Eylül 2017
Sıralamalar

Prensesim
2025 31. kitabı
Okunma: 06 Ekim 2025 20:35
Annyeonghaseyo... 안녕하세요 Sizlere bugün muhteşem Kdrama olan bir kitapla geldim. Eğer Kdrama okumak istiyorsanız bunu öncelik olarak Olimpos yayınlarından tercih etmenizi öneririm. Çünkü cidden çok güzel eserleri var. Gelelim kitabımıza... Lee Seol Surim Tae Üniversitesi'nde antik sanat tarihi öğrencisi. Zamanında yetimhanede kalmış ve muhteşem bir aile evlatlık verilmiş ve iyi bir ablası vardır. sabahlara fotoğraf modelliği işi, öğlenleri okuldaki öğrenci işleri, bürosundaki işi, onrasında da platonik aşkı olan profesörün Arkeolojiye giriş dersinde dinlerken 1 milyon volt gücüne ulaşan aşkının kalp atışları yüzünden her günü meşgul geçen hayret verici bir şekilde yaşayan gencecik ve yapacağını bir kadındır. ve bir gün uykudan uyanıp bir gece kendine Kore Hanedanlık Prensesi olarak buluverir. Seol'ü prenses yapmak için kolinin en iyi holdingi Dae Han Grup'un başkanı tüm servetini bir kenara atar ve bu serveti hanedanlığa yani prensese bırakmak ister. Ancak böyle bir kadının hevesini kursağında bırakan biri vardır. Oda gösteriş Kralı Memur Park Hae Young. soyunuk derslerinin hepsini alarak büyüyen Dae Han Grup'un torunu, dışişleri memurluğa geçiş sınavına birincilikle kazanan bir deha. Ve ayrıca bu şirketin tek varisidir. (İnsan ağzında gümüş bir kaşıkla dünyaya gelince de bir iki ufak kusuru olsa keşke.) yakışıklı mezun üstüne bir de diplomat. komşu çocuğu falan fasa fiso, basitçe söylemek gerekirse günümüz prensi. Bu iki karakter kitabın sonuna kadar bir ipte İki cambaz olmaz misali didişip dururlar. Hae Young'u çocukluğundan beri tanıyıp hoşlanan kızımız Oh Yoon Joo ise bu ikilinin arasına girmekten çekilmez. Seol iki erkek arasında sıkışıp kalırken. Oh Yoon Joo da aynı erkekler arasında dönüp durur. Bu aşk dörtlemesi bir çıkmaza varır. Seol tam prenses oldum
Roman
2021 61. kitabı
Herkese merhabaSizlere yıllar önce dizisini izlemiş olduğum Prensesim adlı k-dramanın kitabından bahsedeceğim. Öncelikle kitap tam bir hayal kırıklığıydı. Bir kere aşkın ön planda olması gerekirken nerdeyse hiç aşk yoktu! Yani birbirine aşık olan iki karakter bu kadar mı aşkını belli etmez ya da hiç konuşmaz. Dizisine göre kitabı bu yönden oldukça farklıydı. Yani hiçbir şekilde duygularını kabullenmiyorlar ortada aşkın a'sı yok sonra pat seni seviyorum! Bilmiyorum okurken oldukça sıkıldım, bunaldım.Sırf dizisini sevdiğim için kitabı okudum bitirdim ancak hiç beğenmedim. Yinede k-dramasını sevenler alıp okuyabilirler çünkü bu benim şahsi görüşüm herkes beğenmeyecek diye bir durum söz konusu değil. Kitaba puanım 6/10 Sevgiyle kalın..
·320 syf.·
2018 69. kitabı
Seol hiçbir zaman Kore Krallığı’nın bir prensesi olmayı dilememişti. Aslında birçok part-time işte çalışan bir öğrenciden başka bir şey değildi. Kaderin cilvesiyle Seol, kendisini sarayda bulur ve prenses olma etiği üzerine ders almaya başlar. Sürpriz bir şekilde bu dersleri kendisine veren kişi de daha önce Seol’un başını derde sokan diplomat Hae Young olur. Görünüşe göre, Hae Young da Seol’a ders verme konusunda çok masum değildir. Kraliyet hazinesine ulaşabilmek adına, Seol’u saraydan atmak için elinden geleni ardına koymayacaktır. Fakat farkında olmadan gün geçtikçe birbirlerine daha yakınlaşır ve bağlanırlar. Acaba Hae Young kraliyet hazinesinin peşinden koşmayı bırakıp Seol’u tercih edecek midir? Prensesim, hem Güney Kore hem de uluslararası boyutta izleyicileri tarafından çok sevilen tatlı ve unutulmaz bir romantik komedi dizisidir.
2018 28. kitabı
Okunma: 23 Eylül 2018 16:08
Tam bir kore dizisi hayranı olarak bu kitabı kütüphanede gördüğüm an arkasını dahi okumadan direkt aldım.Kitapların sinemaya, dizilere uyarlanışını sıkça gördüğümüz bir şey.Burda ise olay tam tersi.Dizide olaylar uzun uzadıya anlatılır.Özellikle finalden birkaç bölüm öncesini izlemek benim içın zor. Kitabı okurken yorulmuyorsunuz.Bu da kitabın diziden artı bir özelliği.Karakter tanımlamalarıyla başlayan romantik komedi türde bir kitap.En sevdiğim yanı ise finalinin yüzümde kocaman bir gülümsemeye sebep olması.