Parya Koma

25 Şubat 2026
Holden Kitap
Sıralamalar

2018 29. kitabı
Herkes anlamaz. Herkes içlenmez bu şiirlerde !! Aynı acıda yanmaz herkes, aynı Pencereden bakmaz. Kendinin sıradanlığına, rutinliğine ve monotonluğuna alışan ruhlar farklılıkları kabullenmekte zorlanır. Acı çekmeyen zihinler belirli bir olgunluğa erişemez. Ve değişmek korkunçtur bazı insanlara göre.. ( Söyleyeceklerim bu kadar.)
ÇIKMA CANIM
2018 3. kitabı
Okunma: 30 Mart 2018 00:00
Dokunsam ağlayacak gibisin Dokunmuyorum bak Aynı hayatı seyrediyoruz hepsi bu Bir sandık dolusu hatıra benim Bir sandık dolusu hatıra senin Tatlı canım, çıkma canım Sandığından da küçüksün Parya Koma Can Bonomo
2021 8. kitabı
Can bonomo müzik, resim ve şiir gibi alanlarda kendince yer edinmeye çalışan çok yönlü, sanatçı olarak adlandırabilecek biridir. Nitekim naifliğini "ben şair değilim sadece şiire yatkınlığım var" diyerek belirtme gereği duymuştur. Postmodern zamanın geçen sene kaybettiğimiz büyük şairlerinden Küçük İskender 'in takip ettiği bir isimdir. Şiirlerinde Küçük İskender esintilerini hissetmekteyiz. Ayrıca yakinen okuduğu ve etkilendiği Cemal Süreya Edip Cansever gibi ikinci yeni şairleri vardır. Sanatçının üçüncü şiir kitabı, insanı bazen mizahla bazen de kendi üslubunun farklı dokusuyla işlemektedir. Sözlerin kendini kanıtlama ya da sesini gür çıkarma gibi bir derdinin olmaması şiirleri benim açımdan farklı kılan bir artıdır. Parya Koma bugün üçüncü yaşını kutluyor.
2020 29. kitabı
Okunma: 05 Ağustos 2020 13:44
Can Bonomo yaptığı her işle fark yaratan biri bence. İlk defa bir şiir kitabını okudum ve onunla ilgili çok farklı bir yön görmüş oldum. Ülkemizde maalesef bir kişiyi tek bir kalıba sokma alışkanlığı var. Şarkıcı şiir kitabı çıkarmaz, model oyunculuk yapamaz gibi....Can Bonomo bu önyargıyı kıran en iyi örneklerden biri. Şiir kitapları, güzel şarkıları, resimleri ve mizah üstüne de bir podcasti var. Böyle çok yönlülükler daha fazla desteklense keşke. Şiirlerinde sade ama derin bir dil kullanmış. Kitap çok akıcı ama aynı zamanda kitap sizi içine çekiyor ve şiirlerdeki duyguları hissettiriyor. Ben çok çok beğendim öteki şiir kitaplarını da muhakkak okumak istiyorum.
2019 46. kitabı
Can Bonomo'nun ilk defa bir şiir kitabını okudum. Okuduğum gibide hemen bitirdim. O kadar güzel yazmış ki, bazı satırlarda insanlar kendilerini bulabilir. Okumayanlara kesinlikle tavsiye ediyorum. Mutlaka okuyun.
2022 1. kitabı
Can Bonomo namı diğer şefim, kendisi bu ülkede hakettiğinden daha az ilgi gören sanatçılardan biridir. Onun şiirlerini anlamak için onu azda olsa tanımanız gerekir. Sanatçıdır o, gerçekten sanatçı. Yazdıklarıyla, çizdikleriyle, söyledikleriyle. Ben müziğinin de hastasıyımdır şiirleri gibi kallavi yazar onları da, güzel okur. Parya Koma yanılmıyorsam 2019' da son çıkan şiir kitabı. Kitap ismini ilk şiirden alıyor, kendisinin çaldığı gitar eşliğinde okuduğu bir videosu da var hatta, şahanedir. Kitaptaki Dar Sokak şiiri de yıllar önce bir dergide yayımlanmıştı, epey severim. Kitabı annesine armağan etmiş, eşi Öykü Karayel' e de yazdığı bir şiiri vardı diye hatırlıyorum. Bir arkadaşıma hediye ettim kitabı ama pişman oldum çünkü durup durup Bono' nun dizeleri gelirdi aklıma, bu hangi şiirdi diye oturur en baştan okurdum kitabı. Anlayacağınız kaliteli kitaptır. Sokak seni itti diye mesele bitti sanma Kaldır başını siyah bu duman acıtır Can Bonomo Parya Koma
Parya Koma
2020 33. kitabı
Okunma: 03 Eylül 2020 09:39
Bonomo benim için yeri çok ayrı olan bir insan. Onun aklından geçen düşünceleri okumak, kalbinde ki şefkati hissetmek bile bu şiir kitabını okumanızı sağlıyor. Kelime oyunları ve içinde gizlediği mesajlarla harika bir kitaptı ama beni asıl etkileyen olay başında ki Annem’e yazısı oldu. Annesi bu dünyadan ayrıldıktan sonra her şarkısını, her siirini, her eserini ona adaması beni çok etkiliyor.
2020 7. kitabı
Okunma: 25 Mart 2020 16:22
Nasıl oluyor da Çınar yaşlı bir ağaç ismidir Kelebekler mutlu ölür Birbirine benzeyen iki kar tanesi yoktur Ve fakat sen İşte böyle Mutsuzsun İnsanı ve doğayı odağına alan şiir kitabında farklı bir Can Bonomo göreceksiniz.
2021 39. kitabı
Okunma: 01 Haziran 2021 23:12
Bonomo şiirleri üst üste yığılan, bir dokunuşta yerli yerine oturan türden. Karmaşık ama bir solukta kendi raflarına dizilen türden. Kalpleri oynatan ama kalpleri onaran türden. Bonomo, kelimeleri usulca öperekten, ince ince işleyerekten veriyor ellerimize. Sonrası bizim.
2018 66. kitabı
Can Bonomo her yazdığıyla fark yaratan bir sanatçı bana göre. Yaptığı her şarkı ve yazdığı her şey Can Bonomo'nun yeni bir yönünü keşfettiriyor insana.Bu kitabı da gerek tasarımı olsun gerek içini döktüğü cümleler olsun gerçekten muazzamdı.

Can BonomoYazar · 4 kitap
Can Bonomo, 16 Mayıs 1987 de İzmir'de dünyaya geldi. 2011 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Sinema Bölümünden mezun olan Can Bonomo, kendisini müzik, resim ve şiir dallarında ifade ediyor. Şiirle annesi sayesinde tanıştı, lise yıllarında İkinci Yeni'ye ilgisi arttıkça kaleme kağıda daha sık sarılır oldu. 2016 yılında Harvard X’in Amerikan Şiiri eğitimini tamamladı. 2017 yılında “Kara” mahlasıyla katıldığı 9. Yunus Emre Şiir Yarışması’nda jüri özel ödülüne layık görüldü. Daha önce ustası Küçük İskender’in editörlüğünü yaptığı Delirmek Belirmektir (2013), Şu Sevdâlar Tevâtürü (2016) ve Parya Koma (2018) adlı üç şiir kitabı, Ateşli Silahlar Ve Bilardo (2024) adlı bir de romanı yayınlandı. Albümlerindeki sözlerin tamamının yanı sıra popüler müzisyenlerin parçalarına da sözler yazıyor ve hâlen pek çok aylık dergiye yazar olarak katkıda bulunuyor. Şiir kitapları 2013: Delirmek Belirmektir 2016: Şu Sevdalar Tevatürü 2018: Parya Koma Roman 2024: Ateşli Silahlar ve Bilardo