesinde bir ağacı çürüten karıncalar hakkında fetva almak ister ve şu beyiti yazar. Meyve ağaçlarını sarınca karınca Günah var mı karıncayı kırınca ? Şeyhülislam Ebussuud efendide fetvayı beyitle verir Yarın Hakk'ın divanına varınca Süleymandan hakkını alır karınca
Reklam
Büyük yangın
2 Eylül 1633 günü Cibali tarafında bir gemi kalafat hanesinde çıkan yangin, civardaki kayıkhanelere sirayet etmiş, oradan da İstanbul'un geniş bir sahasına yayılmış tı. Şiddetli bir rüzgâr yüzünden yangın önlenememiş ve yirmi dört saat devam etmişti. Fatih Camii minarelerin deki külahları yakacak kadar yükselen alevler buralarda ki binaları da küle çevirdi. İşte İstanbul'un beşte birinin mahvolması neticesini veren bu yangından sonra hal kın kahvehanelerde bir hayli dedikodu yaptığı, ileri geri söylendiği için kahve ve tütünü haram sayan Kadızade Mehmet Efendi'nin teşviki üzerine Sultan Murad kahve haneleri kapattırıp tütün içilmesini de yasakladi. (16 Ey lül 1633) Bununla beraber tütün içenlerin yangınlara se bep olduğundan bahisle bu yasağın konulduğunu söyle yenler de vardır. Padişah yangını görüp sebebini sual et tiğinde: "Padişahım ekser kahvehanelerde tiryakiler tü tün kullanırken uyuyup, lülelerinden ateş parçaları tah ta aralıklarına düşüp yangın vaki olmuştur." demişlerdir."
Sayfa 162
II.Murad, oğlu Fatih Sultan Mehmed'e şu öğütte bulunmuştur: "Ey oğul ! Bir an bile olsa, sakın adaleti elinden bırakma."
Sayfa 62 - İnsanKitabı okuyor
"Kudret Hakk'ındır. Ecel gelince bir bahane olur."
Sayfa 47 - İnsanKitabı okuyor
3.yolculuk: Murad Hüdavendigâr (1326-1389)
"Birinci Kosova Meydan Savaşı'ndan sonra savaş alanını gezerken, Sırp Asilzâdesi Miloş Obiliç (Sırp Kralı Lazar'ın damadı) tarafından hançerlenerek şehit oldu. Cenazesi Bursa'daki türbesine defnedildi."
Sayfa 33 - İnsanKitabı okuyor
Bu fâni cihanda mağrur olmayasın hâ Sakın hak yolundan ayrılmayasın hâ
Sayfa 30 - İnsanKitabı okuyor
29 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.