Pompeius

2021
Kronik Kitap
Orijinal Adı:
Pompey

Büyük Komu. Serisi'nde Caesar'ın en büyük rakibi!
2025 48. kitabı
Kronik Kitap’ın Dünya askerlik tarihine damgasını vurmuş komutanları tüm yönleriyle tanıtmaya çalışan “Büyük Komutanlar Serisi”’nin beşinci kitabının aktörü Gnaeus Pompeius Magnus olmuş. 2021 yılı
Antik Çağ Askeri Tarihi
Pompeius
2021 68. kitabı
Okunma: 22 Haziran 2021 12:43
Pompeius, Roma tarihinde izler bırakmış, Caesar'ın en büyük rakiplerinden, bir zamanlar damadı iken sonradan düşmanı olmuş bir şahsiyet. Ölümü sonrası ibre Caesar'a dönünce ve Caesar'ın manipülasyonları sonucu gölgede kalmış birisi. Kronik Kitap'ın Osprey Büyük Komutanlar serisinin 5.kitabı Pampeius'u ele alıyor. İçerik olarak gayet bilgilendirici, görsel yönünden zengin. Pompeius'un birkaç seferinin haritası bilgilendirici bir şekilde kitapta yer alıyor.
Tarih
CNAEUS POMPEIVS MAGNUS IMPERATOR
2021 98. kitabı
Okunma: 21 Haziran 2021 18:00
Seriden çıkan tüm kitapları sıralı bir şekilde okudum. İtiraf etmem gerekir ki bu seride hakkında hiç bir şey bilmediğim, dahası ismini de duymadığım ilk kişi Pompeius idi. Rommel ile 20 yüzyıl
Biyografi
2022 104. kitabı
Pompeius, aslında Sezar'dan daha güçlü ve zengindi ama gereğinden fazla ihtiras içindeydi. Pompeius Sezar'ın üzerine fazla gitmenin bedelini Mısır sahillerinde kellesinin vücudundan ayrılması ile ödedi. Ne hazin bir son.

Nic FieldsYazar · 6 kitap
Meslek hayatına biyokimyacı olarak başlayan Dr. Nic Fields daha sonra Britanya Kraliyet Deniz Kuvvetleri’ne katıldı. Ordudan ayrıldıktan sonra üniversiteye geri döndü ve bu kez antikçağ tarihi alanında çalışmalarını sürdürerek Newcastle Üniversitesi’nden master ve doktora derecelerini aldı.