Postacı Fero

54 dk.
26 Ekim 2020
Ketebe Yayınları

2021 5. kitabı
Postacı Fero, 3 üzgün çocuğa 3 posta götürür. 1.posta "Birinin kalbini kırdığımda neler hisseder, anlamıyorum" diyen bir kız çocuğuna ait. Empati duygusunu anlatan bu postada çözüm önerisi etkileyici. 2.posta "Karşıma bir engel çıkınca yapamıyorum" diyen bir erkek çocuğuna ait. Cesaret, zorluklarla mücadele duygusunu anlatan bu postada çözüm önerisi yine etkileyiciydi. 3.posta "Yalnız kalıp üzülmek istemiyorum" diyen bir erkek çocuğuna ait. İçsel zenginliği anlatan bu postanın çözüm önerisi çok şaşırtıcıydı. En etkilendiğim posta bu sonuncusuydu. Postacı Fero'nun uğradığı her bir kapının farklı bir renkte olup, her birinin farklı bir duyguyu temsil etmesi güzel bir ayrıntıydı. Çizimler hikaye ile bütünleyiciydi. Oldukça sade olan çizimlere mavinin tonları eşlik etmiştir. Kitapta olmazsa eksik kalacak olan nakarat: Tak tak tak -Kim O -Geldi Postacı Fero Masalsı bir karakter olan Postacı Fero, kitabın başında geldiği gibi geri dönerken umut vermeyi de ihmal etmiyor.
2023 38. kitabı
Okunma: 27 Ağustos 2023 23:14
"Postacı Fero" Kitap Tanıtımı Merhaba sevgili ebeveynler ve kitapseverler! Bugün sizlere, çocuklarınızın duygusal gelişimine katkıda bulunacak harika bir kitap önerisiyle geldim: "Postacı Fero". Didem Demirel'in kaleminden, Büşra Kayıkçı'nın çizimleriyle hayat bulan bu özel eser, çocuklarınızla birlikte okuyabileceğiniz, onlarla derin sohbetlere dalabileceğiniz bir kapı aralıyor. Hikayenin Özeti "Postacı Fero", gökyüzünde balonlarıyla dolaşan ve üzgün çocuklara özel postalar götüren bir kahraman. Her posta, çocukların karşılaştığı duygusal zorluklara çözüm getiriyor: Empati, cesaret ve içsel zenginlik. Ebeveynler İçin İpuçları Bu kitabı çocuklarınızla okurken onlara şu soruları sorarak, hikayeyi daha interaktif bir deneyime dönüştürebilirsiniz: "Postacı Fero'nun ilk ziyaret ettiği çocuğa götürdüğü hediye, başkalarının duygularını anlamamıza nasıl yardımcı olabilir?" "İkinci çocuğa götürdüğü hediye, karşılaştığımız zorluklar karşısında bize nasıl cesaret verebilir?" "Fero'nun götürdüğü turuncu balık, senin hangi duygularını temsil ediyor olabilir?" "Küçük fare, karşısındaki büyük engellerle nasıl başa çıkıyor? Sen nasıl başa çıkardın?" "Stetoskopla kalbini dinlemek, seni hangi duygulara götürür?" Görseller ve Tema Kitabın sade ve zarif çizimleri, renklerin kullanımı ve her kapının farklı bir duyguyu temsil etmesi, çocuklara duyguların çeşitliliğini ve herkesin farklı hissedebileceğini gösteriyor. Neden Okumalıyız? "Postacı Fero", empati kurmayı, cesur olmayı ve içsel zenginlik kazanmayı hedefleyen bir hikaye. Kitap, hem eğlenceli hem de öğretici bir yolculuğa çıkarıyor bizi. Son sayfada Postacı Fero'ya el sallayan dördüncü çocuk, hikayenin sürpriz bir detayı olarak dikkat çekiyor. Acaba Postacı Fero bir sonraki yolculuğunda ona ne götürecek? Bu kitap,
2026 74. kitabı
Birinin kalbini kırdığında neler hissettiğini anlayamayan çocuğa akvaryumda turuncu balık, cesaretini kazanamayan çocuğa filleri korkutan minik bir fare , yalnız kalmaktan korkan çocuğa steteskop götüren, balonla uçuş yapan Postacı Fero götürdüğü her posta ile çocukların kalbine dokunmaktadır . Kitabın akıcı bir üslubu, şiirsel bir dili var.

Didem DemirelYazar · 19 kitap
1986'da İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Seramik, Cam ve Çinicilik bölümünden mezun oldu. Çeşitli dergilerde öyküleri ve çizimleri yayımlandı. Çeşitli yayınevleri için son okumalar yaptı. Evli, iki çocuk annesi.