Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Peygamberler Tarihi

Ahmed Cevdet Paşa

Peygamberler Tarihi Hakkında

Peygamberler Tarihi konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
9.3/10
7 Kişi
30
Okunma
8
Beğeni
1.239
Görüntülenme

Hakkında

Bu eser Osmanlının son devrindeki müstesna simalardan, âlim, devlet adamı ve tarihçi Ahmed Cevdet Paşanın "Kısas-ı Enbiya ve Tevârîh-i Hulefâ" isimli eserinden istifade ile hazırlanmıştır. Peygamberlerin (aleyhimüsselâm) hayatları aynen, Peygamber Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellemin hayatı ise kısaltılarak alınmış ve sadeleştirilmiştir.
Tahmini Okuma Süresi: 3 sa. 21 dk.Sayfa Sayısı: 118Basım Tarihi: 2012İlk Yayın Tarihi: 1970Yayınevi: Çamlıca Basım Yayın
ISBN: 9786055331511Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 33.3
Erkek% 66.7
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Ahmed Cevdet Paşa
Ahmed Cevdet PaşaYazar · 40 kitap
Ahmed Cevdet Paşa (1822-1895), zamanının büyük devlet adamı, tarihçisi, hukukçusu, dilbilimcisi ve eğitimcisidir. 18. asır Osmanlı’sının siyaset, hukuk, eğitim ve kültür hayatında çok önemli bir yere sahiptir. İlk eğitimini memleketi olan Lofça’da aldıktan sonra, İstanbul’a gelmiştir. Burada çeşitli medreselerde pek çok müderristen ders almış ve eğitimini tamamlayarak müderris olmuştur. Arapça, Farsça ve Fransızca bilen Cevdet Paşa’nın hayatı, Mustafa Reşit Paşa ile tanışmasıyla değişmiştir. Bu dönemde, Mecelle’yi hazırlayan Divan-ı Ahkâm-ı Adliye’yi kurmuş; Adliye Nazırlığı, Dâhiliye Nazırlığı, Maliye Nazırlığı, Evkaf Nazırlığı gibi pek çok idari vazifelerde bulunmuş; Bursa, Halep gibi çeşitli yerlerde valilik yapmıştır. Bu idari görevleri sırasında ilmi çalışmalarını en önemlisi, tam olarak kendi eseri olmasa da, hazırlanmasında büyük katkısı olan Mecelle-i Ahâm-ı Adliye’dir. Mecelle’nin haricinde pek çok kanun, nizamname hazırlamıştır. Tarih alanında Tarih-i Cevdet, Kısas-ı Enbiyâ, Tezâkir, Mârûzâtgibi eserler ortaya koymuştur. Türk dil bilgisi alanında önemli yeri olan Belâgât-ı Osmaniye, Kavâid-i Osmaniye, Kavâid-i Türkiye gibi eserleri telif etmiştir.