Psikanaliz

Türler:
Sıralamalar

2025 53. kitabı
Okunma: 02 Aralık 2025 11:27
Ernest Jones’un Psikanaliz kitabı, psikanalizle ilgili daha önce yaptığım okumaları hatırlamak için elime aldığım ve hızlıca bitirdiğim bir metin oldu. Kitap, Freud’un temel kavramlarını—rüyalar, bilinçdışı, bastırma, nevrozlar, kaygı bozuklukları, çocukluk deneyimleri—oldukça açık ve yüzeysel bir şekilde sunuyor. Bu yüzden derinlik arayan biri için yeterli olmayabilir ama temel hatları toparlamak isteyen biri için gayet işlevsel. Jones’un dili sade olduğu için okurken zihnim hiç yorulmadı. Psikanalizin ana hatlarını tekrar görmek ve kavramları tazelemek adına iyi bir hatırlatma niteliğindeydi. Kısacası, psikanalize giriş yapmak isteyenlere uygun, benim içinse daha çok “hafızayı yoklama” okuması oldu.
Psikoloji
Temel bir yapıt
2024 14. kitabı
Okunma: 04 Mayıs 2024 14:18
Freud ve ortaya attığı fikirleri, oluşturduğu kuramı anlatan ancak bunu çok temel düzeyde anlatan bir kitap. Kişiliğin topografyasından, Freud'un rüyalar üzerine yaptığı yorumlara kadar kısa kısa anlatılan daha doğrusu Psikanaliz tanıtılan bir kitap. Psikanalizi merak edip okumaya yeni başlayanlar adına iyi bir kitap olabilir ancak ruh sağlığı camiasından olan, psikolojiye ilgisi olan, Psikanalizi iyi araştırıp hakkında bilgi sahibi olan kişileri tatmin edebilecek nitelikte olmayan bir kitap.
Psikoloji
·96 syf.·
2023 18. kitabı
Aşırı temel bir kitap. Bu kadar yüzeysel olduğunu tahmin etmemiştim. Hem basımdan hem çeviriden kaynaklı hatalar vardı. Rahatsız etti baya.