Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

20.Yüzyılın İki Devrimi

Petrograd'dan Şanghay'a

Alain Badiou

Petrograd'dan Şanghay'a Sözleri ve Alıntıları

Petrograd'dan Şanghay'a sözleri ve alıntılarını, Petrograd'dan Şanghay'a kitap alıntılarını, Petrograd'dan Şanghay'a en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kapitalizm denen özel mülkiyetin modern biçiminin tahakkümü, 20. yüzyılda on milyonlarca ölüme mal olan acımasız savaşlardan başka bir şey getirmemiştir ve 21. yüzyılda da bundan başka bir şey getirmeyecektir.
Sayfa 30 - VakıfBank Kültür YayınlarıKitabı okudu
Eşitlik fikrinin can verdiği bütün siyasal re­jimleri nitelendirmek için "totaliter" kelimesini icat ettiler. Kesinlikle totaliter bir bü­tünün değil, olağanüstü derecede etkin bir düzensizliğin, ama yine de bir fikrin, eşitlik fikrinin ışığıyla aydınlanan bir düzensizliğin sergilenişi olmuştur..
Reklam
Efendilerimizi alaşağı edip dünya çapında eşitlikçi bir yapı örgütlemenin, cinai bir ütopya ve kanlı bir diktatörlük için duyulan karanlık bir arzu olduğu anlatılıyor bize her gün.
Sayfa 12 - VakıfBank Kültür YayınlarıKitabı okudu
Doğrusu, devrimci bir olayın insanların hafızasında ölmesini mümkün kılmak için, onun gerçekliğini değiştirmek, onu kanlı ve uğursuz bir masala dönüştürmek gerekir. Bir devrim ilmi bir iftira ile öldürülür.
Sayfa 11 - VakıfBank Kültür YayınlarıKitabı okudu
Tarihsel bir olay için ölüm, insanlığın neredeyse ta­mamı onu unuttuğu zaman vuku bulur. Olay bir insan kit­lesinin hayatını aydınlatmak ve ona yön vermek yerine, ar­tık sadece özel bir alana yoğunlaşan tarih ders kitaplarında yer aldığı, hatta onlarda bile yer bulamadığı zaman ölmüş demektir. Ölü olay arşivlerin tozuna gömülür..
Bugün çok sı­nırlı bir dünya oligarşisi, çalışıp, ailesini besleyecek bir yer peşinde dünyada dolaşan milyarlarca insanı hayatta kalmak için gereken temel ihtiyaçları karşılama olanağından fiilen yoksun bırakmaktadır..
Reklam
Hakim ve aylak sınıf­ların, otoriter bir devletin, profesyonel orduların varlığı ve bunlarla beraber uluslar arasında patlak veren savaşlar, bü­tün bunlar, daha önceleri insanlığı temsil eden avcı-toplayı­cı küçük grupların hayli ötesinde konumlandırır bizi. Hala bu parametreler içinde sürdürüyoruz yaşamımızı. Hakikat şu ki, bizler Neolitikleriz..
Yeri gelmişken kaydedelim ki Michelet, şayet patentini almış olsa kendisine servet kazandıracak bir şey icat etmiştir. Bugün tek başına "diktatör" sözü tüm tartışmaları kesip atan bir satırdır.