1 Kasım 2006
Belge Yayınları

Puan vermedi·144 syf.·
2025 158. kitabı
"Türk-Alman yazar ve öğretim görevlisidir.Saliha Scheinhardt Türkiye'de doğdu, 1967'de Batı Almanya'ya göç etti, burada doktorasını tamamladı ve üniversite öğretim görevlisi oldu. Almanca yazan ilk Türk göçmen kadın yazardı ve ezilen insanlar ve gruplar, özellikle Türk kadın göçmenler hakkında birkaç roman yazdı." Pusuda Kin, Göçmen Edebiyatının ikinci kuşak temsilcilerinden olan Saliha Sche- inhardt'ın gerçek bir olaydan esinlenerek yazdığı dikkst çeken detayltla dolu.. "Her şey insanca, onurlu bir yaşam için kurulan büyük bir düşle başlar ve trajik bir kabusla sonuçlanır. Sevgi çıkmazına ve yaşam acılarına dair soluk kesici bir hikaye.. Saliha Scheinhardt 'ın yapıtlarında nesnel algılar ile sıcak ve yürekli bir duyarlılık birleşiyor. Westfalische Rundschou Bir kadın, bir asi, bir Türkiyeli. Frankfurter Rundschau Tutkuyla motive olmuş ve güçlü deneyimlerle pişmiş bir kadın.. Publizistik und Kunst Dilsizlerin avukati Sıradışı bır kıtap, duru bir dille yazılmış yasanmışlığın verdiği ağırlık var, kitapta Pusuda Kin okuyun derım
Edebiyat eleştiri kuram
Pusuda KinSaliha Scheinhardt · Belge Yayınları · 20063 okunma