18 Mayıs 2017
Maviçatı Yayınları

2020 13. kitabı
-PLATON - FATİH ERDOĞAN- #okudumbitti #kitapyorum "Ne talihsizim! Ölüyorum; hiçbir dostum da yok! Hiçbir tragedya yazarının yapıtında parasızlıktan ölen bir tiran görülmez. İşte, sana akıllı kimselerin pek kötü bulmadıkları birkaç dize daha: Ne ölümlülerin umutsuz yaşamlarında pek bulamadıkları o parlak altınlar. Ne mücevherler ne insanların öylesine değer verdikleri gümüş yataklar. Ne engin ovalarda ağır başakların kendi kendine bittiği tarlalar. Erdemli kimselerin düşünceleri gibi parlak olamazlar. Hoşça kal, bana ettiğin büyük haksızlıkları bil de." Merhabalar arkadaşlar. Sizlere güzel bir felsefe kitabı yorumu ile geldim. Bu minik kuşum da bana kitap okurken eşlik etti. Bu görselde çok hoşuma gitti açıkçası. (O da büyüyünce ablası gibi kitap okuyacak demek , haha) Evet " Platon " isimli kitaptan biraz bahsetmek istiyorum. Kitabın üstünde biyografi serisi diye yazıyor ama aslında kitap 13 farklı başlıktan oluşuyor. Sadece ilk başlıkta Platon'un biyografisinden bahsediliyor. Geri kalan 12 başlık bu başlıklar kısaca; ●"Varlık Öğretisi" ●"Platon ve Farabi'nin varlık, bilgi,ahlâk Kavramları Karşılaştırması" ●"Platon'da Retorik Kavramı" ●"Platon'un Tiranlık Üzerine Eleştirisi" gibi başlıklardan oluşuyor. Ben lisede felsefe dersini çok sevdiğim için elime bu kitabı aldım, açıkçası felsefi kavramlardan ötürü biraz okumakta zorlanacağımı düşündüm. Aksine her bir sayfasında tam anlamıyla bir felsefe şöleni yaşıyorsunuz, farklı ve yeni felsefi kavramları bu kitap ile pekiştiriyorsunuz. Bana göre bilgi ve felsefi bir şölen yaşatmayı başardığı için bu kitap gayet akıcıydı, okurken derin düşündürdü bu yüzden tavsiye edebileceğim bir kitap sizlere. Kitap ile kalın.. #book #kitap #bookstagram #kitapkurdu #turkey #books #instagram #photography #edebiyat #instagood #art #love
Felsefe
PlatonFatih Erdoğan · Maviçatı Yayınları · 201712 okunma

Fatih ErdoğanYazar · 70 kitap
Kültür Koleji'ni ve Robert Kolej'i bitirdikten sonra, Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 1980 yılında Mavibulut Yayınları'nı kurdu. 1990-2000 yılları arasında çocuklar için çıkarılan ilk edebiyat dergisi Kırmızıfare'nin ve ilk çocuk edebiyatı araştırmaları dergisi Binbir Kitap'ın editörlüğünü yaptı. 1992 yılından 2002 yılına kadar İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik Bölümü'nde ders verdi ve aynı bölümde yüksek lisans ve doktora yaptı. Çocuklara yönelik kitaplar yazdı, resimledi, çevirdi ve editörlüğünü yaptı. 1985 yılında Şeyma Doğramacı'nın Gelişim Yayınları'nda çıkardığıÇocukça Dergisi'nde danışmanlık yaptı. Cumhuriyet ve Radikal gazetelerinde çocuk edebiyatı ve çocuk kitaplarına ilişkin yazılar yazdı. Yurt içinde ve yurt dışında aynı konularda konferanslar verdi. Acar (1987) ve Ozan (1994) adlarında iki oğlu var.