Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Pier Paolo Pasolini

Selahattin Yıldırım

Pier Paolo Pasolini Gönderileri

Pier Paolo Pasolini kitaplarını, Pier Paolo Pasolini sözleri ve alıntılarını, Pier Paolo Pasolini yazarlarını, Pier Paolo Pasolini yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sinemadan "film"e geçildiğinde, montajla birlikte, şimdinin/bugünün sürekliliği kesintiye uğrar, her insanın hayatının sonlanmasına karşılık gelen, sonlanan dünyalar yaratılır. Diğer bir deyişle, ölüm insan hayatının sürekliliğini nasıl sona erdiriyorsa, montaj da sinemanın sürekliliğini, (onu filme dönüştürerek) sona erdirir.
Benim düşünceme göre, sinema özrü ve doğası gereği şiirseldir... Çünkü o düş gibidir, çünkü düşlere yakındır, çünkü bir sinema sekansı ve bir anı ya da düş sekansı derinlemesine şiirseldir, çünkü şiirsellik kendiliğinden şiirseldir.
Reklam
256 syf.
10/10 puan verdi
İtalyan sinemasının önemli yönetmenlerinden Pier Paolo Pasolini’nin hayatını ve çalışmalarını anlatan kitabın ilk yarısı, yönetmenin ailesinden ve arkadaşlarından, şairliğinden, düşünce yapısı ve eleştiri anlayışından ve edebiyatla olan ilişkisinden bahsederken ikinci yarısı sinemayla olan ilişkisini detaylı bir şekilde inceliyor. Pasolini’nin sinema ve senaryo anlayışı, sinemasında müzik kullanımı, sinemasına yönelik eleştiriler ve filmografisi planlı ve doyurucu bir şekilde işlenmiş. Kitabın son bölümünde Pasolini’nin öldürülmeden birkaç saat önce gazeteci Furio Colombo’yla yaptığı söyleşi de yer alıyor. Sanat, sinema ve yönetmen profillerini konu edinen kitaplara ilgi duyan okurların ilgiyle okuyacağı bir kitap.
Pier Paolo Pasolini
Pier Paolo PasoliniSelahattin Yıldırım · Agora Kitaplığı · 20128 okunma
Acırım genç faşistlere ve yaşlı olanlarına, ki onları en iğrenç kötülük alametleri olarak görürüm, yalnızca aklın şiddetiyle muhalefet ederim. Edilgen, her şeyi gören bir kuş gibi uçup yükselirken göğe, affetmeyen bir bilinç taşır kalbinde. (Poesia in forma di rosa’dan)
Pier Paolo PasoliniKitabı okudu
Alçakgönüllülükle bağırmayacaksan, gülerek, sevgiyle bağırmayacaksan hiç bağırma özgürlük diye. Bildiğimiz dünya tükendiğinde, çiftçiler, zanaatkârlar öldüğünde, üretim ve tüketim artık durdurulamaz bir hal aldığında tarihimiz sona erecektir. Gökyüzünün yolları barışın, kardeşliğin yolları olmalı. Devrimde bir tek savaşa yer var. O da dünyanın o eski kanlı yollarını tarihe gömmek için ruhumuzda vereceğimiz savaş.
Pasolini...
"Tarihi yapmış olan çok az sayıda insan 'Hayır' demiş olanlardır, yoksa sarayların çevresinde çöreklenenler ve kardinallerin uşakları değil, asla." ... Trajedi hangisi? Trajedi,artık ortalıkta insani varlıkların bulunmaması,ama birbirlerinr çarpıp duran tuhaf makinelerin varlığıdır.
Sayfa 163 - Agora KitaplığıKitabı okudu