Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Peygamberimiz ve İbadetler

Abdurrahman Çetin

Peygamberimiz ve İbadetler Gönderileri

Peygamberimiz ve İbadetler kitaplarını, Peygamberimiz ve İbadetler sözleri ve alıntılarını, Peygamberimiz ve İbadetler yazarlarını, Peygamberimiz ve İbadetler yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Peygamberimiz, cennetliklerin yaşayacağı hayatı tasvir eden bir hadisinde şöyle anlatmıştır: "Cennetlikler cennette tükürmezler, sümkürmezler, dışkı çıkarmazlar.Onların cennetteki kapları altın, tarakları altın ve gümüştendir.Onların teri misktir.Cennetlikler arasında ihtilaf yoktur, düşmanlık da yoktur.Kalpleri bir kalptir.Onlar sabah akşam Allah'ı tesbih ederler"
Cennet ehli
Peygamberimizin konuyla ilgili başka bir hadisi de şöyledir: "Cennetlik kimseler cennete girince onlara şöyle seslenilir:Şüphesiz sizler, cennette ebedi olarak yaşayacak, hiç ölmeyeceksiniz.Hastalanmayacak, daima sağlıklı kalacaksınız.İhtiyarlamayacak, sürekli genç kalacaksınız.Sonsuz nimetlere kavuşacak, hiçbir zaman acı ve üzüntü görmeyeceksiniz! "
Reklam
Teşrik Tekbirleri
"Tekbir", Allah'ı yüceltmek demektir; " Allâhü ekber:Allah en büyüktür" cümlesiyle ifade edilir. "Teşrik" ise; yüksek sesle tekbir almak demektir.
Peygamber efendimiz, hastaları ziyarete önem verir; bunun, müslümanlar için bir görev olduğunu bildirirdi.
Bayramlarda, yuvalarımızın neşe kaynağı olan çocuklarımız da unutulmamalıdır.Allah'ın Elçisi, yalnız bayramlarda değil, senenin her gününde, bu küçük yavruların dostu, yardımcısı, koruyucusu ve şefkat kaynağı olmuştur.
Rasûlullah, müslümanlar arasında hediyeleşmeyi tavsiye etmişti.Kendisine sunulan hediyeleri değerli değersiz ayırımı yapmadan kabul eder, hediye getirene, mukabil bir hediye verirdi.
Reklam
Ayrıca o, kullarına karşı sayısız ihsan ve lütufta bulunmuştur: "Allah'ın nimetlerini saymaya kalksanız, sayamazsınız."
Yüce Allah, yarattıklarını en güzel şekilde yaratmıştır: "Allah, yarattığı her şeyi güzel yapmıştır."
Peygamber efendimiz de, salih amelin ahirette, onu işleyenin karşısına çıkacağını ve "Ben senin salih amelinim" diyerek, onu alıp cennete götüreceğini bildirmiştir.
"Salih amel"; iyi, doğru, hayırlı ve faydalı iş anlamındadır.Allah'ın razı olacağı güzel işler yapmak demektir.Kötü amel de bunun zıddıdır.
Reklam
Konumuzla ilgili bir âyette şöyle buyurulmuştur: "Yedi gök, yer ve bunlarda bulunan herkes O'nu tesbih eder.O'nu övgü ile tesbih etmeyen hiçbir şey yoktur.Ne var ki siz, onların tesbihini anlamazsınız.
209 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.