Putin'e Karşı Putin

Eylül 2022
Pınar Yayınları

Putin'e Karşı Putin
2023 22. kitabı
izlemek/dinlemek için: youtu.be/VtAvE46sq0g?fea... Aleksandr Dugin'in Putin'e Karşı Putin yapıtı üzerine sohbet ediyoruz. İzlemek/dinlemek için linke tıklayabilirsiniz: youtu.be/VtAvE46sq0g?fea... Keyifli dinlemeler. Kitabın tanıtım yazısından: Sovyet dönemi sonrası Rusya’nın en ünlü siyaset bilimci ve jeostratejistlerinden birisi kabul edilen, Avrasyacılık Hareketi’nin önde gelen isimlerinden Aleksandr Dugin’in yazdıkları hem dünyanın hem de Rusya’nın siyasi yönelimlerini, arayışlarını ve çelişkilerini kavramak bakımından göz ardı edilemeyecek önemdedir. Hiç şüphesiz dünyevi meselelerle soyut fikirleri mukayese eden Dugin’i herhangi bir entelektüelden ayıran en önemli yönü ise teorik birikimi ve bu özelliği ile Rus yönetici elitleri arasında oynadığı etkin roldür. Aleksandr Dugin’in siyasi serencamını ve ülke idealinin ilginç bir portresini sunan Putin’e Karşı Putin kitabı, Rusya’yı yadsınamaz bir gerçeklik hâline getiren Vladimir Putin döneminin eleştirel bir değerlendirmesidir. Bu anlamda yazarın, hem dostlarını hem düşmanlarını şaşırtan Putin’in ortaya çıkışından ideolojisine, zor sınavlarından jeopolitiğine, kendisine yöneltilen eleştirilerden kırılganlığına, muhafazakâr devrimden renkli devrimlerin jeopolitiğine uzanan çok değişik konulara ilişkin Rus merkezli jeopolitik çözümlemeleri, eseri herhangi bir uzmanın teknik metninden farklı kılıyor. Umut ve hayal kırıklığının basit bir şekilde birbirlerinin yerine geçmediğini, birbirlerini takip ettiğini veya hatta bazen birlikte var olduklarını savunan Dugin, bu savına uygun bir özgün kuramsal yaklaşım örneği sunuyor. Ayrıca bu çalışma, çok kutuplu dünya düzeni arayışları çerçevesinde dördüncü siyaset teorisinin neleri içerdiğini ortaya koyuyor. Putin’e Karşı Putin, Putin’i ve
Siyaset & Politika
Putin'e Karşı PutinAleksandr Dugin · Pınar Yayınları · 04 okunma
Kiitap Güzel, İçerik İlgilisine
2025 1. kitabı
Daha önce Putin'in Rusyası isimli belgeseli izlemiştim. Siyasi sistemimiz ile benzer tarafları dikkatimi çekmişti, ardından açık kaynaklardan benzer konuları irdeledim. Orada da bir çok benzer taraf dikkatimi çekti. Kitaba tesadüf eseri denk geldim ve elime aldığımda iligi alanıma aynı temalı bir yayın olduğunu görünce aldım hemen. Aleksandr Dugin'i araştırdım akabinde. Hem büyük bir stratejist, hem bir komplo teorisyeni, hem de bir ajan-provakötör olduğu hissi canlandı gözümde. Kitap konuya ilgi duymayan okuyucular için tamamen azap olacaktır. Sıradan elime alıp olsun okuyayım denilebilecek bir kitap değil, kesinlike sıkıcaktır. Avrasya bölgesi ile ilgili eserler ilginizi çekiyorsa okumalısınız kesinlikle. Aynı zamanda Pınar Yayınlarını da tebrik ederim. Yayınevinin sunuşunu içeren başlangıç metni Akademik kitap Tanıtım (Book Review) olmuş. Muazzam bir başlangıç yapmışlar. Sadece kitabı yayımlamadıkları, içeriğine de tam manasıyla hakim olduklarını kanıtlarcasına. Tebrikler Pınar Yayıncılık.
Putin'e Karşı PutinAleksandr Dugin · Pınar Yayınları · 04 okunma

Aleksandr DuginYazar · 7 kitap
Aleksandr Dugin 1962’de Moskova’da doğdu. Çok değişik alanlarda makale, kitap ve çevirileri yayınlandı. Özellikle tradisyonel okulun önde gelen isimlerinden R. Guenon, J. Evola, G. Meyrink gibi düşünürlerin kitap ve makalelerini Rusçaya çevirerek yayıladı. Strateji, jeopolitik gibi konulardaki yazıları ve yaptığı yayınlar ilgi gören Dugin 1999’dan bu yana Rus parlamentosu (Duma) başkanlığının strateji ve jeopolitik konularda başdanışmanlığını yapmaktadır. 2001 yılında Avrasya Partisi’ni kurdu ve liderliğini üstlendi. Eurasian Observer gazetesini yayınlamaya başladı. 2002’den beri Izvestia, Literaturnaya Gazeta, Vremya Novostey gibi ulusal yayın organlarında köşe yazarlığı yapan Dugin Avrasya Partisi’ni 2003 yılında kapattı. Aynı yılın Kasım ayında Uluslararası Avrasya Hareketi’ni kurdu. Fransız Actuel dergisinin, Sovyet sonrası dönemde en etkin Rus düşünürü olarak tanımladığı Dugin, Avrasyacılığın en önemli sözcülerinden biri olarak tanınmaktadır. Dokuz dil bilen yazar evli ve iki çocuk babasıdır.